Úhlavní nepřítel letového provozu je modelář !

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
coro

#46 Příspěvek od coro »

BOSS8 píše:..
Objektivně tedy navrhuji regulaci chřipky na území ČR - a to odstřelem nakažených, každý kdo kýchne dvakrát v průběhu jedné hodiny bude odstřelen - pokud se neprokáže povolením kýchat.

- nezabúdaj, že všetci sa musia poistiť aspoň na 1 000 000 pre prípad že by preukázateľne niekoho tou chrípkou nakazili.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Marek71 »

Nak:
Európa sa silne socializuje a k tomu obmedzovanie slobod a regulácie tak akosi patria. Tých oblastí je mnoho, takže sa nemožeme čudovať, že došlo aj na prevádzku leteckých modelov.

Proste si zvykajme na to, že v každej sekunde nášho života za nás bude "veľký brat" premýšľať a nariadeniami a omedzeniami nás smerovať k tomu správnemu jednaniu a to všetko len pre naše dobro.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
AR1
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od AR1 »

petr-powder píše:
EDIT: ten trefenej modelem z prezentace jsem já a nejsem na té fotce. Model měl něco kolem 1kg a následky jsem výrazně cítil další tři týdny. Trefit mě o 5 cm vedle do hlavy, nemusel jsem tu teď ty slinty ani číst, ani psát :-D

Ty vole, ty bys tu teď nebyl, kdyby to šlo o 5cm vedle? Co to tu kecáš za debility? Vím o tom víc než si myslíš a říkám tu přede všemi, že je to blábol.
Ano, praštilo tě to, měl jsi jelito, tím to zvadlo. Ten model spadnul na pádovce v takové výšce, že už nemohl nabrat rychlost aby z toho pádu vyšel, tj z nijak velké výšky. Nezhlehčuju že tě tím trefil ale nemel tu nic o tom žes tu teď nemusel nic číst.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od BOSS8 »

Ještě technická otázka - já jsem ještě v životě neviděl lítat 20 kilový model jinde než na modelářském letišti , vy snad ano ?
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od petr-powder »

coro píše:
petr-powder píše:...
je o tom článek na dvou webech, není tak těžké to nenajít .. jsom autorem obou článků a Powder mi k nim dal fotky :-D

To je pekné, že členom komisie ktorá sa snaží obmedzovať celý národ (modelársky),
je diletant čo sa nechá trafiť akrobatickým modelom do hlavy.
- čiže v partii kde lietal zjavne nedodržovali ani základné pravidlá, napríklad pilot lietal nebezpečne blízko ľudí a petr-powder ani nesledoval letiaci model a ešte tam museli mať aj technickú závadu aby k havárii došlo.......

Aj tak to sú len reči o ničom - je to choré a obhájiť rečičkami to nemôžeš. Kde je štatistika nehôd? Nie tie dva prípady čo sa niekomu zdali, alebo JPP že vraj nepotvrdené? To na základe takýchto rečí chcete obmedzovať všetkých bez rozdielu?

Myslíš, že urážkama něčeho dosáhneš? Nemáš o věci ani trochu přehledu a dokážeš být nejchytřejším ? Závidím ti.

Závidím ti i pohled na věc samotnou. Já byl poškozený a podle tebe jsem vyník, jelikož jsem neuhnul letadlu, kterí bylo tam, kde nemělo být... prima ... každá pojišťovna by z tebe měla radost .. poškozený = škůdce .. super, jen tak dál.

Navíc myslím, že jsi ani nečetl nic z DX, protože kdyby to bylo jinak, nenapíšeš tu blbost s omezením celého modelářského národa. A mimochodem, já jsem na té straně, která se snaží zmírnit dopad na modeláře, ne na té straně, co kohout utahuje.
zdzd

#51 Příspěvek od zdzd »

To je pořád jako u blbých na dvorečku.

Někde se objeví zmínka o regulaci a hned je smršť: omezují nás, buzerace, prdím na to, každý se na to vykašle...

Fakt konstruktivní přístup. :evil: Pokud se má dospět k rozumným koncům, je třeba se zapojit, úředníkům vysvětlovat, postupovat vstřícně. Pak je možné dohodnout nějaký obecně výhodný kompromis. O což se už někteří na jednání MD snaží.

Jakékoliv fňukání, výpady, ignorování a osočování rodících se předpisů způsobí jen jediné. Zpřísnění limitů, sankcí a kontrol. Protože pokud se většina už předem nechce dohodnout, musí zákonitě nastoupit restrikce a tresty aby se docílilo aspoň částečného zlepšení. Je to tak těžké pochopit?

A pravidla mají vždy dvě strany. Na jednu stranu mě omezují, na druhou mi něco zaručují. Když se ustanoví, že v takovém a takovém prostoru může modelář létat jen za takových a takových podmínek, je to jeho jisté omezení. Nemůže se plést v přistávacím koridoru Ruzyně. OK. Ovšem na druhou stranu, když se Jumbo srazí v polích s větroněm ve výšce 100 m, bude to problém jeho a ne modeláře. Což bez pravidel vůbec není jisté...

Když mám na červenou stát, omezuje mne to. Na druhou stranu ale vím, že na zelenou můžu jet bez obav z omezování. A o tom to je. Nelze žít v situaci, kdy nikdo ničím není omezen. Protože pak jsou v nejistotě a nebezpečí všichni...
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od petr-powder »

AR1 píše:
petr-powder píše:
EDIT: ten trefenej modelem z prezentace jsem já a nejsem na té fotce. Model měl něco kolem 1kg a následky jsem výrazně cítil další tři týdny. Trefit mě o 5 cm vedle do hlavy, nemusel jsem tu teď ty slinty ani číst, ani psát :-D

Ty vole, ty bys tu teď nebyl, kdyby to šlo o 5cm vedle? Co to tu kecáš za debility? Vím o tom víc než si myslíš a říkám tu přede všemi, že je to blábol.
Ano, praštilo tě to, měl jsi jelito, tím to zvadlo. Ten model spadnul na pádovce v takové výšce, že už nemohl nabrat rychlost aby z toho pádu vyšel, tj z nijak velké výšky. Nezhlehčuju že tě tím trefil ale nemel tu nic o tom žes tu teď nemusel nic číst.

Tak to už je docela dobrý.... a netrefilo to letadlo náhodou tebe? Moc často to nepíšu, ale ty fakt asi nejsi zdravej. Narozdíl od tebe, já tam byl :cry:

Model letěl do poslední chvíle pod plynem a vůbec né na pádovce ale v kolmém střemhlavém letu. Svědků je na to dost.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od AR1 »

A já ti říkám, že meleš nesmysly o tom, že být trefen o 5cm vedle tak to tu nečteš. A ten model spadnul právě na pádovce, když se nad tebou motal. Nebyla to tvoje chyba, byla to chyba pilota, ale ty tu o tom lžeš, dáváš to dál jakej jsi chudák a oběť.
zdzd

#54 Příspěvek od zdzd »

AR1 píše:Myslím, že je potřeba regulovat úplně všechno. Takovej výtah s pěti lidma, kdyby se utrhnul třeba ze 13 patra, to je hromada kinetický enegrie. Já protestuju proti výtahům a žádám, aby mohly vozit jen osoby vážící pod 0kg.

Vůbec nevíš o čem mluvíš. Právě proto, aby k takovým neštěstím nedošlo, existují předpisy jakými bezpečnostními prvky musí být výtah opatřen. A když se utrhne (neznám takový případ), sjede pár decimetrů a zastaví se. Pasažéři si pak budou muset počkat, než je někdo vyprostí. Pokud k podobným případům u nás došlo, bylo to vždy v souvislosti s problémem s brzdou, nebo lanovým kolem. Lana jako taková se netrhají. Právě kvůli jejich předepsaným pravidelným kontrolám.
coro

#55 Příspěvek od coro »

petr-powder píše:
coro píše:
petr-powder píše:...
je o tom článek na dvou webech, není tak těžké to nenajít .. jsom autorem obou článků a Powder mi k nim dal fotky :-D

To je pekné, že členom komisie ktorá sa snaží obmedzovať celý národ (modelársky),
je diletant čo sa nechá trafiť akrobatickým modelom do hlavy.
- čiže v partii kde lietal zjavne nedodržovali ani základné pravidlá, napríklad pilot lietal nebezpečne blízko ľudí a petr-powder ani nesledoval letiaci model a ešte tam museli mať aj technickú závadu aby k havárii došlo.......

Aj tak to sú len reči o ničom - je to choré a obhájiť rečičkami to nemôžeš. Kde je štatistika nehôd? Nie tie dva prípady čo sa niekomu zdali, alebo JPP že vraj nepotvrdené? To na základe takýchto rečí chcete obmedzovať všetkých bez rozdielu?

Myslíš, že urážkama něčeho dosáhneš? Nemáš o věci ani trochu přehledu a dokážeš být nejchytřejším ? Závidím ti.

Závidím ti i pohled na věc samotnou. Já byl poškozený a podle tebe jsem vyník, jelikož jsem neuhnul letadlu, kterí bylo tam, kde nemělo být... prima ... každá pojišťovna by z tebe měla radost .. poškozený = škůdce .. super, jen tak dál.

Navíc myslím, že jsi ani nečetl nic z DX, protože kdyby to bylo jinak, nenapíšeš tu blbost s omezením celého modelářského národa. A mimochodem, já jsem na té straně, která se snaží zmírnit dopad na modeláře, ne na té straně, co kohout utahuje.

Existujú akési základné pravidlá ako sa správať pri lietaní s RC modelmi a aj pre divákov, ako sa správať na letisku. To že Ťa model trafil sa s ich dodržiavaním vylučuje.
Netvrdím že si vinný. Ale že nenodržujete ani pravidlá ktoré už dávno platia, a vymýšlate nové, prísnejšie..
- Jo a v prípade poistnej udalosti, by poisťovák určite dodržiavanie pravidiel považoval za dôležitejšie než ja... kto by nakoniec všetko splácal tej poisťovni?

Sledoval som a čítal. Hlavne kým to vyzeralo že to možno bude mať zmysel, ale keď to zostalo v zmysle "My vám povieme kde nám nebuete zavadzať a proti nám si nepomôžete", a navyše hlavne ten nonsense s poistkou (v jednej časti stojí že každá súťaž je považovaná za verejné vystúpenie a v druhej že modely od NULA gramov musia na verejných vystúpeniach mať platnú poistku), tak som si povedal že v zdravej demokracii toto prejsť nemôže a v totalite sa hádať nemá zmysel.
Naposledy upravil(a) coro dne stř 07.04.2010 23:36, celkem upraveno 1 x.
MichalF

#56 Příspěvek od MichalF »

Resite tu hovadiny a muzu Vam rict, ze pod tim paskvilem bych rozhodne nechtel byt podepsanej.
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
AR1
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od AR1 »

petr-powder píše:
AR1 píše:
petr-powder píše:

Tak to už je docela dobrý.... a netrefilo to letadlo náhodou tebe? Moc často to nepíšu, ale ty fakt asi nejsi zdravej. Narozdíl od tebe, já tam byl :cry:

Model letěl do poslední chvíle pod plynem a vůbec né na pádovce ale v kolmém střemhlavém letu. Svědků je na to dost.

A v jaký poloze se model nachází, když na pádovce přepadne? Ocasem dolu? Samozřejmě že šel domu čumákem.

No to by mě zajílamo, proč se do týhle problematiky z hlediska tvorby předpisů cpeš zrovna ty.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od BOSS8 »

Pokud vím mezi modeláři platí jakási nepsaná pravidla - většina modelářů je dodržuje , např. při tech. poruše křičím "neřídím" :!: abych všechny upozornil na nebezpečí!!! Pokud to někdo nedělá , žádný zákon to za něj nevyřeší.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
AR1
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od AR1 »

zdzd píše:
AR1 píše:Myslím, že je potřeba regulovat úplně všechno. Takovej výtah s pěti lidma, kdyby se utrhnul třeba ze 13 patra, to je hromada kinetický enegrie. Já protestuju proti výtahům a žádám, aby mohly vozit jen osoby vážící pod 0kg.

Vůbec nevíš o čem mluvíš. Právě proto, aby k takovým neštěstím nedošlo, existují předpisy jakými bezpečnostními prvky musí být výtah opatřen. A když se utrhne (neznám takový případ), sjede pár decimetrů a zastaví se. Pasažéři si pak budou muset počkat, než je někdo vyprostí. Pokud k podobným případům u nás došlo, bylo to vždy v souvislosti s problémem s brzdou, nebo lanovým kolem. Lana jako taková se netrhají. Právě kvůli jejich předepsaným pravidelným kontrolám.

No, ono to bylo asi moc složitě ode mě popsaný, takže bylo potřeba technicky řešit, jak jsou výtahy bržděný. Takže děkujeme za přednášku a přečti si to ještě jednou, možná pochopíš, že nejde o debatu jak utrhnout výtah. A jen podotknu, než zas budeš řešit o čem vím nebo ne, tak ty kontroly výtahů podepisuju každý měsíc, kdy máme kontrolu a promázání. Ale tom to skutečně není.
Naposledy upravil(a) AR1 dne stř 07.04.2010 23:39, celkem upraveno 1 x.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Marek71 »

To nebol dobrý príklad:
http://www.ct24.cz/doprava/7085-ulice-b ... i-experti/

zdzd píše:Když mám na červenou stát, omezuje mne to. Na druhou stranu ale vím, že na zelenou můžu jet bez obav z omezování. A o tom to je. Nelze žít v situaci, kdy nikdo ničím není omezen. Protože pak jsou v nejistotě a nebezpečí všichni...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“