petr-powder píše:No pánové, koukám, že než zdravý rozum, většinu z vás zajímají senzace. Jenže tu v té prezentaci nehledejte. Ten kdo to tu dost tendenčně podal je Honzajs. Měl Vás informovat o tom o jakou prezentaci se jedná a k čemu byla určena.
Vytrhnout z kontextu jednání jednu prezentaci určenou k předvedení na jednání mezirezortní komise při MD, která řeší nastavení pravidel společného užívání vzdušného prostoru.
Zadání prezentace bylo následující:
- jaká rizika přináší používání všech bezpilotních prostředků včetně modelů
- jaké omezení a pravidla provozu RC Modelů letadel jsou v okolních evropskžch zemích
- Jsou nějaké zaznamenané případy ohrožení zdraví osob z provozu RC modelů
- existují rizika zneužití bezpilotních prostředků?
Nyní bych chtěl odpovědět na údajné zneužití zdrojů o kterých psal Powder. Nic takového se nestalo, jelikož Powder předal zmíněnou fotografii ke zveřejnění na můj web a pracovníci ÚCL obdrželi souhlas s využitím jakýchkoliv informací z mého webu.
Závěrem bych rád poděkoval všem rozumným modelářům za podporu a spolupráci při prosazování co nejlepších podmínek pro modeláře v připravované regulaci provozu modelů a bezpilotních prostředků ve vzdušném prostoru České republiky.
Těm modelářům, kteří místo pomoci vyvolávají řadu dezinformačních kampaní a honiček za senzacema bych jen vzkázal, aby si uvědomili, že svým jednáním podkopávají nohy všem, kdo se snaží obhájit nároky českého modeláře v MRK MD. Jsem členem této komise a mohl jsem se na vlastní oči i uši přesvědčit, že je snahou komise najít, pro modeláře schůdný, kompromis v pravidlech užívání vzdušného prostoru ČR.
Členové komise nejsou amatéři ve svých oborech a pánové z ÚCL nejsou diletanti a škůdci a ani zamindrákovaní blbi. Mezi ty já řadím každého, kdo neví o čem mluví, ale uráží a pomlouvá.
EDIT: ten trefenej modelem z prezentace jsem já a nejsem na té fotce. Model měl něco kolem 1kg a následky jsem výrazně cítil další tři týdny. Trefit mě o 5 cm vedle do hlavy, nemusel jsem tu teď ty slinty ani číst, ani psát

Předem na úvod Ti říkám, že nemám vůbec chuť si do toho nějak máčet čumák, aby mi dotyční úředníci dokazovali, co všechno mohou.
Nejsem diletamt a o bezpečnosti v letectví mám možná nějakou představu.
Ale nějak se mi nezdá nutné, abych musel mít pojištěné UL proti terorismu, řešil jsem hmotnost modelu s možností, že by to mohlo nosit destrukční nálože a čekal model v předním skle letadla.
Když jsi se na té spolupráci tak aktivně podílel, co Tě napadlo při čtení tohoto:
"....Potvrzenépřípady
Sblíženívrtulníku leteckéslužby Policie ČR a RC modelu větroněnad spalovnou odpadu v Malešicích ve výšce cca 600 m AGL
Sblíženívrtulníku leteckéslužby Policie ČR a neosvětleného provozu (s největšípravděpodobnostíRC model). Provoz odhalen pomocíbrýlís nočním viděním. K události došlo na podzim 2009 v CTR Praha Ruzyně, v okolíRudné...."
Víš co napadlo mě?
Co dělal za činnost policejní vrtulník v Malešicích v 600m AGL?
Odkud startoval a kam přistál ten model a jak musel být veliký, aby jsi létal v 600m AGL a dostal to k sobě dolů?
Určitě to ten vrtulník nenechal jen tak, protože to bylo v CTR Ruzyně, takže to tam nahlásili a pokračovalo to snadným dohledáním pilota a modelu.
Takže bych se zajímal o pokračování a výsledek.
Teď ten druhý "potvrzený" případ.
Opět vrtulník policie a sblížení s RC modelem (neosvětleným) v noci.
Zase je to v CTR Ruzyně, takže by se dalo dohledat pokračování. Ale hlavně:
létal jsi někdy s nějakým modelem za tmy? Já ano. S velmi dobře osvětleným, pár metrů od sebe. Kdyby se model přiblížil do nebezpečné vzdálenosti k vrtulníku, vrtulník by se přiblížil do nebezpečné vzdálenosti ke mně.
Takže o těchto dvou "potvrzených " případech si člověk lehce udělá úsudek.
Ještě se vrátím k tomu, jak tě trefili tím modelem.
Ty jsi stál mimo letovou plochu, ono jim to tam spadlo, neuřídili to, něco se tomu stalo...., nebo jsi se potuloval po ploše a ani nekoukal co kde lítá?