Jameson píše:Existujú takéto možnosti:
- použiť 35/40MHz rádio a 2,4GHz video vysielač: legálne, ale rušené ostatnými 2,4GHz systémami (dobré akurát na samotu)
- použiť 2,4GHz rádio a 5,8GHz video vysielač: legálne, ale slabý signál
- použiť 2,4GHz rádio a 1,3GHz video: nelegálne (hoci funkčné...)
-To prvé zapojenie používam, teda občas si s tým chodím zalietať, pretože všetko časom omrzí.

Ale dá sa to, a náhodou to funguje veľmi dobre. Po veľmi dlhom študovaní zahraničných diskusných fór som si doma poskladal letu schopný model. Ak nerátam cenu modelu a RC vysielačky, vyšlo ma to na cca 150 amerických dolárov. Samozrejme je podľa mňa hlúposť kupovať nelegálne zariadenie, keď kvalitný video vysielač ktorý ma výkon 10mW a značku CE, dosahuje zo smerovou anténou až do 1km, a taktiež nevyžaruje tak silné rušenie na RC prímač. To mne skôr mikáju servá ako obraz. Lietal som aj pri teplotách -15C

, a všetko fungovalo v poriadku. Ide o to čo človek kúpi, a najlepšie je že kamera ma vyšla na 16Eur.
A ku tomu rušeniu, 2,4ghz video obraz je rušení NAJVIAC RC prímačom na lietadle, takže vy uškodiť s tým nemôžete, maximálne zostrelia vás.
Rušnie na druhých nieje, mám to odskúšané. Takže set 35/40mhz a 2,4ghz video je podľa mňa najlepšie riešenie. A jedna rada, vždy chodím lietať v dvojici, a maximálne na očný dosah, keby niečo kolega mi ukáže prstom lietadlo a ja pekne pristanem. Takéto riešenie je najlepšie a samozrejme stopercentne legálne.
-K tomu 5,8Ghz by som povedal že je ešte lepšie. Jediný problém je v cene, pretože je najmenej používané, a tým myslím v iných odboroch nie na FPV. 5,8Ghz je výkon 25mW a dosah rapídne vačší a takisto aj 2,4ghz je lepší dosah a celkovo. Veď kdo má vysielačku na 2,4ghz vie že už ho nemá kdo zostreliť.
(môj názor, takže nestrielať

)
No ale už je nová doba, vydel som video prenosy cez GPRS cez telefón na lietadle, čiže dosah nekonečný...