zacatecnik

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
1ondra9

#31 Příspěvek od 1ondra9 »

Mikelo píše:a) RTF sada zkušenosti nenahradí.
b) RTF lítá z krabice jsou kecy.
c) Pokud ti na to daj celníci DPH, tak neušetříš skoro nic.

Ano naprostý souhlas ......

jen bych doplnil že pokud si někdo myslí že koupí ,,RTF" a krabice příde domu hned a hurá do vzduchu tak je na omylu (a doporučoval bych s vrtulníkama ani nezačínat)

ono se to stejně musí rozdělat do posledního šroubku - zkontrolovat - vše co je třeba podlepit - dát do kupy a až teď je mašina schopná do vzduchu po pečlivim seštelování .....
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Drop

#32 Příspěvek od Drop »

1ondra9 píše:
Mikelo píše:a) RTF sada zkušenosti nenahradí.
b) RTF lítá z krabice jsou kecy.
c) Pokud ti na to daj celníci DPH, tak neušetříš skoro nic.

Ano naprostý souhlas ......

jen bych doplnil že pokud si někdo myslí že koupí ,,RTF" a krabice příde domu hned a hurá do vzduchu tak je na omylu (a doporučoval bych s vrtulníkama ani nezačínat)

ono se to stejně musí rozdělat do posledního šroubku - zkontrolovat - vše co je třeba podlepit - dát do kupy a až teď je mašina schopná do vzduchu po pečlivim seštelování .....

Upřímě si odpovíme :roll: kolik začátečníků, kteří si koupí RTF set to tak dělá :?: Většina ani netuší, že se někde něco lepí a šteluje...
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
psena
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od psena »

Myslim ze Flying hobby je natolik dobrej obchod, kterej tu RTF bude mit opravdu dobrou a schopnou okamzityho letu.
Ale nevim k cemu to je, do par dnu s tim stejne skoro kazdej sekne takze se bude rozdelavat a zpetne ucit to co se mohl naucit uz pri skladani.
Jinak cena za tu sadu je opravdu pekna, jinak me z FH prislo zbozi bez cla, tak snad budes mit take stesti.
Mikelo

#34 Příspěvek od Mikelo »

Kdyby měli každý kvedlák poctivě zkontrolovat, vyvážit, pojistit podezřelé spoje a poctivě seřídit tak by museli na cenu sakra přitlačit. Kompletně připravit na lítání vrtulník je poctivá ruční práce na celou pracovní směnu a ještě praktický zálet. Pokud ovšem jde vše na poprvé.
Skutečnost je taková, že začínající vrtulníkář, který si nenechal poradit, je požehnáním pro prodejce. S nejvyšší pravděpodobností s tím do 3 dnů praští o zem a má po záruce aniž by se stihly projevit vady a ledabylé seřízení. I když s tím praští později, tak si stejně ničeho nevšimne, neví ještě jak.
Bobeš Havran

#35 Příspěvek od Bobeš Havran »

Pánové, v každém vašem příspěvku vidím pravdu, ale zkuste se na to podívat z pohledu nás začátečníků, kteří nemáme v okolí (a že jsem hledal) někoho, kdo umí opravdu poradit! A přesto nás to k tomu táhne. Po létání na simulátoru jsem na učení pořídil Walkeru HM59D, vím žádný zázrak, ale ze Slovenska za 3,5 myslím dostačující na nácvik základů. Stroj sice stále slouží, ale zvažuji pořídit něco spolehlivějšího, kvalitnějšího, ale netroufám i na stavbu sám. To se kvůli tomu nemám podle vás do tohoto koníčku pouštět? Vím, že mi budete psát, že je to jen moje věc, chtěl sem pouze napsat názor z pohledu úplného začátečníka.
psena
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od psena »

Ver tomu, ze stavbu Procka bys zvladl bez problemu, ja jsem ji zvladl jako novacek za cca 6 hodin, ted uz bych to stavel tak 2-3 hodiny, protoze nektery veci jsem skladal ve spatnym poradi.
Na youtube je spousta videi ohledne stavby nebo na helifreak, ty jsem si tenkrat bohuzel neprohlidl, pouzil jsem je az na nastaveni elektroniky.
Co se tyce pojistovani spoju, to co jsem daval ja, tak jsem lepil (stejne pulku z toho co jsem lepil, uz ted ani nelepim protoze co tyden to kvuli rane rozdelavam :) ) , ale jiz hotove spoje jsem znovu nerozdelaval, jen zkontroloval a po 40 letech zatim drzi bez problemu.
Jak rikam, za cena za sestavu je slusna, ty originalni listy vetsinou neni vubec potreba vyvazovat, takze pokud to zalitnou aby to viselo, tak na RTF nevidim problem, klidne bych ji bral, cenove to vychazi pekne.
Samozrejme ale ve vysilacce a nabijecce je to docela kompromis.
cego

#37 Příspěvek od cego »

zdravim. Som tiez zaciatocnik.. naucil som sa lietat (ovladat) na Colibri Pro V4.5 a chcel by som skusit nieco vacsie ... Precital som si cele toto vlakno a skoro vsetci radite Trexa ale cenovo pre mna nie je dostupny a preto som rozmyslal nad Honey Bee king 3 http://www.rcking.eu/honey-bee-king-3/4 ... 24ghz.html je to RTF sada a ako som sa docital tak to nie je taky lahke vybrat s krabice, nabit baterku a hor sa do vzduchu. Treba tam asi doladit rozne veci ak sa nemylim. to by nebol az taky problem.. v okoli zozeniem nejakych modelarov popriade by mi to mohli spravit aj v nejakom modelarskom obchode s tym ze by mi to aj vysvetlili (urcite nie zadarmo :D ) Len tolko som chcel, ze ci ten Honey Bee je dobra volba ( v tejto cenovej kategorii a pre zaciatocnika). a keby sa niekto pytal ze ci s tym chcem lietat nejako vazne tak zatial len tak relaxacne a postupom casu by som to zdokonaloval (ak ma to neomrzi). Dakujem za odpovede
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“