Úhlavní nepřítel letového provozu je modelář !

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Voodoo-cz

#16 Příspěvek od Voodoo-cz »

S mnoha vecmi se v zasade da souhlasit (napr. vypocty kineticke energie a jine vysledky znamych fyzikalnich zakonu).

Ale kdyz panove chtej buzerovat davanim do souvislosti ruznych veci (asi jako kdyz na TV N@ha pousteji zabery zatceneho pocitacoveho pirata, pouzivaji slova hacker a promitaji zabery z Matrixu najednou...), tak by mne zajimalo, jestli majitele modelu ci fotografove dali svoleni ke zverejneni techto v danych souvislostech.

Ale protoze panove vypadaji odhodlane, modleme se, at skoncime nekde okolo Britskeho ci Nizozemskeho "regulacniho" modelu.

EDIT: Osobne rikam, omezeni ano, ale rozume a setrne - tedy ano zakazme letat okolo (velkych) letist (bez predchozi domluvy s rizenim daneho letiste), ale ne zase "mas model letadla, tak si od nas porid prukaz rc pilota" - to by bylo z pohledu budoucnosti a zajmu "laiku" o toto hobby likvidacni.

Na zaver anketa, autori:

a) Maji mindrak z detstvi
b) Maji mindrak ze zivotni kariery
c) Maji za sebou tezkou lobby
Naposledy upravil(a) Voodoo-cz dne stř 07.04.2010 21:51, celkem upraveno 1 x.
Live smart, die happy...
coro

#17 Příspěvek od coro »

zdzd píše:A že problémy jsou je jasné. Ne že nejsou.
....
Kdo problém bagatelizuje, vůbec neví o čem mluví. Sám jsem byl při několika situacích, kdy ke katastrově nedošlo jen více méně náhodou. Situace z dosahu černé kroniky dělily jen metry, případně zlomky sekundy...

Nemyslím že tu ide o bagatelizovanie _problémov_ - tam hore alebo aj dole v mestách či dedinách a autách, sedia ľudia, to uznávam..

Bagatelizujem efekt povinného poistenia a jeho dopad na odstránenie možných problémov.
Hlavne pre modely od 0 gramov pri každej nešpecifikovanej súťaži - napríklad detí a ich papierových lastovičiek na dvore pred materskou škôlkou. Alebo halových modelov..

Poľa mňa z návrhov a vyhlášok UCL je jasné , že o bezpečnosť nikomu z nich nejde.
avionic
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od avionic »

zdzd píše:Kdo problém bagatelizuje, vůbec neví o čem mluví. Sám jsem byl při několika situacích, kdy ke katastrově nedošlo jen více méně náhodou. Situace z dosahu černé kroniky dělily jen metry, případně zlomky sekundy...

Myslíš, že nezodpovědné jedince "postaví do latě" výtvor nějakých dvou jedinců z UCL? Osobně si myslím že ne, kdo je nezodpovědný, bude i nadále a bohužel se svezou "normální" modeláři.
Máš pravdu s tím že se asi každý z nás setkal ze situací která byla kousek od katastrofy, já například před týdnem kdy do mě málem nabouralo auto v protisměru, proto bych navrhnul aby pan XY.. vypracoval studii plnou fotek kde jsou zdemolovaná auta a navrhnou max. povolenou rychlost 20km/h protože to je bezpečná rychlost.

REGULACE BÝT MUSÍ to se shodneme asi všichni ale musí být vypracovaná odborníky a ne blb..neodborníky.
MichalF

#19 Příspěvek od MichalF »

powder píše:Například jsem valil 8O když na straně 34 na mě mrká moje vlastní fotka - to jsou překvápka :evil:

No co tvoje fotka, ale muj ksicht :D
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Nakadah »

powder> ty si sejmul toho chlapa do krku? MichalF ti pomahal? :D

Ja pojistku na provoz modelu mam, kdyby neco ze. Dneska vsechno stoji furu penez :roll:

Ale tyhle omezeni k nicemu dobremu nepovedou. Clovek to vidi na cestach kazdy den, mrtvych neubylo - to jen pani policajti si do statistiky pisou ty co jsou mrtvi na fleku. Kdo umre v sanitce nebo ve spitale, uz jde do jineho sloupecku. Ale proc to rikam, mame jiny system, vyssi pokuty a zmenilo se neco? Nerekl bych. Nak
Zbynass1

#21 Příspěvek od Zbynass1 »

Už delší dobu se mi zdá že EU nemá daleko k RVHP (že RVHP nefungovlo už víme delší dobu jenom je otázka kdy na to přijdem s EU :) ale to je mimo téma sry.) A prachy??? Že by se na tom někdo chtěl pakovat? Asi jádro pudla ne? Tipuju že brácha toho Ing. XYZ už zakládá školu pro povinné školení Rc pilotů strejda pronajme letiště, manželka sedí ve správní radě pojišťovny a bratranec poradce ministra... takhle to u nás prostě chodí...

Já třeba lítám na Trnávce a ta spadá pod Mošnov, díky incidentu kdy nějaký trotl s velkým větroňěm lítal v blízkosti prolétajícího UL letadla máme povinnost hlásit se na ŘLP Mošnov, mi to problém nedělá a pánové na věži už nás některé poznají po hlase. Upřímně na jednu stranu mám z nějakého zavádění předpisů husí kůži, zvlášť když si představím jak mě nějaký rádoby zmocněnec buzeruje že si za barákem lítám s 300g houboletem 5m nad zemí, na druhou stranu si uvědomuju nebezpečí větších modelů a nechápu že pro ně ještě nejsou zavedena nějaká přísná pravidla provozu (né že bych po nich volal).

edit: voodoo: C je správně jako vždycky ;)
nahoru může, dolů musí
OuvejAchich

#22 Příspěvek od OuvejAchich »

Stejně to omezí zase jen ty poctivé blbce (včetně mě). Ti, co běžně na všechno kašlou, budou mít i toto uObrázek.
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od petr-powder »

No pánové, koukám, že než zdravý rozum, většinu z vás zajímají senzace. Jenže tu v té prezentaci nehledejte. Ten kdo to tu dost tendenčně podal je Honzajs. Měl Vás informovat o tom o jakou prezentaci se jedná a k čemu byla určena.

Vytrhnout z kontextu jednání jednu prezentaci určenou k předvedení na jednání mezirezortní komise při MD, která řeší nastavení pravidel společného užívání vzdušného prostoru.

Zadání prezentace bylo následující:
- jaká rizika přináší používání všech bezpilotních prostředků včetně modelů
- jaké omezení a pravidla provozu RC Modelů letadel jsou v okolních evropskžch zemích
- Jsou nějaké zaznamenané případy ohrožení zdraví osob z provozu RC modelů
- existují rizika zneužití bezpilotních prostředků?

Nyní bych chtěl odpovědět na údajné zneužití zdrojů o kterých psal Powder. Nic takového se nestalo, jelikož Powder předal zmíněnou fotografii ke zveřejnění na můj web a pracovníci ÚCL obdrželi souhlas s využitím jakýchkoliv informací z mého webu.

Závěrem bych rád poděkoval všem rozumným modelářům za podporu a spolupráci při prosazování co nejlepších podmínek pro modeláře v připravované regulaci provozu modelů a bezpilotních prostředků ve vzdušném prostoru České republiky.

Těm modelářům, kteří místo pomoci vyvolávají řadu dezinformačních kampaní a honiček za senzacema bych jen vzkázal, aby si uvědomili, že svým jednáním podkopávají nohy všem, kdo se snaží obhájit nároky českého modeláře v MRK MD. Jsem členem této komise a mohl jsem se na vlastní oči i uši přesvědčit, že je snahou komise najít, pro modeláře schůdný, kompromis v pravidlech užívání vzdušného prostoru ČR.

Členové komise nejsou amatéři ve svých oborech a pánové z ÚCL nejsou diletanti a škůdci a ani zamindrákovaní blbi. Mezi ty já řadím každého, kdo neví o čem mluví, ale uráží a pomlouvá.

EDIT: ten trefenej modelem z prezentace jsem já a nejsem na té fotce. Model měl něco kolem 1kg a následky jsem výrazně cítil další tři týdny. Trefit mě o 5 cm vedle do hlavy, nemusel jsem tu teď ty slinty ani číst, ani psát :-D
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od BOSS8 »

Pánové z ÚCL to krásně zpracovali - jen zapoměli na malý detail - statistiku , nebo lépe srovnávací tabulku - nebezpečné modely / super bezpečné UL.

Vsadím se, že všechny modely na světě nezabily za celou dobu své existence tolik lidí , jako zabijí zcela bezpečné ultralajty a dospělé větroně jen za rok a jen na uzemí České Republiky !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :twisted: :twisted:

Edit : sorry chytil jsem na první našlápnutí
:wink: .
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne stř 07.04.2010 22:43, celkem upraveno 1 x.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Nakadah »

Ano dekuji za vecny a osvetlujici prispevek, ackoliv to zhola nic nemeni na skutecnosti, ze situace smeruje k vetsi regulaci, omezeni a popripade placeni licence. Pletu se snad? Nak
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od jackboy »

jo a bomba bude kdyz budou oba typci na zoznamu o odebrani titulu z Plzne :lol:
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od petr-powder »

BOSS8 píše:Pánové z ÚCL to krásně zpracovali - jen zapoměli na malý detail - statistiku , nebo lépe srovnávací tabulku - nebezpečné modely / super bezpečné UL.

Vsadím se, že všechny modely na světě nezabily za celou dobu své existence tolik lidí , jako zabijí zcela bezpečné ultralajty a dospělé větroně jen za rok a jen na uzemí České Republiky !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :twisted: :twisted:

Jména stvořitelů té "przentace" si uložím v mozku a až se s nimi osobně setkám tak je praštím do drž..... bo si nic jiného nezaslouží. Když je neřezal jejich fotr , musí to udělat někdo jiný.

no, kdybych tě neznal osobně, myslel bych si o tobě něco hodně ošklivého. :-)

Nějak totiž nechápu, proč by se na jednání o bezpilotních letadlech a modelech měla dělat srovnávání s UL ... je sice pravda, že občas si také myslím, že někteří piloti UL nejsou lidé ale marťani, ale pořád je to letadlo řízené stvořením s přirozenou inteligencí :lol:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Nakadah »

boss> a to jeste co se tyce umrti v ramci ULL, tak vic lidi rocne umre na chripku :D ze sveho okoli nevim o zadne letecke nekazni proti letadlum. Kdyz vidim priletajici ULL, ktery se kocha nizko nad zemi tak uhybam pryc. Zato vidim v prezentaci par tendencnih a radoby senzacnich fotek - ta dira ve dverich to je od krumpace ne? Inu z N@vy se da leccos pochytit, jak se to spravne dela :D Nak
powder
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od powder »

petr-powder píše:Nyní bych chtěl odpovědět na údajné zneužití zdrojů o kterých psal Powder. Nic takového se nestalo, jelikož Powder předal zmíněnou fotografii ke zveřejnění na můj web a pracovníci ÚCL obdrželi souhlas s využitím jakýchkoliv informací z mého webu.

Mě to je v důsledku jedno. ... Ale...
V autorském zákoně se neříká nic o zbavení duševního vlastnictví tím, že produkt zveřejníš na cizím webu...
Pokud KDEKOLI prezentuji informace, vždy jsem povinen uvést jejich zdroj (opět viz autorský zákon)...

Zkrátka ten dokument dělali diletanti, to je očividné.

Ostatní nehodnotím. Spíš se mě netýká. Nepředpokládám, že bych kdy létal s čímkoliv těžším jak 3kg a tady s největší pravděpodobností zvítězí zdravý rozum nad hmotou státního molocha...
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od petr-powder »

Nakadah píše:Ano dekuji za vecny a osvetlujici prispevek, ackoliv to zhola nic nemeni na skutecnosti, ze situace smeruje k vetsi regulaci, omezeni a popripade placeni licence. Pletu se snad? Nak

pokud neprovozuješ modely nad 20 kg, nebo turbínové modely , žádná placená licence tě jistě nepotká ...

Určitá omezení ona regulace jistě přinese. Většina normálních modelářů ji ani nezaznamená, neb jen málo z nich bude létat nad limity regulace. Ti ostatní budou muset buď využívat schválených letových ploch, nebo požádat ÚCL o povolení překročení limitů.
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“