Blade 400 vs. T-Rex 450 vs. Minititan

Vrtulníky do velikosti 450

Pro který hlasujete ?

Blade 400 (E-flite)
6
10%
T-Rex 450 (Align)
34
57%
Minititan e325 (Thunder Tiger)
20
33%

Celkem hlasů: 60

Zpráva
Autor
flee

Blade 400 vs. T-Rex 450 vs. Minititan

#1 Příspěvek od flee »

Chtěl bych vědět Váš názor na tyto modely, u kterých vidíte jakou výhodu či nevýhodu, nebo nějaké srovnání (nejlépe osobní zkušenosti). Můžete navrhnout i jinýh model třídy 450. Za každý názor děkuji.
Zbynass1

#2 Příspěvek od Zbynass1 »

Kolega s Blejdem dle jeho slov sype za náhradní díly několikanásobně vyžší částky než já za to samé pro Trex 450.
nahoru může, dolů musí
flee

#3 Příspěvek od flee »

Zbynass1 píše:Kolega s Blejdem dle jeho slov sype za náhradní díly několikanásobně vyžší částky než já za to samé pro Trex 450.

Jo to jsem právě slyšel o dílech, al e moc víc nevím. Není třeba zase s něčím víc spokojený u Blade ?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od prochel »

flee píše:
Zbynass1 píše:Kolega s Blejdem dle jeho slov sype za náhradní díly několikanásobně vyžší částky než já za to samé pro Trex 450.

Jo to jsem právě slyšel o dílech, al e moc víc nevím. Není třeba zase s něčím víc spokojený u Blade ?
u bladeho , aby to trošku lítalo tak to chce pořádný gyro + vrtukový servo, ten original regl stačí ale o blade400 je tady celý vlákno vyhledej
a rex450 nebo minititan je jedno , tam záleží co se ti víc líbí, náhradních dílů je všude mraky
nostromo

#5 Příspěvek od nostromo »

Posledni verze T-rex 450 Super Pro Combo jednoznacne
prochel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od prochel »

nostromo píše:Posledni verze T-rex 450 Super Pro Combo jednoznacne
ano kdyby tam napsal t-erx 450PRO tak je to uplně jasný ten vede na prvním místě , to je velmi povedená helina :D nemusí se vůbec tunit a lítá s krabice a jak
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#7 Příspěvek od Bizon »

Blade je podle mně horší vrtulník než ty další 2. A mezi Rexem a Titanem už bych se rozhodoval podle lokální dostupností ND, co lítají lidi u vás, a co se ti víc líbí.

Pravda je že Rexů je dnes víc verzí, a verze PRO bude o znatelný krok dál než Rex V2 i Minititan.
1ondra9

#8 Příspěvek od 1ondra9 »

Hlasoval jsem pro MT (plastová verze) a to z jednoho prostého důvodu a to že rexů ve velikosti 450 je několko variant a ty jsi neuvedl o jakou se jedná (ta jedna (první)je kvalitou dost podobná blade)

A je tady ještě jedna věc.......... tyto tři vrtulníky nemůžes seřadit vedle sebe (hruštičky / jablíčka)
jelikož blade je ve verzi RTF (elektrosvinstvo)
a ty dva zbylé T/MT jsou v podobě stavebnice a elektronádobíčko teprve vybíráš a dokupuješ (pokud možno kam až došáhneš(finančně))

A pokud jsi z rexů původně myslel verze PRO - tak asi nemá cenu se nadále o ničem bavit a přeju ti hodně švandy při výuce

450PRO nevlastním ale jestli jen malinko nad ním přemýšlíš - vypusť vše ostatní z hlavy a ber T-rex 450PRO
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Mikelo

#9 Příspěvek od Mikelo »

Blade rozhodně ne. Vyrábět odstavec důvodů zde nechci, ale věř že jich je opravdu hodně.
Já doporučuju Minititana, protože má nejlevnější ND a sehnat není problém.
Rex vyjde o něco dražší v provozu. Tyto dva vrtulníky při stejné kvalitě seřízení nevykazují v letových vlastnostech žádný rozdíl, kterého by si začátečník mohl vůbec všimmnout. Spíš bych řekl, že MT se dá pro začátek nastavit měkčeji. Navíc MT má téměř nerozbitný trup a lépe přístupná táhla a serva pro seřizování.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pkotatko »

Mikelo píše:Tyto dva vrtulníky při stejné kvalitě seřízení nevykazují v letových vlastnostech žádný rozdíl, kterého by si začátečník mohl vůbec všimmnout. Spíš bych řekl, že MT se dá pro začátek nastavit měkčeji. Navíc MT má téměř nerozbitný trup a lépe přístupná táhla a serva pro seřizování.

No, pokud je řeč o starších modelech Trexe tak ano, souhlasím.
Ale rozhodně bych řekl, že verze PRO je úplně jinde co se letových vlastností týče. A to prosím z krabice, bez tuningů a s orig. elektronikou.
A co se nerozbitnosti týče, každá helina jde roznést na prvočinitele. Záleží jak se zrovna trefíš.
Nekupujeme heliny kvůli padání, padáme protože chceme lítat :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
lefty
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od lefty »

Nekupujeme heliny kvůli padání, padáme protože chceme lítat

Tak to byla myšlenka dne :D
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
1ondra9

#12 Příspěvek od 1ondra9 »

pkotatko píše:........... že verze PRO je úplně jinde co se letových vlastností týče. A to prosím z krabice, bez tuningů a s orig. elektronikou.
.............

Měl bych na Vás pane jednu otázku sice je to mymo téma (pardóón) ale potřeboval bych vědět jestli u toho PROčka se po nějaké době vyskytla a nebo malinko zvětšila vůle na vrtulce - dost lidí si to chválí že prý vůle nejsou .......
a rád bych Váší zkušenost ...... šenkuji pěkně ....... 8)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od pkotatko »

To Lefty: No občas mě něco chytrého napadne :D :D
To 1ondra9: Zvětšila se vůle někde v převodech kardanu, ale jak jsem psal jinde, ty jsou původní a mají už asi nárok.
V ovládání vrtulky žádné zvláštní vůle nejsou. Rozhodně nic, co by bylo možno poznat za letu.
Objednal jsem si druhý stejný kousek do kterého půjde 3G bezpádlo. Pak to bude zajímavý porovnat. Nejen vzniklé vůle proti novému, ale i letové vlastnosti dvou identických helin pádlo-bezpádlo.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od psena »

Ale specifikuj jakou presne vuli myslis. Myslis v ovladacich raminkach, nebo v gripech? (nevim jestli ty nazvy pisu spravne, ale snad chapes ktery soucastky myslim)
Jinak je to zrovna par dni, co tu na manii myslim krtek psal, ze spousta techto vuli se vytesni v momente, kdy vrtulka toci 12000 ot. coz je i dost pochopitelny. Ja mam celkove vrtulku dorasovanou, i po x padech jsem nemusel nic menit a pokud tam nejake vule mam (myslim, ze malinko v gripech), nepoznam pri visu sebemensi problem. Rozhodne je dulezite aby mechanika vrtulky chodila hladce, o dalsi veci se postara odstrediva sila.
Mikelo

#15 Příspěvek od Mikelo »

Co je na T-rex PRO tak jiné? Nevidím nic, co by mělo mít vliv. Pákové poměry v hlavě jsou stále tytéž jako u starších verzí, pokud se nemýlím.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“