Výběr univerzálního větroně

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od m2 »

pepin píše:to co požaduješ by ti určitě na dost dlouho splnil Lynx,ale za 4000 při hodně štěstí bazarovka před opravou.

Plus zaplatí majland za krídlové servá...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vigo »

To co jsme s Abuem nechávali vytvořit od LS je termický speciál. Klenutý profil a nízká váha. Na svahu by to nemělo žádnou pronikavost a i pevnosti bych se asi bál.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Abu »

pepin píše:Abu a tuším Vigo si ted nechali něco postavit s upraveným křídlem na 2,5m,myslím že od LS,to by mohl být dobrý kompromis na pohodové univerzální polétání.

Pozor, tohle neni kompromis, to je nekompromisni termickej lehous. 900g letovka pri 2,5m rozpeti. Na svah a akrobacii v zadnem pripade!

K tomu Rytmusovi - neni to spatna volba, MH32 by mel fungovat. Rozhodne si ho nechej udelat v klapkove verzi, pristavani na stisnenych prostorech (nejaka mez na Opatove napr) se tim velmi zjednodusi. Akorat me ty jejich modely prijdou trosku drazsi a trosku tezsi nez bych si predstavoval.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#19 Příspěvek od pepin »

Abu napsal:

Pozor, tohle neni kompromis, to je nekompromisni termickej lehous. 900g letovka pri 2,5m rozpeti. Na svah a akrobacii v zadnem pripade!

Tak to je škoda,EG jsem taky osadil křídly 2,6m,taky vážím asi 900g,na svah teda přidávám cca 300g zátěž a blbnout se s tím dá.Díky klenutému profilu to pouze nechce letět moc na zádech,pokud vytratím rychlost.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Abu »

Ono by to asi pevnostne vydrzelo, kdyby s tim clovek nedelal moc velky bejkarny. Ale na to je tohodle modelu skoda (pristavani do keru a kameni, atd...).
Stejne si myslim ze to na svah bude mit malej rozsah rychlosti. A nejakymu vylizovani bublin za bezvetri ja nerikam svahovy litani. :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Kerberos »

moc zkušeností s větroni nemám, ale na to větronění jsem koupil Filipa 600 sport a mám k němu termická křídla. byl ve výprodeji u Pelikána za 1990,-. na moje polítání stačí, než si třeba ujasnim, co by mě na větroňování bavilo nejvíc, pak už jde vybrat něco speciálnějšího.
pepin

#22 Příspěvek od pepin »

já jsem ale opravdu od dotazovatele nevycítil potřebu hoblovat kopec při větru nad 10ms :wink: a do 6ti metru stačí opravdu i EG se závitovkou.Kompromisní model prostě o kompromisu je a bude,v dostupné cenové relaci se možná dá sehnat konstrukčně pevný model-díky vyšší počáteční váze ne moc vhodný do termiky,ale bude se dát na svahu pořádně naložit a pěkně se rozjede,pokud není oklapkován,tak to bude lahudka s ním přistávat.To že já ač na svahu,tak raději termiku je věc jiná,svah mi už prostě hoblovat nebaví,s tím nic nenadělám,asi jsem si své už odhobloval :lol: Za 4000 to prostě bude do termiky a na svahu do mírnějšího větru s menší pronikavostí díky profilu vhodnějšímu právě do termiky,nebo starý svahák,nejspíš sámo domo,nebo kompozit s nulou na víc :wink:
tks
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od tks »

m2 píše:
pepin píše:to co požaduješ by ti určitě na dost dlouho splnil Lynx,ale za 4000 při hodně štěstí bazarovka před opravou.

Plus zaplatí majland za krídlové servá...

Pravda, pravda... Před pár dny jsem to počítal, a solidně (průměrně) osazený Lynx vyjde na 7500 (9000 uhlíkový) model + 10000 vybavení. Takže to není málo. To už člověk uvažuje, jestli se to vyplatí investovat za "jen" dvoumetrovku. :?
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
kociar

Vetron

#24 Příspěvek od kociar »

Ahoj, ja som vybral x-treme asi pred rokom a max spokojnost. Pri termike sa mu nechce dolu, a na svahu to tiez vie celkom dobre rozbalit... Trup som "vyuhlil" a je to v pohode. Odporucam! Tu je link: http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2485
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Marek71 »

A sakra... predpokladám, že ako pohon bol počítaný nejaký ten "kalifornský zázrak" a nie obežka typu Scorpion (Hyperion).

tks píše:Pravda, pravda... Před pár dny jsem to počítal, a solidně (průměrně) osazený Lynx vyjde na 7500 (9000 uhlíkový) model + 10000 vybavení. Takže to není málo. To už člověk uvažuje, jestli se to vyplatí investovat za "jen" dvoumetrovku. :?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
m2
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od m2 »

Marek71 píše:A sakra... predpokladám, že ako pohon bol počítaný nejaký ten "kalifornský zázrak" a nie obežka typu Scorpion (Hyperion).

tks píše:Pravda, pravda... Před pár dny jsem to počítal, a solidně (průměrně) osazený Lynx vyjde na 7500 (9000 uhlíkový) model + 10000 vybavení. Takže to není málo. To už člověk uvažuje, jestli se to vyplatí investovat za "jen" dvoumetrovku. :?

len servá sú 4-5 litrov... tak to Ti 5-6k musí vyjsť na 7ch prijímač s dlhým dosahom, baterky, kužel, vrtuľu, motor a regler. z toho teda žiadnu kalifornskú kašu neuvaríš.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Vigo »

Toho X-trema vídám létat a snese docela dost. Zpracováním to myslím ujde a i na svahu by se neztratil. Viděl bych to jako ekvivalent k Reichardovým modelům. Jen folie se na tom trochu kroutí. Rozhodně není špatný, řekl bych průměr.
pepin

#28 Příspěvek od pepin »

m2 napsal:
len servá sú 4-5 litrov... tak to Ti 5-6k musí vyjsť na 7ch prijímač s dlhým dosahom, baterky, kužel, vrtuľu, motor a regler. z toho teda žiadnu kalifornskú kašu neuvaríš.

tak já bych při vší uctě a pomíjivé životnosti u modelu na každý den a svah teda nepohrdnul rozhodně vybavením made in China a určitě zkousnul i třeba servo nepatrně vyčnívající z profilu s dodělanou krytkou,určitě ani přijímač na 2 metrové ero nebude nutný o dosahu mnoha kilometru,ostatně řešit komplet výbavu i s modelem a možná i oblečenim aby modelář vlezl do 4000 komplet asi nepujde :lol:

Snad se nevybírá model na soutěžní létání,nebo ano ? Jediné co mě napadá a co by mohlo snad vadit,je flatr díky vulim v levnějších servech na rychlosti .
kociar

#29 Příspěvek od kociar »

Vigo píše:Toho X-trema vídám létat a snese docela dost. Zpracováním to myslím ujde a i na svahu by se neztratil. Viděl bych to jako ekvivalent k Reichardovým modelům. Jen folie se na tom trochu kroutí. Rozhodně není špatný, řekl bych průměr.

Asi tak, je to na urovni Reicharda ...a s tou foliou je to pravda, uz po rozbaleni krabice bola trochu pokrcena ale jedno zehlenie to spravilo, takze ziadna tragedia.
m2
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od m2 »

pepin píše:nepohrdnul rozhodně vybavením made in China

jasné, táto "optimalizácia" je možná. už som to pre niekoho počítal - sú dva základné komponenty - HS85MG na výškovku a prijímač, ostatné sa dá osadiť šuntom. Ale ako poznám tks, prečnievajúce čínske servá v českom kompozitovom stroji u neho nijako nehrozia... :wink:

Ale to sme už rozpočtovo určite mimo témy - bavíme sa, či sa ideme vojsť s Reichardovým Classicom do 4000,- za skelet alebo trocha vyššie s klapkovým XTreme rovnakej "kvality" ... alebo oželieme pol metra rozpätia a ešte prisypeme trocha koruniek v prospech kvality stavebnice triedy RytmusEnergy/Optima/Ion ... a až potom by nastalo rozhodovanie, o ďalší cenový stupienok vyššie, či 2,4m RytmusMax alebo oplakať 30cm a kúpiť 2,1m skleneného Lynxa alebo NewBeacha.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“