vyosení hřídele motoru vůči ose letadla
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Neviem nemeral som, porad mi ako sa to robi, ci sa len strci multimeter medzi draty atd.
ale povodny set motor bol 1250 kV a k tomu bol regl 18A a lietal som s 9x7.
tento motor 1500 kV bol v povodne v inom 500 gram modeli taktiez set s 18A regulatorom a tiez som lietal s 9x7 bez problemov, iked len na 50 percent plynu
ale povodny set motor bol 1250 kV a k tomu bol regl 18A a lietal som s 9x7.
tento motor 1500 kV bol v povodne v inom 500 gram modeli taktiez set s 18A regulatorom a tiez som lietal s 9x7 bez problemov, iked len na 50 percent plynu
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
mám technický dotaz
chápu to dobře
čim víc vyosím motor dolu tím de víc letadlo dolu při přidání plynu,
to standartně ladím a nemám s tím problém
ale co směrově ? zase to je motor doleva víc zahne doleva ?
totiš se mi pořád nedaří vyladit zlína lítá krásně v horizontu ale
v přímce mi pořád zatáčí když dotrimuju na půl plynu tak pod plynem plnym zase zatáčí takže je to vyosenim
když du na přistání tak to vypadá jak jumbo za bočního větru
letadlo aby letělo rovně mám dost natočeno doprava od osy,
znamená to že mám motor moc doleva ?je totak ? takže vyosím doprava ?
díky
Milan
chápu to dobře
čim víc vyosím motor dolu tím de víc letadlo dolu při přidání plynu,
to standartně ladím a nemám s tím problém
ale co směrově ? zase to je motor doleva víc zahne doleva ?
totiš se mi pořád nedaří vyladit zlína lítá krásně v horizontu ale
v přímce mi pořád zatáčí když dotrimuju na půl plynu tak pod plynem plnym zase zatáčí takže je to vyosenim
když du na přistání tak to vypadá jak jumbo za bočního větru
letadlo aby letělo rovně mám dost natočeno doprava od osy,
znamená to že mám motor moc doleva ?je totak ? takže vyosím doprava ?
díky
Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
LV píše:cernos píše:Ahoj všem s dotazemProč a o kolik vyosit motor je mi celkem jasný, ale: když motor vyosuju jak mám motor umístit? jedná se mi o střed motoru. V ose letadla mám mít patu (kříž pro uchycení) motoru nebo střed vrtule? Sice při délce motoru včetně unašeče se jedná o vybočení 1,74mm ale přeci jen nějaký tam je. Má to nějaký zásadní vliv na funkci
?
motor sa umiestňuje tak, aby hriadel pri unášači bola v osi trupu
správně by to tak, mělo být. Ale je potřeba s vyosením počítat už při stavbě a excentricky situovat díry pro motor nebo lože apod. Když se pak při zalétávání musí upravit úhel třeba ze 3 na 5° tak už je unašeč trochu mimo osu trupu. Je škoda, že někteří výrobci (např. Alfamodel) v návodech vyosení vrtule příliš neřeší a pak se to pytlikuje dodatečně. Můj La-7 měl nakonec 6°dolu a skoro 3° vpravo aby to bylo vůbec letuschopné. Vyosoval jsem to natřikrát...
Katapult píše:Chlapi a jak mám změřat,hlavné čím ty 2 stupě?
Trebárs niečim takýmto http://fotoalba.cz/fotky/20650597
alebo týmto
http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... ail&id=381
V prípade núdze vodováha a trochu geometrie a počítania (sinus/kosinus)
ja to do posledne moc neresil ty uhli na vrtuli, nebilo treba. od vyrobce jsem mel už mot. lože vyosene, ale po loehke havarce na čumak sem to lože rozbyl i s motorem, koupil stridak(puvodni byl plechovka) (ten stridak by na to lože stejne nepasoval) jsem ten uhel dal tak nejak na voko a i po vytrimovani kormidla letadlo letalo porad v kruhu tak jsem zjistil co už je davno zjistene = neco na tech uhlech bude:-D ted je to ok... uloženi motoru je vypodloženo nekolika podložkami a celi posunut o kousek na stranu aby vrtule zustala v ose trupu( by voko)
PIPER -motor stříďák BM 3130, Li-Pol 3s 1300mAh, váha:550g
mini vrtulník - S929
Mini ponorka do akvarka:-D
mini vrtulník - S929
omaha86 píše:ja to do posledne moc neresil ty uhli na vrtuli, nebilo treba. od vyrobce jsem mel už mot. lože vyosene, ale po loehke havarce na čumak sem to lože rozbyl i s motorem, koupil stridak(puvodni byl plechovka) (ten stridak by na to lože stejne nepasoval) jsem ten uhel dal tak nejak na voko a i po vytrimovani kormidla letadlo letalo porad v kruhu tak jsem zjistil co už je davno zjistene = neco na tech uhlech bude:-D ted je to ok... uloženi motoru je vypodloženo nekolika podložkami a celi posunut o kousek na stranu aby vrtule zustala v ose trupu( by voko)
Podstatu jsem pochopil
Je skutečně dobré si uvědomit, že pokud je to vyosení motoru trochu větší, je nutné posunovat motorem do stran, dolů a nahoru tak, aby unašeč vrtule zůstal v ose.
(Jinak až to tady uvidí Lukash, tak máš sardel z češtiny a vezme Ti vysvědčení
JMalik píše:omaha86 píše:ja to do posledne moc neresil ty uhli na vrtuli, nebilo treba. od vyrobce jsem mel už mot. lože vyosene, ale po loehke havarce na čumak sem to lože rozbyl i s motorem, koupil stridak(puvodni byl plechovka) (ten stridak by na to lože stejne nepasoval) jsem ten uhel dal tak nejak na voko a i po vytrimovani kormidla letadlo letalo porad v kruhu tak jsem zjistil co už je davno zjistene = neco na tech uhlech bude:-D ted je to ok... uloženi motoru je vypodloženo nekolika podložkami a celi posunut o kousek na stranu aby vrtule zustala v ose trupu( by voko)
Podstatu jsem pochopil![]()
Je skutečně dobré si uvědomit, že pokud je to vyosení motoru trochu větší, je nutné posunovat motorem do stran, dolů a nahoru tak, aby unašeč vrtule zůstal v ose.
(Jinak až to tady uvidí Lukash, tak máš sardel z češtiny a vezme Ti vysvědčení)
no jo no jo...haled jsem v holandsku a čestinu jsem neslysel už dlouho...tak snad to bude 4 z milosti
navic v sobotu tu jsou zavody rc autiček asi 12km ode me tak snad se tam dostanu...
PIPER -motor stříďák BM 3130, Li-Pol 3s 1300mAh, váha:550g
mini vrtulník - S929
mini vrtulník - S929