Rada zkusenejsich

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
jackson8800

#31 Příspěvek od jackson8800 »

Infra ovládání je úplně v pohodě,neměl jsem s tím nejmenší problém,ale říkám venku se s tím nedá.Ten první sem si koupil za 1000 a ten druhej sem koupil zde:

Kód: Vybrat vše

http://www.modelyrc.cz/?p=productsMore&iProduct=162&sName=!novinka!-!gyro!-rc-model-mini-vrtuln%EDku-syma-s107-3-kan%E1ly-usb-nab%CDje%C8ka-v-cen%CC-extr%C9mn%CD-stabilita-novinka

S tím,že ten chlapík mi to nechal za 750 protože sem to našel jinde levněji a mají tam garance nejnižsí ceny,že půjdou pod jakoukoliv cenu konkurence tak sem to zkusil a vyšlo to.
EDIT:a mimochodem při převodu na účet nad 500 Kč máte poštovný zdarma.
A co se stability týče,tak je opravdu hodně stabilní v pohodě se drží na místě a letí přesně tam,kam chcete a když už to rozsekáte je i dost odolnej,už kolikrát mi spadl ze tří metrů,zamotal se do záclony a flákl na topení atd a pořád jak novej :D
jackson8800

#32 Příspěvek od jackson8800 »

A já osobně jsem se při koupi rozhodoval ještě mezi tímto:
http://www.rcguru.cz/phantom-gyro-d476
je to víceméně to stejný,akorát zrovna když jsem to kupoval neměli USB nabíječky tak jsem radši bral tu Symu protože přes to PC je to fakt dobrý nabíjet-nemáte hned v p*deli baterky ve vysílačce.Nicméně teď už u toho mají USB nabíječku za 90 Kč takže bych přemýšlel i o tom..Prej se to rychleji nabíjí ale vydrží to trochu míň jak Syma,tak si vyberte :)
vejfuk

#33 Příspěvek od vejfuk »

Ta Syma S107 se da na eBay sehnat za cca 550 i s postovnym
Sali

#34 Příspěvek od Sali »

Hosi,jestli mate prachy na vyhazovani,tak Vam poslu cislo uctu. :lol:
Sali
jackson8800

#35 Příspěvek od jackson8800 »

Sali píše:Hosi,jestli mate prachy na vyhazovani,tak Vam poslu cislo uctu. :lol:

Hele lítal si s tím že tu hned machruješ?Takový frajery mám nejradši,jednou si koupí něco dražšího a hned spasili svět.. co si prostě stojí za tím že všechno pod 10 000 je šmejd z tržnice..Prosím lidi co s tím nemaj osobní zkušenost a mají potřebu jen rejpat ať se radši ani neozývají.
Sali

#36 Příspěvek od Sali »

A co bys chtel slyset jineho? Muzu Te ujistit,ze tu vasi Symu jsem v ruce mel a bylo to v Brne ve Futuru. Meli tam na chodbe pred supermarketem takovej stanek s koaxialama a temato hrackama a tam sem si to skusil.Nemam nic proti koaxialum ale neni koaxial jako koaxial a proto muzu snad rict svuj nazor,ze je to smejd. A zatim si stojim. :wink: A to ze to mam za vyhozene penize,to je taky fakt.To se vzdycky tak najezis,kdyz nekdo rekne co se Ti nelibi? :lol: Pak je mi lito Tveho okoli. Mej se pekne a at Ti to lita.
Sali
Swarley

#37 Příspěvek od Swarley »

Poraď tedy pls nějakou podobnou "hračku", jestli znáš. Bo podle tebe jsou všechno tohle šmejdy?

Dík, Swarley
xtreo

#38 Příspěvek od xtreo »

Sali jeste nenapsal proc je to smejd. Ten vrtulnicek o kterem jsem psal ja proste leta nahoru/dolu, dopredu/dozadu, otaci se kolem svisle osy, pripadne visi krasne na miste. Vic se od toho cekat neda. Vsechny popsane ukony zvlada velmi dobre. Jenom dozadu se tomu moc nechce, ale to je zrejme az od doby co jsem tam dal vetsi baterku (240mAh misto 130mAh) a je tedy tezsi na predek. Po urcitem treninku jde v pohode pristavat na sesitu velikosti A5, pripadne na krabicce od CD. A neni to vylozene prcek, jeho celkova delka je cca 21 cm.

Letal jsem i s touto hruzou, to uz je opravdu mrnave (cca 14 cm) a gyro tomu funguje dost pofiderne (jestli to vubec nejake ma), obcas se to samo toci na jednu stranu, obcas na druhou. Celkove je to proste vetsi divocina s tim letat, ale taky to ma neco do sebe, aspon je vetsi vzruso. :-)
- Phoenix RC Simulátor, DX6i (MOD 2)
- ALIGN T-REX 450 Pro Super Combo (ve výstavbě)
- Do budoucna hledám někoho ochotného z HK a okolí na pomoc
Swarley

#39 Příspěvek od Swarley »

Tak teď se tedy díky vašim radám rozhoduji mezi těmito dvěma: http://viewitem.eim.ebay.cz/3Kanal_Mini ... 41223/item

http://viewitem.eim.ebay.cz/3Kanal_RC_m ... 54608/item

Protože vážně nevím, kterou vzít budu moc rád, když to rozsekne někdo za mě :D jinak myslíte, že si k tomu mám vzít rovnou náhradní vrtule nebo nějaké příslušenství co bych stejně brzo potřeboval?

Dík, Swarley
LV
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od LV »

Swarley píše:Tak teď se tedy díky vašim radám rozhoduji mezi těmito dvěma: http://viewitem.eim.ebay.cz/3Kanal_Mini ... 41223/item

http://viewitem.eim.ebay.cz/3Kanal_RC_m ... 54608/item

Protože vážně nevím, kterou vzít budu moc rád, když to rozsekne někdo za mě :D jinak myslíte, že si k tomu mám vzít rovnou náhradní vrtule nebo nějaké příslušenství co bych stejně brzo potřeboval?

Dík, Swarley
Nikdy som nelietal vrtulníky a určite ani nebudem, ale pohybujem sa medzi kosačkármi...
Moja rada je taká, že ak to potrebuješ pre 4-5 ročné dieťa, tak je to jedno.
Ak chceš lietať vrtulníky, tak šetri, šetri, šetri a kúp si z druhej ruky ničo normálne, čo sa riadi kolektívom a nie plynom. Niečo takéto http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/MI ... SE/286865/
Hračky do 2-3 tisíc sú zbytočne vyhodené peniaze.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
xtreo

#41 Příspěvek od xtreo »

Tady je to levnejsi http://viewitem.eim.ebay.cz/query/120517843186/item. Nejake porovnani http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1221942. Oba modely budou vicemene to same, takze bych rekl, ze to je skoro jedno. Syma ma trochu jinak resene uchyceni stabilizatoru u vrchniho rotoru, tezko rict co je lepsi/odolnejsi. Ta cast kolem uchyceni vrchniho rotoru je totiz nejnachylnejsi na poskozeni pri tvrdych padech. Listy muzes osekat o vsechno mozne a budou porad ok, do zasoby jsou spise treba zadni vrtulky, ponevadz se rady lamou kdyz se snazis odletet od zdi a zavadis zadkem o zed. Na pohled se mi asi vice libi ta Syma, vypada 'akcneji'. :-) Mozna ma i mohutnejsi tu zadni vrtulku, nevim. Jenom ma tak malou kabinku, ze tam tezko pujde dat silnejsi baterka. Ja bych samorejme bral Symu, kdyz 6020-1 uz mam. :-)
Sali

#42 Příspěvek od Sali »

Kluci,posledni moje rada na toto tema.Nemam nic proti malym i dvourotorovym vrtulnickum,sam jsem s takovym zacinal.(easycopter V4) Ale aby se i takovato hracka dala opravdu ridit a ziskal si aspon trochu navyky co s packama,tak ten vrtulnicek musi byt ctyr kanal. Tohle fakt nema vyznam i kdyz se Vam to treba libi,fakt je lepsi si prisetrit.
Sali
xtreo

#43 Příspěvek od xtreo »

Pokud by chtel s vrtulniky pokracovat dal a dostat se treba k jednorotoru, tak je 3kanal opravdu skoro zbytecny, ponevadz se vrtulnicek otaci kolem svisle osy pravou packou a ne levou (pokud to tedy porovnam s MOD2). A dobra 4kanalova hracka bude stat tolik, ze uz je snad lepsi se rovnou zamerit na ten jednorotor. :-) Ale nesouhlasim s tim, ze se 3kanal neda ridit, pohodlne s nim pristanu na sesitu velikosti A5 a s trochou vice trpelivosti i na krabicce od CD. :-) To o sobe a T-Rexovi v simulatoru rict nemohu, holt mam jeste co cvicit. :-) Ale i 3kanal ma neco do sobe, cloveka to muze chytnout a popadne touhu proniknout do taju opravdovych vrtulniku, pripadne ho to po par vzletech omrzi a ma klid. :-) Ja patrim k te prvni skupine. :-)
Mikelo

#44 Příspěvek od Mikelo »

Ony se dají řídit i staré ruské běžky bez hran. Jsou tací, co na nich udělají i na svahu akrobačku bez přilby a pak odejdou po svých, ale nepochybně to je jejich recesistický a vydřený koníček nevhodný k obecnému doporučení.
A když tu napadáš někoho, kdo má s vrtulníky nalítáno, na rozdíl od tebe, tak bys měl raději čas věnovat složení toho tvého rexe f krabici. Možná by ti pak došlo o čem je vlastně řeč a chtěl bys své bláboly smazat. Nápad řídit jej oním podezřelým HK rádiem lze označit přinejmenším za neinformovanou odvahu. Ještě by to chtělo HXT serva, aby to mělo dokonalý styl :idea:
bigwolf

#45 Příspěvek od bigwolf »

Ale tak ho v tom nech, on si na to casem prijde sam :twisted:
Rádio Futaba T8FG | Nabíječ FMA CellPro 10S
Vrťas T-REX 500 ESP, 3x DS510, DS520, mini V-bar 5.0 Express
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“