HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#376 Příspěvek od gamer007 »

Kucí, konečně jsem to prolítnul po obloze. HG5000 už po rekalibraci drží, jen mám furt ten setovej držák serva vrtulky a je to trochu znát, po piruetě se divně zastavuje ocas, přesně jako by se hlo i servo vrtulky. No nic příští tejden si ho můžu vyzvednout v modelářství, tak už budu mít snad všechno v cajku. Musím říct, že je to ale fajnový polítání, jak je to krásně vidět a ten zvuk, paráda. Jěště nevim kolik si můžu dovolit na křivce plynu, zkoušel jsem zatím 90-80-90 a příjde mi to akorát na poletování, ale na nějaký ty lopasy to bude chtít přidat. Vy co ho máte, myslíte že můžu dát s tím HK motorem 1600kv a 13T pastorkem bud 100-90-100 nebo nastavit governor na 100%?

Luboš123 tak jak, už jsi to nějak srovnal?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Luboš123

#377 Příspěvek od Luboš123 »

Ahoj, koukám, že jsi o kousek dál než já, když už s tím poletuješ.:-) Já jsem vzal dnes šupleru a přeměřil táhla, vše je O. K., posunul jsem celou mechaniku níže, takže teď to má -12 na nule plynu a +14 na plný plyn, takže správně, podle návodu na 3D létání, esli to na plný plyn neudusí motor. :lol: Mám Rexe 5-stovku v krabici, tak ho postavím a změřím originál, jestli je to stejné. :D :D

Tak letu zdar, i zítra á být hezky :D
psena
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od psena »

+14°? To je fakt v nejakym navodu? Ja mam teda psany 9-11°...
13° a vic jsem cetl u videi opravdu hardcore 3D maniaku.
PetrPPP

#379 Příspěvek od PetrPPP »

No vida, tak už nás lítá zase o něco víc... Já dal dneska celkem 7 baterek a vše OK. Nicméně mi přišel z flying-hobby kit ESPčka, zatím jsem to jenom rozbalil a pánové, to se bohužel nedá srovnat :( Už jen porovnáváním dílů v ruce je prostě vidět že origo je někde jinde, no... Doufám, že to bude i tak famózně lítat, jak to vypadá... Všechno perfektně zpracované, výborné povrchy všech dílů (žádné hrubé lakování dílů atd.), kvalitní materiál a ta kabina na ESP je úžasná :)
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od gamer007 »

Sakra, všichni máte ESPčka pod postelí v krabici a těšíáte se na montáž :lol:
Snad až to HKčko úplně dobiju, tak ho pořídim taky. Věřim tomu že je to neporovnatelný, ten carbonovej rám, kabinka, kardan atd je úža. No nic dneska si dám dalších pár baterek, co stihnu dobít, protože jsem pořád omezenej jen na jednom packu, na cestě mám další dva. No a nejspíš, jestli bude vše OK se pokusim i o nějakou parádičku, zkusim něco natočit, aby měly lidi představu jak může HKčko lítat...

PetrPPP ted nevim jestli už jsem se tě ptal, ale můžeš mi doporučit křivku plynu bud na gov nebo normal? Viz můj předchozí příspěvek....

Edit: tak další baterka a všiml jsem si po letu, že je nějak teplý servo vrtulky, což by asi bejt nemělo co. Může to bejt tím držákem serva, jak se snaží srovnat ocas a přitom se malinko prohybuje?
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#381 Příspěvek od PetrPPP »

To gamer007: Používám governor a stačí mi jen jeden letový režim. Startuju rovnou do Idle, kde mám křivku 95 procent, konstantní. Měl jsem i menší a dalo se s tím lítat v poho. Cca od 85 procent už je to OK, aspoň na to Tz85A reglu.
Luboš123

#382 Příspěvek od Luboš123 »

...též jsem porovnával zpracování je někde jinde, kvalita materiálů také, ale má to jedno "malé" ale a to ALE je cena, myslím ale že v tomhle vláknu už toho bylo o tom napsáno dost a dost. Pro nás montážníky je HK-čko zlatá záležitost :D :D

Tech +14 je fakt masakr, mechanicky to omezit nejde, tak to musím poladit na vysílači. :?

Ad baterky - mám 3SP spojené do série, trošku potíž to dobít, potřeboval bych nějaký balancér, abych je mohl i v sérii nabíjet, máte někdo samostatný balancér, např. tohle?

http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... oduct=7443
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#383 Příspěvek od gamer007 »

OK ten govík asi zapnu a otevřu zatim na 90%, jestliže s tím už nějakou dobu takto lítáš, tak doufám že hlava to vydrží. Jen jsem fakt lempl, že už dávno nemám ten držák serva, jak tam vůbec mohli dát něco takovýho, dyt to ten ocas vůbec neudrží a dá se to ohnout až o půl cm. Pak mě nedá spát to servo vrtulky. Máte ho někdo http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... oduct=9442? když nastavim na gyru rychlé dig. servo tak je po letu teplý asi 50-60°, tak jsem zkusil přepnout na analog a to už je jen vlažný, ale nevim jestli rychlost toho serva takle využiju stejně...

PetrPPP co celníci a balík s ESP, v poho?
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#384 Příspěvek od PetrPPP »

S HK500GT jsem pár letů lítal i křivku 100 procent, bez problému to vydrží, ale je to zbytečné na můj styl létání, nevyužiju to :) Rozhodně se to neboj testnout... Nicméně jen takový montážní tip, co jsem nastudoval na helifreak. Příčná hřídel se má dokonale (DOKONALE) odmastit v závitu na obou stranách. Finless Bob používá klasické uchošťoury a technický benzín :) Když je to zamaštěné, tak nemusí držet loctite a neštěstí je na světě. Když je to správně smontované, tak bych se 100procent plynu nebál... Ale mám tam radši Align osu a Akros nerezové šrouby...

Dneska jsem měl totálně špatný den na letišti. Dal jsem první baterku a měl jsem nechutnou krizovku s HK, při skoro střemhlavém letu z cca 30 metrů jsem si popletl strany na klopení, už jsem řval na ostatní lidi na letišti, že maj zalehnout :) Naštěstí to na nikoho nešlo a metr nad zemí jsem to vybral. Další tři baterky jsem se z toho nebyl schopnej dostat, vůbec mě neposlouchala ruka a poplet jsem si strany i při visu metr nad zemí ocasem k sobě, kde mám vždycky 100 procentní jistotu bez váhání. Tak jsem to zabalil a celý den dělal něco jiného. Večer jsem vyrazil s letadlem a po výměně baterky už se nespojil přijímač s DX6i. Hodinu sem tam s tím laboroval, vyndal a vypojil přijímač z éra a naštvanej vyrazil domů. Doma na ponku to zkusím a hned napoprvé vše OK... Dneska polítání naprd :)

Balík s ESP na celnici naprosto OK, žádné clo, zdržel se tam 1 den. Zatím jsem na žádný balík nikdy neplatil clo ani DPH, ale nejdražší a největší zatím bylo to ESP a HK500GT. Nikdy nic, asi mám štěstí :)
PetrPPP

#385 Příspěvek od PetrPPP »

To gamer007: jako servo vrtulky používám na doporučení odborníků tohle z flying-hobby.com:
SAVOX SH-1357 Digital Servo (SOVSH1357) = $49.90

Tah 2,7kg, rychlost 0,07...

Je to coreless super rychlé přímo na vrtulku. Běhá skvěle.
flubber
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od flubber »

gamer007: já to servo mám na gyru Spartan a žádný problém. Teplé je, ale horké určitě ne.

Jinak dneska taky den nic moc. Při přistání s 500GT se mi (poprvé v životě) podařilo škrtnout vrtulkou o zem. Jeden grip jsem nenašel, druhý zůstal na hřídeli, hřídel ohnutá, VOP prasklá asi od toho jak do ní narazil letící grip a odnesl to jeden hlavní list - díra v náběžce.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#387 Příspěvek od gamer007 »

Jo to moje je taky používaný hodně na vrtulku, tah je tam přes 6kg a rychlost 0,08. Koukal jsem ale na debaty na HC a dost lidí se tam dohaduje jestli je vůbec to servo digitální nebo ne, ale vesměs si ho všichni pochvalujou. Nevim no, necham nastavenej analog a uvidim jak se to bude chovat s normálním držákem...

Jo a ty gumy v hlavě si odhadnul docela dobře, nejspíš bude potřeba je vyměnit, protože na křivce 85%, což už docela točí, je hlava furt taková měká a malinko se pohupuje ocas nahoru-dolu. Jen jestli nebudou od Aling ty gumy strejný...
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#388 Příspěvek od PetrPPP »

Gumy v hlavě určitě ven, ale nevím jestli Align jsou ten správný nápad. Asi budou funkční, ale už rok používám na Trex450 super tvrdé gumy Trueblood dampeners z USA a jsou špičkové. Stojí to pár dolarů, zrovna minulý týden jsem objednal další set pro ESPčko, rovnou je tam dám. Link jsem už taky sem dával...

Na Trex450 už mám cca 200 startů na jeden set truebloodů a v zimě jsem kontroloval stav. Jsou naprosto netknuté...
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od gamer007 »

PetrPPP nemáš náhodou objednáno víc párů? Jestli by si mi jedny neprodal. Nechce se mi objednávat jen to, ale kdyžtak tam něco jěště dohodim, vlastně bych rád vyměnil gumy i u MT. Kdyžtak hod mi jěště jednou ten odkaz, nevím kde je jestli v SZ nebo tu, dík...

Flubber: Takže ty máš taky to servo, a jak to máš nastavený v gyru( analog nebo normál)? Jak asi teplý je po letu? To moje na digitál není horký, spíš teplý jak jsem psal asi 50-60°, takže to máš taky tak? A pak v analog modu je vlažný...
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#390 Příspěvek od PetrPPP »

Bohužel víc párů co bych mohl prodat nemám. Objednal jsem sice víc, ale ještě předtím než jsem objednal ESPčko, do něho je použiju taky... :)

Můžeš si vybrat tady: http://www.readyheli.com/Swashplate_lev ... _s/107.htm

Mají levné poštovné do ČR, takže určitě není problém objednat jen těch pár gum...
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“