Telemetrie u Aurory + dalsi otazky

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Maxipes

Telemetrie u Aurory + dalsi otazky

#1 Příspěvek od Maxipes »

Ahoj,

Z tisice temat o aurore jsem zjistil jenom ze standartne telemetrie posila napeti prijimace.

1) Co vsechno jeste umi posilat? Nejake dalsi cidla jsem nenasel, jsou teprve ve vyvoji? Kam se to cidlo pripoji, kdyz prijimac nema moc konektoru navic? To bude nejaky "rozsirujici modul"?

2) To posilane napeti je vzdy napeti prijimace nebo se da pripojit na neco jineho? Jde mi o to ze napajeni mam z 2S lipol a BEC, takze pokud to bude merit napeti prijimace je mi to na nic...

3) Prijimac ma SPC konektor pro extra napajeni pouze prijimace, to znamena ze muzu pripojit primo 2S lipo do prijimace pres SPC a pak jeste jednou klasicky? To by melo eliminovat vypadky napajeni na BECu. Bude SPC napeti posilat telemetricky?

4) Existuje uz nejaky hitec 2,4G prijimac ktery ma seriovy vystup? (neco jako u futaby S-Bus, nebo satelit u spectrum). Pokud ano bude spolupracovat s V-Stabi?

5) Fail-safe funguje tak ze serva prejedou do predem nastavenych pozic. To je jedine mozne nastaveni?

6) Prirazeni prepinacu je opravdu libovolne, nebo je jenom par moznosti?

7) Je na Aurore neco co mi muze chybet pri rizeni heli (vetrone a letadla me nezajimaji)? (predchozi vysilac jsem mel DX7)

8) System prenosu predpokladam funguje bez problemu...

Predem se omlouvam za mnozstvi otazek, ale moc mi pomuze pokud nekdo bude znat odpoved alespon na jednu. Diky :-)
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
zdzd

#2 Příspěvek od zdzd »

Aurora má Fail Safe naprosto nevhodný pro použití v helině. Mám dojem, že nemá swash ring ani kompenzaci rychlosti serv pro CCPM mechaniku. Zatím je to slabší i s výběrem přijímačů.

Stáhni si manuál a projdi si jej. Aurora toho umí celkem dost, alte taky dost věcí neumí. Záleží na tom co chceš a s čím porovnáváš.

Celkem dobré srovnání najdeš u Víti.
http://vitocz.net/rc/aurora9.htm
http://vitocz.net/rc/t8fg.htm
coro

#3 Příspěvek od coro »

V Hitec akosi zabudli urobiť senzor PRÚDU a KAPACITY,
ako má jeti MUI - nechápem prečo, je to podľa mňa základná vec,
po kontrole kvality signálu (ktorú tiež nemajú!) najužitočnejšia funkcia pre elektrolet.
Maxipes

#4 Příspěvek od Maxipes »

Takze telemetrie je v soucasne dobe prakticky k nicemu. Kompenzace neumim nastavit a uz vubec ne poznat takze to me moc netrapi. Do T-Rexe 600 se prijimac urcite vejde takze to me taky az tak moc netrapi...

Takze kdyz to porovnam s DX7 tak dostanu navic prenos palubniho stabilizovaneho (asi) napeti = na nic, stopky spoustene plynem - prijemne ale ne podstatne, a zpozdeni pri prepnuti let. rezimu - nejvetsi plus. Ale naopak prijdu o genialni funkci modelmatch a dostanu blbe udelanej FS (FS u spectrum mi uz jednou zachranil helinu)

Diky za odpovedi. A kdyby nekdo vedel neco dalsiho tak sem s tim :-) Diky

Zvlast bych potreboval utvrdit o odpovedi na otazku 2)

EDIT: jeste jsem se zapomel zeptat jak se to s pripojenim k simulatoru, mam phoenixe na 3,5 jack. Bude problem to pripojit?
martys

#5 Příspěvek od martys »

Přepínačúm lze přiřadit funkce naprosto libovolne, o limitech nevím....

Phoenix je v pohode, funguju..předpokládám, že DX7 a DX6i mají stejný kabel.

Pro heli mi nic nechybí, kromě lepšího FS podle zdzd :)

Odpovědi 2/ a 3/ bude znát krtek, ten s tím něco zkoušel, pokud vím, www.heliservis.eu
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
JMalik

#6 Příspěvek od JMalik »

Maxipes píše:Takze telemetrie je v soucasne dobe prakticky k nicemu. Kompenzace neumim nastavit a uz vubec ne poznat takze to me moc netrapi. Do T-Rexe 600 se prijimac urcite vejde takze to me taky az tak moc netrapi...

Takze kdyz to porovnam s DX7 tak dostanu navic prenos palubniho stabilizovaneho (asi) napeti = na nic, stopky spoustene plynem - prijemne ale ne podstatne, a zpozdeni pri prepnuti let. rezimu - nejvetsi plus. Ale naopak prijdu o genialni funkci modelmatch a dostanu blbe udelanej FS (FS u spectrum mi uz jednou zachranil helinu)

Diky za odpovedi. A kdyby nekdo vedel neco dalsiho tak sem s tim :-) Diky

Zvlast bych potreboval utvrdit o odpovedi na otazku 2)

EDIT: jeste jsem se zapomel zeptat jak se to s pripojenim k simulatoru, mam phoenixe na 3,5 jack. Bude problem to pripojit?

Auroru nesrovnávej s DX7, ale např. s Futabou 8 FG .
Maxipes

#7 Příspěvek od Maxipes »

Vim ze DX7 a Aurora jsou radia jine kategorie ale porovnaval jsem to protoze DX7 jsem mel a znam ji jak svy boty. A ted se rozhoduju jestli znova DX7 nebo Auroru, proto potrebuju porovnat prave tyto dve jestli neprijdu o neco na co jsem byl u DX7 zvykly a neobejdu se bez toho. A hlavni vyhoda Aurory - telemetrie se ukazala jako skoro nepouzitelna.

Nechapu proc ma modelmatch jenom spectrum...
JMalik

#8 Příspěvek od JMalik »

Maxipes píše:
.....Nechapu proc ma modelmatch jenom spectrum...

Osobně to nevidím jako nutnost, nebo nějakou výhodu.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Marek71 »

Tu máš nejaké telemetrické moduly do Aurory:
http://shop.lindinger.at/advanced_searc ... 66&x=0&y=0

Problém je, že zatiaľ nie sú k dispozícii...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
coro

#10 Příspěvek od coro »

Čo sa týka 2) a prenášaného napätia, príjmače Hihitec majú "SPC" port do ktorého môžeš pripojiť priamo napätie pohonnej sady (alebo aspoň nestabilizované napätie ak používaš nejaké prekomplikované príjmačovky so stabilizátorom).
Príjmač má vlastný stabilizátor (ale nenapája servá, len seba!). Potom zobrazuje aj napätie aku.
martin z

#11 Příspěvek od martin z »

Auroru si chci koupit k vánocům, ale pilně celou dobu sleduju dění okolo, z toho co jsem pochytil usuzuju že další senzory telemetrie budou v průběhu tohoto roku a taky není na 100% jisté, že situace kolem současného stavu fungování FS se už nikdy nezmění.
Maxipes

#12 Příspěvek od Maxipes »

parada, telemetricke moduly vypadaj tak jak bych si to zhruba predstavoval. Diky za link

Napeti pres SPC meri v zakladu, taky super.

Sance na update FS, taky dobra zprava.

Diky za informace. Diky nim jsem se konecne rozhodnul :-)
zdzd

#13 Příspěvek od zdzd »

Kde jste viděli nějaké info o změně FS? Hitec to má na všech rádiích stejně blbě. Že by se konečně poučili?
Naposledy upravil(a) zdzd dne úte 06.04.2010 23:50, celkem upraveno 1 x.
martin z

#14 Příspěvek od martin z »

zdzd píše:Kdxe jste viděli nějaké info o změně FS? Hitec to má na všech rádiích stejně blbě. Že by se konečně poučili?

já o FS četl na rcgroups ve wish listu pro auroru který podle podpisu založili lidi od Hitec, takže přinejmenším o různě nevyhovujícím FS vědí od lidu zezdola. Popis nejnovějšího update firmwaru neumím docenit, rádio zatím nemaje, FS může být na řadě v některém dalším, kladně hodnotím že se různá drobná vylepšení už dějí nebo jsou na spadnutí.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1141715
JCHonza
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JCHonza »

7) Mam governor GV1 a chtel jsem ho vypinat samostatnym prepinacem. Nebyl by to problem kdyby ten kanal ON/OFF nemusel bejt zavislej na letovym rezimu...v normal, idle1 a idle2 musi jit prepinat a pri autorotaci se musi governor vypnout nezavisle na poloze prepinace ON/OFF. Obesel jsem to pres funkci pro jehlu (needle)-jsou tam krivky zavisly na letovym rezimu. Ale mozna ze by se to nekomu podarilo udelat lip. Proste mi trochu chybelo logicky kombinovani prepinacu.

Taky mi prijde otravny to prepinani do rezimu s omezenym dosahem...jde to jen cudlikem na modulu a ten nejde zmacknout prstem...takze je potreba nastroj...nosit v kufru s radiem imbus na mackani cudiku mi prijde komicky

Jinak jsem naprosto spokojen. A tu telemetrii bych neodsuzoval...i kdyz jde zatim jen o napeti prijimacovych aku...nepotrebuju pred letem odojovat baterky a merit je na meraku se zatezi...proste zapnu vysilac, prijimac, zakybluju s kniplama a vidim kam mi spadne napeti.
"letící šíp neletí" (Zenon z Eleje) => letadlo neletí. No a co neletí, to nespadne. :-)
Tak HURÁ DO VZDUCHU!
Galerie: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=880
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“