Nabijacky Turnigy
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec, já mám Turnigy Accucell-6 a po pár měsících mi dneska odešla a nejhorší je na tom že jsem mohl i vyhořet jelikož mě nabíječka dneska začala špatně ukazovat napětí třetího článku bylo tam pořád 3,8V a na prvních dvou už 4,21 a pořád to jelo tak jsem to raději vypnul a přeměřil jednotlivé články první dva spadly na 4,18V klasika ale ten třetí který ukazoval na nabýječi 3,8V měl ve skutečnosti 4,5V což už bylo na průser takže bacha na to nenabýjet bez dohledu. Jinak nestalo se to ještě někomu? A nespravyl to nějak? Prostě každý pak když připojím tak to třetí článek vyhodnotí že má o dost menší napětí což není ve skutečnosti pravda a potom nabýječka jej snaží dotáhnout a přebýjí jej kde může dojít až k požáru.Desku jsem kontroloval níkde nevypadá špatný kontakt ale i přes to že dělám elektromechanika na letdlech tak v takové drobné elektronice se moc nevyznám a možná to bude i softvérová záležitost jelikož když měřím napětí na tišťáku tak je tam správné na všech článcích.
Tipoval by som na prerazený tranzistor v balanceri, ale nie na ten posledný ale ten pred ním..?
- alebo ešte pravdepodobnejšie, na guličku cínu čo časom zablúdila na nesprávne miesto..
S opravou neporadím, asi sa to ani neoplatí.. Ale napíšem čo som urobil pred prvým nabíjaním LiXX - odletoval som tranzistory ktorými balancer vybíja vyššie články.
Hlavne preto, že nechcem aby mi to rozhadzovalo vybité sady počas nabíjania - aj keď nebola príliš nepresná.
Takto len meria, zobrazuje, a spomalí alebo vypne nabíjanie ak niektorý článok bude vadný...
Ale ak nenastanú dva problémy naraz (aj vadný článok aj pokazené meranie balanceru), nič sa nestane......
Ten článok je nebezpečný. Prebitím sa destabilizuje elektróda (odoberie sa z nej prebytočné lithium ktoré ju stabilizovalo) a začne sa rozpadať, a je aj tepelne nestabilná - toto je prípad kedy Lipolky môžu spôsobiť požiar. Nie len hneď pri nabíjaní, ale aj pár hodín či dní potom, kedykoľvek . A je to nevratné poškodenie.
- alebo ešte pravdepodobnejšie, na guličku cínu čo časom zablúdila na nesprávne miesto..
S opravou neporadím, asi sa to ani neoplatí.. Ale napíšem čo som urobil pred prvým nabíjaním LiXX - odletoval som tranzistory ktorými balancer vybíja vyššie články.
Hlavne preto, že nechcem aby mi to rozhadzovalo vybité sady počas nabíjania - aj keď nebola príliš nepresná.
Takto len meria, zobrazuje, a spomalí alebo vypne nabíjanie ak niektorý článok bude vadný...
Ale ak nenastanú dva problémy naraz (aj vadný článok aj pokazené meranie balanceru), nič sa nestane......
Ten článok je nebezpečný. Prebitím sa destabilizuje elektróda (odoberie sa z nej prebytočné lithium ktoré ju stabilizovalo) a začne sa rozpadať, a je aj tepelne nestabilná - toto je prípad kedy Lipolky môžu spôsobiť požiar. Nie len hneď pri nabíjaní, ale aj pár hodín či dní potom, kedykoľvek . A je to nevratné poškodenie.
Podľa všetkého to je dobrá hračka:
12V Olovo , v režime Pb, nabíja na 14,7V (a slušne vypne).
12V Olovo , v ržime 4s A123, nabíja na 14,4V (a tiež vypne)..
A má teplomer a vypnuteľný časový limit (nastaviteľný tuším na 15 hod), a vstup z LM35 teplomeru, takže na nejaké AA NiXX to je tiež použiteľné...
(aj keď zapojený nejak opačne a prekrížene, stále mi ukazoval 26 stupňov!!! lebo som ho mal zapojený zle !!!! tí čo si bastlili alebo tam strčili teplomer z Hyperion alebo Robbe, vyskúšajte či naozaj meria, alebo to ukazuje len napätie čo drží prepólovaná LM35!!!)
... ale hreje tam nejaká dioda hneď vedľa toroidu, nebyť toho ventilátor by som odstavil úplne..
12V Olovo , v režime Pb, nabíja na 14,7V (a slušne vypne).
12V Olovo , v ržime 4s A123, nabíja na 14,4V (a tiež vypne)..
A má teplomer a vypnuteľný časový limit (nastaviteľný tuším na 15 hod), a vstup z LM35 teplomeru, takže na nejaké AA NiXX to je tiež použiteľné...
(aj keď zapojený nejak opačne a prekrížene, stále mi ukazoval 26 stupňov!!! lebo som ho mal zapojený zle !!!! tí čo si bastlili alebo tam strčili teplomer z Hyperion alebo Robbe, vyskúšajte či naozaj meria, alebo to ukazuje len napätie čo drží prepólovaná LM35!!!)
... ale hreje tam nejaká dioda hneď vedľa toroidu, nebyť toho ventilátor by som odstavil úplne..
Na ten nestastny ventilator je jednoducha pomoc: odskrutkovat, odlepit nalepku, sparatkom naniest trochu kvalitnej vazeliny na hriadel, zalepit nalepku a priskrutkovat. Osvedcila sa mi vazelina Moly Slip HSB. Doporucujem este jednu upravu: naletovat privodne vodice s banankami priamo do plosneho spoja (je potrebne vyvrtat dieru a dat prechodku do plasta nabijacky, v plosnom spoji diery uz su) a vstupny konektor vobec nepouzivat, lebo tento nie je na vyssie prudy dostatocne dimenzovany. Mne sa teplom zdeformoval.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Mne sa ten ventilátor točil normálne, ale je malý, je pod rebrami v hornej doske, a točí sa rýchlo - takže generuje nechutný pískavý zvuk ako dmychadlo.
Takže mi naň pomohlo že som vytiahol jeho konektor.
No, a potom som prestrihol káblik a vrazil tam nejaký smd rezistor, teraz už neviem či to bol 82Ohm alebo dva paralelne... točí sa, ale pomalšie a teda potichu...
A dal som ho tuším opačne ako bol od výroby - proste tak že fúka smerom dnu. Do oka mi už kedysi fúkal ventilátor (PPI3) a kvapky sa mi už minuli...
Ak preto nabíjač zhorí, hm - škoda.
Takže mi naň pomohlo že som vytiahol jeho konektor.
No, a potom som prestrihol káblik a vrazil tam nejaký smd rezistor, teraz už neviem či to bol 82Ohm alebo dva paralelne... točí sa, ale pomalšie a teda potichu...
A dal som ho tuším opačne ako bol od výroby - proste tak že fúka smerom dnu. Do oka mi už kedysi fúkal ventilátor (PPI3) a kvapky sa mi už minuli...
Ak preto nabíjač zhorí, hm - škoda.
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Tak studeňák to nebude to mě první napadlo měřil jsem přechodové odpory a ty jsou na chlup stejné a kulička cínu taky ne no musím ještě proměřit ty tranzistory ale stejně přeletovat vadný bude problém už jen proto že nevlastní mikropájku ale i přes to když ji nedám dohromady uvažuji že si ji pořídim znova prostě na druhou stranu je perfektní ale vzal bych ji někde na českém šopu aby byla lépe uplatnitelná reklamace ale stejně bych chtěl vidět jak by to dělali vzhledem k tomu že je reklamační doba 1měsíc to by nestihly poslat na HC a spět. Nebo ještě uvažuji o stejném nabýječi ale v jiné krabičce parametry jsou stejné i s pajšlem akorát stojí tak o litr víc. Když tak poraďte s nějakým výběrem jinak mám doma ještě Schulze nabýječ takže v poho ale i přes to tato na obsluhu byla mnohem lepší a jednoduchost nabíjení.
Kluci, proč si raději nekoupíte pořádnou nabíječku u nás....
Já se starám sám o dceru která studuje na vysoké škole, normálně pracuji
a mám normální mzdu. Tudíž si nemůžu nějak extra vyskakovat,
ale kupovat tak důležitou a dlouhodobou věc jako je nabíječka v Číně, sice za pár peněz, ale kvalita loterie, to si myslím není dobrá cesta.
Neříkám Li-polky, serva nebo motor, taky nějaké mám z Číny i když ne moc, ale opravdu je lepší si více přišetřit a koupit něco kvalitnějšího.
Stačí nějaký rozumný střed, nemusí to být nabíječka za deset tisíc.
Já jsem měl Sharka 20, teď jsem si ušmoulil na C 60 a je to fakt parádní nabíječka a na to co umí je i cena velmi dobrá. Žraloka jsem si
nechal na polní nabíjení na letišti.
Tož tak, jen jsem vám chtěl napsat svůj názor.
Já se starám sám o dceru která studuje na vysoké škole, normálně pracuji
a mám normální mzdu. Tudíž si nemůžu nějak extra vyskakovat,
ale kupovat tak důležitou a dlouhodobou věc jako je nabíječka v Číně, sice za pár peněz, ale kvalita loterie, to si myslím není dobrá cesta.
Neříkám Li-polky, serva nebo motor, taky nějaké mám z Číny i když ne moc, ale opravdu je lepší si více přišetřit a koupit něco kvalitnějšího.
Stačí nějaký rozumný střed, nemusí to být nabíječka za deset tisíc.
Já jsem měl Sharka 20, teď jsem si ušmoulil na C 60 a je to fakt parádní nabíječka a na to co umí je i cena velmi dobrá. Žraloka jsem si
nechal na polní nabíjení na letišti.
Tož tak, jen jsem vám chtěl napsat svůj názor.
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem s toho blázen chci jít přeměřovat ty tranzistory ale před tím jsem nabíječku ještě vyskoušel a už jede zase normálně tak to opravdu nechápu ale teď nebudu strachem spávat sice ji používám většinou jen na letišti takže prodloužím přívodní kabely a nabýjet mimo auto a doma jedině v plechovém kbelíku co kdyš se to totiš posere znova a přebije to ten jeden článek fest až eksploduje. Jinak já mám i kvalitní nabýječku schulze už je starší dal jsem za ni něco kolem 12litrů ale je to velký krám a navíc nemá v sobě balancák takže spousta úkonů zapojení drátů ještě ve správném pořadí jen na problémi. Jinak tato nabýječka se prodává i u nás a v mnoha provedeních prostě pajšl je stejný akorát jiný krabička někdy dost podobná a jiná značka a nejlepší ještě cena některé se pohybují kolem 3500kč a je to opravdu to samé takže zas tak špatné nabíječky turnigy nejsou a rozhodně jsem si ji nepořizoval proto abych ušetřil nějaké peníze prostě jsem ji chtěl vyskoušet a doposud se mi zdála velice fajn teď budu ale opatrný.