má někdo zkušenosti
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
má někdo zkušenosti
S těmito motory? http://www.rcvengines.com/rcv120sp.htm myslím praktické
Velmi zajimava konstrukce! Pripomina mi to Bristol Perseus, ale ten mel vlozku valce pouze soupaci a kyvavou (sleeve valve). Tohle se toci dokola.
Vaha je stejna jako srovnatelna 20ccm 4T (napr ASP FS120AR) ale poskytuje o neco vetsi vykon. Hlavne nezabira tolik mista. Prakticke zkusenosti ti myslim asi nikdo nerekne, to neni extra rozsirena konstrukce motoru. Ale kdyz vidim jak to maji delane, tak pokud pouzili kvalitni materialy, nevidel bych problem v zivotnosti. Vlozka valce se otaci na loziscich a pohybem pistu pri rotaci se opotrebi rovnomerne. Pist ma krouzek, takze zadny ABC vybrus. Jen vzhledem k doporucenemu palivu, muze byt provoz o neco drazsi a taky bude treba po litani motor peclive proplachnout od zbytku nitra.
Nevidim tam ceny, kolik vlastne stoji? Ja jakozto fanda motoru, bych takovou libustku bral. Hlavne je to neco, co jen tak nekdo nema. A proc mit neco co muze mit kazdy?
Nak
Vaha je stejna jako srovnatelna 20ccm 4T (napr ASP FS120AR) ale poskytuje o neco vetsi vykon. Hlavne nezabira tolik mista. Prakticke zkusenosti ti myslim asi nikdo nerekne, to neni extra rozsirena konstrukce motoru. Ale kdyz vidim jak to maji delane, tak pokud pouzili kvalitni materialy, nevidel bych problem v zivotnosti. Vlozka valce se otaci na loziscich a pohybem pistu pri rotaci se opotrebi rovnomerne. Pist ma krouzek, takze zadny ABC vybrus. Jen vzhledem k doporucenemu palivu, muze byt provoz o neco drazsi a taky bude treba po litani motor peclive proplachnout od zbytku nitra.
Nevidim tam ceny, kolik vlastne stoji? Ja jakozto fanda motoru, bych takovou libustku bral. Hlavne je to neco, co jen tak nekdo nema. A proc mit neco co muze mit kazdy?
-
OuvejAchich
Jsou to opravdu zajímavé motory. Už jsem po nich párkrát mlsně pokukoval, bohužel zatím nejsou kam umístit. Také jsou drobet mlsnější, co se paliva týče. No a ceny? RCV120-SP stojí £289. Prodává je Weston UK.
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Doktor píše:Hlavní výhodu tohoto čmouda vidim v reduktoru 2:1. Tenhle čmoud by se snad mohl cpát do práce elektromotorům!
Chci použít 4ks dvacítek na novou maketu Curtis NC- 4 jiný spalovací motor se do tenkých gondol nevejde. Momentálně vychází něco přez 10000 ks. Zkouším nákup za velkoobchod. Jen se bojím abych s nima neměl problémy.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
OuvejAchich píše:Jsou to opravdu zajímavé motory. Už jsem po nich párkrát mlsně pokukoval, bohužel zatím nejsou kam umístit. Také jsou drobet mlsnější, co se paliva týče. No a ceny? RCV120-SP stojí £289. Prodává je Weston UK.
Jsou to 4takty a dle výrobce mají malou spotřebu. zajímavá konstrukce to jistě je. Zajímavé je statování šestihranem stejně jak vrtulnik z boku.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Eddie píše:10-ku tady kdysi prodaval MS-coposit. Velká víhoda je integrovaný reduktor 1:2 a celková kompaktnost. Petr Tax na ni psal dokonce recenzi. In natura jsem bohužel neviděl.
děkuji všem. Jíž mám všechny informace, Radim Merta má doma desítku a jeho kamarád létal s dvacítkou, takže zkušenosti z provozu mám z první ruky a o to mě šlo.