50-tka

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
morce77
Kontaktovat uživatele:

50-tka

#1 Příspěvek od morce77 »

Souhlasím s Jarbem. 50-tka umí proti větru velmi pomalu a při pádu do vrtule v dostatečné výšce je dost času snadně vrtuli vybrat. Zkoušel jsem i dvoulisté a třílisté vrtule. S třílistou vypadá skvěle, jen poté velmi rychle ztrácí rychlost a moc plachtit nechce, je nutné jej točit na min. otáčkách. Škoda vybíjení baterky. Dvoulistá není už tak pěkná, ale umí naopak plachtit. Při mém prvním rozvržení na přistání jsem se až divil, že nechce zpomalovat. Už při třetím přistání jsem jej dokázal posadit na tři body. Celkové shrnutí letadla hdnotím kladně. Jediné na co je potřeba si dát pozor je výškovka, která je spojená jen drátem a při prudkém manévrování při vyšších rychlstech se drát vytrhne. Problém s baterií bylo už několikrát řečeno. A123 jsou kvalitní, ale s nízkou kapacitou. Je nutno je řešit 2P, ale ta váha. Lipolky jsou kapacitně lepší, ale jejich dovážení je umění. 50-tka má těžiště vpředu, co dobře vychází na A123, které se dají k mot. loži. Lipolku narazit co nejvíce dopředu a stejně budete muset dovážit. Tam potom sečíst váhu a téměř se to bude rovnat A123-kám. Tak letu zdar.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“