Mix směrovka-výškovka u FX-18

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Čop
Kontaktovat uživatele:

Mix směrovka-výškovka u FX-18

#1 Příspěvek od Čop »

Dnes jsem jí konečně dostal a miluju jí!!! :D Jen nějak nevím jak na mix směr-výška (když točím, chci aby se přitáhla výškovka). Ovšem v mém provedení to funguje jinak - na jednu stranu OK, ale na druhou místo aby taky přitáhla tak potlačí. Což je sice logické, ale pro létání dost k ničemu. Jak na to, aby v levé i pravé zatáčce vždy výškovka šla nahoru?
Spíš lítač než stavěč...
dusi
Kontaktovat uživatele:

Re: Mix směrovka-výškovka u FX-18

#2 Příspěvek od dusi »

Čop píše:Dnes jsem jí konečně dostal a miluju jí!!! :D Jen nějak nevím jak na mix směr-výška (když točím, chci aby se přitáhla výškovka). Ovšem v mém provedení to funguje jinak - na jednu stranu OK, ale na druhou místo aby taky přitáhla tak potlačí. Což je sice logické, ale pro létání dost k ničemu. Jak na to, aby v levé i pravé zatáčce vždy výškovka šla nahoru?

Já mám sice "jen" FC-16 a tohle jsem si chtěl taky ulehčit, ale obávám se, že to nejde. Alspoň jsem na to nepřišel.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Čop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Čop »

To je jeden z nejdůležitějších mixů na který jsem se ptal jako první a všichni mě ujišťovali že to je samozřejmost. Že bych byl za blba? Opět?
Spíš lítač než stavěč...
Hans
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hans »

FX-18 mám asi půl roku, jsem z ní nadšený taky. O tom mixu směrovka-výškovka jsem nikdy nepřemýšlel, nezkoušel a ani nevím,že by to někdo používal. Ale je tam taková spousta mixů, že to podle mě půjde. Zkusím o tom pohloubat.
Určitě to ale asi nepůjde nastavit v základním modu Basc (Basic-základní). Acro pro akrobat jsem ještě nezkoušel, sám mám teď nastavený mod Glid (větroň).
Čop
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Čop »

Vzhledem k mé jednodenní zkušenosti jsem zatím nic dalšího než basic nezkoušel. Při objevení každé další funkce nicméně upadám v nadšení. Teď naposled odpočet spouštěný plynem a možnost nastavit si kde to sepne... :D :D :D
Spíš lítač než stavěč...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Za prvé nevím, na co je takový mix (směrovka+výškovka)dobrý-při zatáčení to přitáhnu kniplem jak potřebuji--a za druhý to určitě půjde i tahle-pokud potom toužíš :wink: Ta mašina(FX-18 ) dokáže skoro všechno-jen vědět jak na to. :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) arda1 dne čtv 12.10.2006 22:06, celkem upraveno 1 x.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Čop »

Já to zatím dělal taky tak, ale když máš možnosti, vymýšlíš... :D
Spíš lítač než stavěč...
Hans
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hans »

Odpočet spuštěný plynem se mi taky líbí a hned jsem si ho nastavil. Ale jinak ten odpočet jde nastavit na kterýkoliv pohyb kniplu, třeba výškovky.
Naposledy mě ale uchvátila funkce exp - exponenciální výchylka; servo se nepohybuje lineárně s kniplem, ale může se nastavit buď do +% tzn. že knipl v okolí neutrálu dává impuls servu, které se pohybuje ve větším rozsahu a obráceně -%, kdy servo na pohyb kniplu reaguje mírněji a ke konci pak výrazněji. Přitom konečná hodnota pohybu serva je stejná jako při lineárním ovládání.
Tato funkce mi příjde pro začátečníka lepší než např. omezení výchylek pomocí přepínání tvz. dvojích výchylek.
Osobně jsem si jako exponenciální výchylku nastavil výškovku (-30%), protože práce s výškovkou mi zatím dělá problémy. Prostě když se mi model dostal do polohy výrazně dolů po nějaké chybě nebo naopak mi dělalo problém plynule vystoupat nahoru, zbrkle jsem bral za knipl a i když s ním moc nepohybuji, tak ve skutečnosti jsem s modelem dost cvičil. Teď s expo výchylkou je to jiný a pořád si zachovávám celý potencionál výchylky výškovky, což při opravdové krizovce je občas nutný mít nastavený.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Čop »

Už jsem taky nastavil, zítra vyzkouším. Zatím to testuju na Bendym, kterej je naprosto blbuvzdornej. Na glidera si snad troufnu brzo :D
Spíš lítač než stavěč...
Hans
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hans »

Na Bendy 280 jsem právě nic nezkoušel, ten si nechal ode mě líbit se základním nastavením skoro všechno a tak se dali trénovat ryhlé reakce, zachování klidné mysli při průletech kolem vysokých topolů nebo střemhlavém letu do obilí :D
Právě při současném létání s EGE už zkouším tyto vymoženosti, protože mám model EGE rád, nechce se mi ho podrobovat trápení jako Bendy a hlavně všechny ty vymoženosti k takovému to modelu již patří. Pak se s takovým modelem dá opravdu létat i pro pohodu a potěšení.
Mervik

Re: Mix směrovka-výškovka u FX-18

#11 Příspěvek od Mervik »

Čop píše: Ovšem v mém provedení to funguje jinak - na jednu stranu OK, ale na druhou místo aby taky přitáhla tak potlačí.

Nemám sice FX 18, mám FC 18 ale troufnu si říct že tenhle mix bude stejný. Hodnotu mixu zadáváš pro každou stranu zvlášť ( doprava, doleva ) a v tom je ten fígl, nesmíš zadat stejné hodnoty např. 50 a 50, ale musíš mít opačné znaménko takže pokud se má výškovka vychylovat při libovlné poloze směrovky nahoru musíš zadat např 50 a -50. :wink:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Čop »

Tak tady to je asi jinak. Můžeš vybrat co se bude do čeho mixovat, co bude master a co slave, hodnoty, ale nejde nastavit odlišné pro jednu a druhou výchylku...
Spíš lítač než stavěč...
Mervik

#13 Příspěvek od Mervik »

Máš pravdu, díval sem se na ní a FX18 neumí spoustu věcí co FC18 zvládá a ten mix směrovka výškovka neumí. Pro představu co který vysílač dělá se dá tady stáhnout šikovná tabulka
http://www.rkolbabek.com/jomla/index.ph ... &Itemid=35
Čop
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Čop »

Tak zůstanu u "manuálního mixu" :D
Spíš lítač než stavěč...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

Kurňa neříkejte mi, že FX-18 nedokáže takovou triviální věc jako je mixnout směrovku a výškovkou- :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“