elektromotor CF2822 a sklopná vrtule
- blueangel
- Kontaktovat uživatele:
elektromotor CF2822 a sklopná vrtule
Ahoj potřeboval bych vaše názory a zkušenosti s motorem CF2822 a k němu vhodnou vrtuli sklopnou mám ho v elektrovětron rozpětí 1450 profil selig a letová váha s 3cl 800 je 330g nebo můžu použít 2cl ale nevím tu sklopnou vrtuli jakou použít díky všem
Doktor píše:Na 2S:
Gr. 9/6
Na 3S:
Gr. 7,5/4 - 8/4,5
Ae. 8/5
Vrtuli 9" a nebo nedej bože 10" na motor s KV 1200 a váhou cca 40g krmeným aku 3S nee!
Jeden cas jsem 2822 lital s 9x4.7 na 3s a bez problemu.
Jinak zrovna vcera jsem meril staticky 2822 s GWS 10x4.7 na 2S - zere kolem 17A, ale je studenej jak psi cumak. Mam k nemu objednanou sklopku 10x6 (Depron Cup se blizi
BTW, v posledni dobe motory tehle rady o dost pretezuju, zda se mi ze vydrzi o hodne vic nez uvadene max. proudy. 2805 1600KV honim na 3S s 8x4, 2805 2950KV na 3S s 4.5x4.5, po letu jsou studeny. Ale asi to taky hodne souvisi s hmotnosti letadla....
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Klucí, že ten motor snáší dlouhodobě proudy 15A i víc slouží samozřejmě k jeho cti. Ale za jakou cenu? Fakt neni normální 40g motor mučit takovým odběrem. Pokud potřebuju vyšší výkon, tak šáhnu po větším motoru. Při jaképak asi eff těch 15, 16, 17A asi snáší
P.S.: Provozování motoru v motoráku na jeho výrobcem doporučeném maximu není zrovna hodno doporučení zde na foru. Přečte si to tady nějakej začátečník kterej nemá vůbec tušení která bije a za pár dnů tady bude nové vlákno o převinutí motoru nebo spálení reglu.
Elektromotor není bohužel (bohudík) motor spalovací. Tomu když se naloží velká zátěž, tak ji prostě neutočí nebo rovnou chcípne. Ale elektromotor tou zátěží bude točit tak dlouho, dokud se sám nezničí. Bohužel pro lajka na něm není nic vidět, že mu to nedělá dobře (kromě teploty). Takže pod dojmem "správně" zvolené vrtule motor pomalu odchází do kopřiv.
Pro zajímavost doporučuju kouknout na stránky Model Motors na motory 2208/26,34 jaké provozní proudy výrobce doporučuje pro své motory!
P.S.: Provozování motoru v motoráku na jeho výrobcem doporučeném maximu není zrovna hodno doporučení zde na foru. Přečte si to tady nějakej začátečník kterej nemá vůbec tušení která bije a za pár dnů tady bude nové vlákno o převinutí motoru nebo spálení reglu.
Elektromotor není bohužel (bohudík) motor spalovací. Tomu když se naloží velká zátěž, tak ji prostě neutočí nebo rovnou chcípne. Ale elektromotor tou zátěží bude točit tak dlouho, dokud se sám nezničí. Bohužel pro lajka na něm není nic vidět, že mu to nedělá dobře (kromě teploty). Takže pod dojmem "správně" zvolené vrtule motor pomalu odchází do kopřiv.
Pro zajímavost doporučuju kouknout na stránky Model Motors na motory 2208/26,34 jaké provozní proudy výrobce doporučuje pro své motory!
- pajax007
- Kontaktovat uživatele:
Doktor má pravdu. Je ale úplně úžasný co tyto motory vydrží. Mám CF2205 a dal jsem tam doporučovanou vrtuli. Výsledný tah byl malý, sotva to letělo. Dal jsem výrazně "těžší" a lítalo to parádně. Ale asi po 2-3 minutách došla baterka. Měl jsem KOKAM 900mAh a zhruba za 150 sekund byla prázdná. A motor se jen trochu zahřál. Vycházel mi proud okolo 25A. Vynadal jsem si do blbců ale motor to přežil bez následků. Proto teď raději -" měřím a vím".
Pajax 007