zapíchnutí motoru do země

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jilo

zapíchnutí motoru do země

#1 Příspěvek od jilo »

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti, jestli se motor musí nějak kontrolovat po nehodě. Zapích jsem motor ASP 4,1ccm po startu hned do země a urvali se listy vrtule. Mám strach, abych neohnul ojnici. Motor jsem druhý den nastartoval, trvalo mu to déle než obvykle, ale nakonec chytil. žádnou viditelnou známku poškození nemá. myslíte tedy, že bych ho měl nějak rozebrat a pro jistotu zkouknout ?
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mikvalik »

Ahoj, pokud to byla velká šupa, tak jsi to měl udělat hned.
Sundat zadní víko, karburátor, propláchnout jej petrolejem, ale klidně i palivem aby ses zbavil případné hlíny a zkontrolovat ojnici.
Pokud jede dobře a nelezou z něj divné kovové zvuky tak bych to už asi nechal tak, nejspíš mu nic není.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sharkcom »

jj. Příště neprotáčet, rozebrat a zkontrolovat, jestli jsi nenasál nějaký bordel. Teď už je to asi pasé..
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Eddie

#4 Příspěvek od Eddie »

Normalka. Zahradí hadicí omít tu hroudu hlíny.Rozebrat vyčistit nakozervovat a složit. Vžádném případě neprotáčet. Většinou to krtkování nepřežije přední ložisko.
zdzd

#5 Příspěvek od zdzd »

Hony

#6 Příspěvek od Hony »

V sobotu jsem zaryl ASP 2. :( Byla po něm díra 10cm hluboká.
Donesl jsem to domů i s hroudou hlíny, vyčistil, rozebral, vypral v petroleji a je OK. Odnesl to jen předek trupu, ale už i ten je spravený :)
Jen mě udivilo, že v tlumiči s vývodem na tlakování nádrže není žádná přepážka. Kluci tady psali, že ji někdo převrtává nebo i vyndavá, já ji tam nemám.Možná je až u větších kubatur.
Zdraví Hony
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od sharkcom »

U ASP 2ccm není.
diablotin

#8 Příspěvek od diablotin »

tak to mě tu asi všichni ukamenujou,ale já lítám aircombat takže o zabořenej motor do hlíny neni nouze.Nikdy jsem ještě ten motor nerozebral.stačí vyndat karbec pokud se hlína nedostala dál tak zkusit protočit jinak propláchnout nejlépe palivem.já to dělám i vodou ale to je moje věc.nevim proč by hned mělo odcházet ložisko.
stejný motory takhle používám už cca 4roky a zatim bez problému chodí.
navíc čim víc se do motoru rejpeš tim víc ho ničíš.prostě už je jednou sedlej tak proč ho rozebírat.
Naděje umírá až po nás.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sharkcom »

VY kombaťáci tomu prostě dáváte nafrak. No ale o tom ten kombat asi je... :lol: :lol:
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mikvalik »

diablotin píše:tak to mě tu asi všichni ukamenujou,ale já lítám aircombat takže o zabořenej motor do hlíny neni nouze.Nikdy jsem ještě ten motor nerozebral.stačí vyndat karbec pokud se hlína nedostala dál tak zkusit protočit jinak propláchnout nejlépe palivem.já to dělám i vodou ale to je moje věc.nevim proč by hned mělo odcházet ložisko.
stejný motory takhle používám už cca 4roky a zatim bez problému chodí.
navíc čim víc se do motoru rejpeš tim víc ho ničíš.prostě už je jednou sedlej tak proč ho rozebírat.

Nikdo netvrdí, že ložisko půjde do pr.... po každé ráně, ale klidně se to může stát. Mě se to tedy stalo. Rozebírat výbrus není zrovna nejlepší nápad :wink: Ale nevim o tom, že by si v motoru mělo sednout třeba zadní víko :idea: Je to o přístupu majtele jak moc si motoru cení a stará se o něj.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“