Blade SR
Milošek píše:Na to video jsem zvědavý.
Tu je, omluva za kvalitu jak videa, tak pilotže, ale aspoň něco, že
http://www.youtube.com/watch?v=UCMynu5amgs
Zdravím zdejší uživatele tohoto fóra. Nedávno jsem dostal k narozeninám vrtulník Blade SR a nemám s létáním vůbec žádné zkušenosti! V návodu jsem se dočetl, že je i pro začátečníky,ale přesto se mi podařilo sním několikrát lehce bacit o zem a poničit některé komponenty(momentálně list rotoru, který potřebuji sehnat). Cvičný kříž jsem si dělal sám dle rady Modeláře na Šestce.
Máte pro mě nějaké dobré rady jak s tímto vrtulníkem začít létat?
Předem děkuji za rady.
Předem děkuji za rady.
Blade1 píše:Zdravím zdejší uživatele tohoto fóra. Nedávno jsem dostal k narozeninám vrtulník Blade SR a nemám s létáním vůbec žádné zkušenosti! V návodu jsem se dočetl, že je i pro začátečníky,ale přesto se mi podařilo sním několikrát lehce bacit o zem a poničit některé komponenty(momentálně list rotoru, který potřebuji sehnat). Cvičný kříž jsem si dělal sám dle rady Modeláře na Šestce.
Předem děkuji za rady.
Není tak úplně pravda, že je pro úplné začátečníky - i výrobce ji deklaruje jako ideální pokračovací stroj po Blade mSR. Jako úplně první mašinka Tě vyjde dost draho na náhr dílech (třeba teď ty listy). Osobně bych doporučil simulátor a nebo zábavnější variantu - Blade mSR - ve verzi bez vysílačky vyjde rozhodně levněji, než náhradní díly do SRka, vysílačka půjde použít z SR a až to s ním budeš opravdu umět, tak zase vyndej SR z krabice (mezitím se třeba rozplyne čoud ze sopky a Astře přiletí listy z Číny) a budeš si ho moct užívat. Ale je to dost dlouhá cesta ještě...
pns píše:aha. a jeste dotaz, ma nejaky vliv na let, sirka listu?
No, určitě má, ale jakej, že...
Ne, ale vážně, je to zajímavej dotaz, ale obávám se že jde hodně hluboko do teorie toho, jak a proč vlastně vrtulník lítá a není to jen o hloubce listu, ale celém komplexu vlastností rotoru a pohonu... Tipuju si, že pokud vše ostatní zůstane konstatní, tak zvětšení plochy rotoru do určité míry zvětší efektivní nosnou plochu, ale i hmotnost a tudíž i reakční momenty. Jak to bude s odporem záleží na profilu. Širší list bude asi citlivější při stejných pákových poměrech v řízení.