Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
giff

#481 Příspěvek od giff »

Mám takovej dotaz.Jak moc velkej je rozdíl mezi simulátorem a reálným letem s vrtulníkem.Vlastním spektrum dx6i a phoenix a létám nebo spíše se snažím udržet ve visu s mini titanem a de to dosti těžko.Zajímalo by mě jestly v reálu je to taky tak neposedný.Phoenix jsem standartně nainstaloval,žádný parametry jsem ani v simu ani ve vysílačce neměnil.
Gllun
Kontaktovat uživatele:

#482 Příspěvek od Gllun »

giff píše:Mám takovej dotaz.Jak moc velkej je rozdíl mezi simulátorem a reálným letem s vrtulníkem.Vlastním spektrum dx6i a phoenix a létám nebo spíše se snažím udržet ve visu s mini titanem a de to dosti těžko.Zajímalo by mě jestly v reálu je to taky tak neposedný.Phoenix jsem standartně nainstaloval,žádný parametry jsem ani v simu ani ve vysílačce neměnil.

nevím jestli je to tak ve skutečnosti, ale minititan v simu je hoodně divoký :wink:
DX6i; Blade 400 3D; Super Zoom 4D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=287&amode=
Obrázek
kmarty

#483 Příspěvek od kmarty »

Ze je MiniTitan oproti vetsim helinam v simulatoru takovej neposeda, to je normalni. To je kazda mala heli.
A oproti realu ... asi takhle, muj MiniTitan se chova priblizne stejne jako v simulatoru ten MT 3D. Akorat real ma pomalejsi reakce na kolektiv (nahoru/dolu - v realu je jakoby cejtit vaha), neklopi/nekloni tak zvostra a pri takovymhle saskovani mi nestiha ocas (ujede a pak se zase srovna - odpovida tomu nastaveni spozdeni serva vrtulky v simulatoru).

Nebo jeste jinak - Kdyz si v simulatoru vezmu MT 3D, zrusim mu expa u kloneni a klopeni, nastavim exp u ocasu na +25% a u ocasni vrtulky dam spozdeni vrtulkovyho serva asi tak na 15-20%, tak se to zhruba chova tak jako ten muj realnej MT.

A jinak jsem vcera zjistil ze budu muset zacit sakra trenovat, protoze jsem to skoro zapomnel, takze ze mne bude asi vecnej zacatecnik :-).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
giff

#484 Příspěvek od giff »

No nevím,ale s koupí "živého" mini titanu zatím počkám,bo bych ho asi hned rozsekal podle toho co předvádím na simu.Musím trénovat,trénovat....ale kdybych aspoň pozoroval lepšení :( .Řeknu vám pánové,je to boj a nervy.
Ale má to výhodu :peníze zůstávají v peněžence,nemusím kupovat ND.Na to je sim k nezaplacení :D
Sali

#485 Příspěvek od Sali »

Ahoj lidi,nedavno jsem se konecne dokopal ke koupi Phoenixu a kdyz jsem si to na nem zkusil,tak jsem zjistil,ze se simem neudrzim heli ani ve visu.V realu s tim nemam uz rok a pul problem. Litam tam s rexem 500 a furt mi to nekam utika. :( Je to normalni? Sim se mi zda hur ovladatelny jako realna heli.
Sali
kmarty

#486 Příspěvek od kmarty »

Tezko rict. Mne treba prijde Phoenix hodnejsi nez MiniTitan v realu (ale uz si tak jisty nejsem - okolnosti mne vedly k tomu, ze jsem mel naposled MT ve vzduchu na lonskym letnim Krtovani a tam byl na mne takovej pruvan, ze jsem to prakticky cely jen odvisel).

Mozna mas realnou heli fakt dobre nastavenou (resp. nastavenou jako "hodnou"), co ty vis :-)
To je jak kdyz vsude vlastnici Walkery60 tvrdili ze je W60 desne neposedna a ze se poradne neda ve vzduchu udrzet na miste a pritom na predlonskym Krtkovani jsem tam nekomu ukazoval ze se daji pri visu dat ruce z kniplu a porad v klidu visi. A to to byla ta obyc s plastovou mechanikou (akorat motor a gyro bylo jiny).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Sali

#487 Příspěvek od Sali »

No nevim ale v realu nemam problem viset nebo litat nebo spis jen poletovat s zadnou helinou od 450 az po 600 ale ten sim se mi aspon zatim vubec nelibi. :( Taky mam na simu problem s rozeznavanim polohy heliny.No budu se s tim pravidelne trapit a uvidim,jestli se dostavy nejaky vysledek. A vubec si nedovedu predstavit (aspon zatim),ze bych na tom mel jeste cvicit nejake slozitejsi obraty. :cry:
Sali
kmarty

#488 Příspěvek od kmarty »

Jo, s rozeznavanim polohy heli jsem mel zpocatku taky problem. Zobrazeni holt realny neni (a dokud nebudou 3D displeje tak ani nebude :-) ). A do dneska mam na simu problem spolehlive odhadnout jak je heli daleko.

Ale kdyz si s heli na simu poletuju nekde pred sebou, tak je to o poznani vetsi pohodicka nez v realu.

Co si myslim ze na Phoenixu neni realny, je autorotace. U 450 tuplovane, pac se to nese jako nic. Realny porovnani teda nemam (spis bohudik nez bohuzel), ale podle chovani MT v realu bych rekl ze to musi pri autorotaci padat jako sutr, ne ze si tam budu takrikajic "plachtit" a v pohode a klidku si pristat. I kdyz s tim muze mozna souviset ten blbej odhad vzdalenosti, protoze buhvi z jaky vysky na simu autorotuju. Ale i tak, na to jak litam (t.j. asi jako prumernej dvoumesicni zacatecnik - co na tom ze u mne ty dva mesice trvaly dva roky), tak mi neprijde ze bych mel dat v pohode se sedmistovkou blade stop a zaroven vcelku pristat.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
Sali

#489 Příspěvek od Sali »

Tak to litame asi stejne. :lol: (dvoumesicni zacatecnik po dvou letem snazeni) :wink:
Sali
juko

#490 Příspěvek od juko »

kmarty píše:Tak aspon ze tak.
Jinak jestli se nebojis laborovat, tak se jukni sem a sem.

Vdaka, vdaka, vdaka ...
Uz ju mam prerobenu a v SIMe ju nemusim zapinat - staci zastrcit konektor. A ta vydrz baterii- skvele.
jackson8800

#491 Příspěvek od jackson8800 »

Neleží třeba někomu doma Phoenix na prodej?Co nejlevněji :D
inetMark

#492 Příspěvek od inetMark »

Zaujima ma preco je cena tohto Phoneixu taka vysoka:
http://www.helicop.sk/helicop/eshop/11- ... ero-a-Heli

Na original stranke vidim cenu 109€:
http://www.phoenix-sim.com/purchase.htm

A tu stoji len o nieco viac ako v prvom linku, ale je to s DX6i, cize ak ratam, ze cena DX6i je 140 eur, tak sim stoji tu 60 eur, co je najlacnejsie:
http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=4418

Poprosim o radu skusenejsieho cloveka. Mozno mi nieco unika :) . Chcel by som kupit tu sadu z posledneho linku s DX6i. Snazim sa najst nejaky hacik, kedze ta cena je velmi rozdielna oproti prvemu linku, ale zatial nenachadzam nic.

Dakujem.
scarabeus

#493 Příspěvek od scarabeus »

Zadny hacek bych v tom nehledal, zkratka nekdo ma cenu vysokou, nekdo nizkou. At zijou obchodnici :-)
Angusss

#494 Příspěvek od Angusss »

Ahoj, může mi někdo říci, zda se vyplatí koupit Phoenix než RealFlight? Pokud připojím DX6i, kolik kanalá resp. přepínačů bude funguvat?Hlavně zda pujde HOLD autorotace.?Moc děkuji
janac.marek

#495 Příspěvek od janac.marek »

Ja mam Phoenix. Stacilo pripojit, nakalibrovat a na konci zvolit, ze mam DX6i.
Zial som zaciatocnik a netusim na co vsetky tie packy su, takze sa mi zda, ze nerobia nic, ale neviem :) .
Jedna ale funguje a to je ta, pomocou ktorej sa da nastavit 3D lietanie a pomocou nej viem nastavovat autorotaciu (alebo to bolo s tou vedla nej, neviem :oops: ). :)
Na klavesnici mi vypise nieco, ze ak stlacim 1 tak mozem prepinat medzi HOLD a niecim (to bude asi ta autorotacia a 3D lietanie).

Rozhodne autorotacia funguje, skusal som to a aj 3D lietanie.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“