Nabíječka Ultramat 16

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Beep
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Beep »

A taky koukám že neumí olověné akumulátory třeba do startboxu, což ultramat umí, Už jsem s Graupnerem nabíjel i baterii v autě když jsem nechal v zimě svítit světla, takže funkce co se může hodit :-)
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Marek71 »

Ten iCharger 106B+ mám doma a je to výborná nabíjačka. Cenovo sa dá zohnať z HC za niečo vyše 2.000 KČ. Ako zdroj stačí nejaký 5A zdroj z notebooku (za "pár" korún), nabíjačka má na to klasický jack vstup. Jasne, nevyužiješ naplno ten výkon 250W, ale doma je obvykle na nabíjanie čas, takže to nevadí. No a vonku na letisku samozrejme nabíjaš z autobaterky a ten výkon využiješ.

Ja by som povedal, že absencia zdroja je u nabíjačky skor výhoda. Pretože vstavaný zdroj obvykle umožňuje len malý výkon nabíjačky. Druhá vec je hmotnosť nabíjačky - na letisko je zbytočné ťahať zdroj, nabíjaš z autobaterky.

Beep píše:Asi nebude špatná, ale na doma k ní budeš muset koupit zdroj z 220/12V který musí umět cca 15A, což bude legrace okolo 2000Kč, a s tou nabíječkou budeš v autě nabíjet pouze o 2A víc, pokud to dovolí baterky, oproti ultramatu. Což je rozdíl 20%.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Beep
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Beep »

Graupner má v sobě spínaný zdroj takže ta váha není nijak vážný handicap, já bych např. musel mít jeden zdroj v Praze a druhý na chatě a nebo ho tahat, takhle popadnu nabíječku a mám vše v jednom, ale je to samozřejmně na každém jednotlivci, co mu víc vyhovuje.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Marek71 »

Tak to je aj moj prípad :-) Mám dva zdroje - jeden v Nemecku, kde som cez týždeň a jeden doma v Prahe. Ten jeden vyšiel na pár korún - úprava PC zdroja a ten druhý mám zdarma - NTB zdroj od IBM Thinkpad...

Záleží, čo človek uprednostní. V každom prípade je ale potrebné brať do úvahy výkon Ultramat 16 (80W, esp. 50W na 220V) - či to postačuje, dnes keď sú na trhu baterky s nabíjaním 2C, 3C, dokonca 5C. A cenovo vyjde drahšie ako kombinácia iCharger 106B+ a výkonného zdroja.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Vety
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Vety »

Já ještě kouknu po netu ale asi to vidím na toho Ultramatat :)
Vety
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Vety »

A ještě se vás chci zeptat....když mám toho Ultramata 16 a ono to umí nabít jenom jeden akumulátor....ale když bych chtěl aby to nabilo dva akumulátory najednou, tak sem slyšel že se na to musí koupit nějakej splitter (rozdvojovací kabel) to si normálně koupím píchnu to tam a a nabíjím ? Děláte to taky tak někdo ? A nevíte kolik stojí přibližně ten rozdvojovací kabel ? Dík
martys

#37 Příspěvek od martys »

Vety, Ultramat 16 ti dva packy najednou bude nabíjet dlouho, vzpomeň na výkon max 50W resp 80W 8O

jestli jsem dobře pochopil chceš nabíjet 3S Lipo
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Beep
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Beep »

to martys mohu se zeptat co máš za baterky ty a kolik proudu do nich pouštíš???
Pokud potřebuje nabíjet jen 3S tak by musel koupit nějaké baterky co snesou velký nabíjecí proud, např Hyperion G3 VX, pok rozdíl 50W versus 80w pozná, pokud ale používá obyč LiPo tak je to jedno. Stejně tak pokud k 80W nabíječce doma použiješ zdroj z PC tak na nabíjecí proud 10A můžeš taky zapomenout, problém totiž je udělat do té nabíječky zdroj 220/12V, čínan to neumí a tak to tam nedává, a pokud má spínaný zdroj dát na výstupu 10A stále, tak to není levný zdroj.
Vety
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Vety »

Takže já když připojím dva akumulátory na jednou tk to půjde pomaleji ??
martys

#40 Příspěvek od martys »

6S Life a nabíjím 8A a za 15 min hotovo.

pro lipo 3S a dva packy najednou je 80W málo, jistě při 1350 mAh dá na oba packy najednou cca 2,6A dá, ale už to bude limitní a jak koupí lepší Lipo, bude plakat, protože bude moci nabíjet více a ono to nepůjde. :(

Ultramat 16 je dobrá a vybavena nabíječka, ale spíše po autíčkáře, kteří jezdí max 7,4V packy a mají mezi rozjíždkama 50 min. tak to stejně nepotřebují extrémně urychlit, ale pro LiXX 3S je už hraniční a pro
6S je přímo nevhodná.

Já bych zkrátka pro létání volil větší výkon, už pro to, že mi stačí jen jeden pack a nemusím jich mít více.
martys

#41 Příspěvek od martys »

Vety píše:Takže já když připojím dva akumulátory na jednou tk to půjde pomaleji ??

ANO, ta NABÍJEČKA má jen jeden výstup, dva packy najednou budou mít více voltů = nižší nabíjecí proud
Vety
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Vety »

A jakou by si mi doporučil nabíječku ty Martys ? Ale aby nebyla nějak hoodně drahá !! :)
martys

#43 Příspěvek od martys »

Vety píše:A jakou by si mi doporučil nabíječku ty Martys ? Ale aby nebyla nějak hoodně drahá !! :)

já mám tuhle
http://www.heliservis.eu/65%7C.d.hypduo ... uo_ii.html
ale je mimo limit, navíc je třeba zdroj.

za cca 3000,- i se zdrojem a nová bude trochu problém, zkus dát třeba inzerat na modelbazar.
Vety
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Vety »

Tu znám....bazarová se mi nechce nabíječka kupovat....koukam všude po netu, když najdu docela výkoně doboru nabíječku tk zase neni na 230V tkže je potřeba zdroj a to se mi nechce....nemůžu žádnout najít....:(
martys

#45 Příspěvek od martys »

zdroje se neboj, ten se neztratí, výkonově silnější nabíječky prostě zdroj potřebují, protože ty vestavěné přímo do nabíječky nestačí.

Holt buď budeš muset přidat, nebo koupit už použitou, nebo vem Ultramat 16 a až ti nebude stačit (třeba se to nestane a budeš pořád na LiXX 3S a nějak s ní vyjdeš) koupíš novou a tuhle prodáš.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“