RPM/V jak to vlastně je?
téma.
Člověk se chce dozvědět něco o motorech a o zkušenostech z převíjení a tak a vy se tu hádáte o maximálkách. 
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
arda1 píše:A o co tady jde? O vytočený motor v Nisanu? Jaký tam jsou KV?
ide to o jednu principialnu otazku - ci pred startom na zemi odskusat motor na max. ocakavane prevadzkove otacky alebo nie. otazka vznikla ako nasledok toho, ze vo vedlajsom vlakne doslo pri takomto teste k mechanickej destrukcii dost draheho vysokootackoveho motora.
Victorinox z nejakeho dovodu do toho vlakna o Lehnerovi napisal, ze chce vediet, ako sa konstruuje BLDC motor od piky (z plechov, drotu a bez akychkolvek znalosti), tak som ho poslal vytvorit novu temu (tuto), kde mu bolo zhruba vysvetlene, ako to v motoroch chodi. lenze bohuzial ten problem s Lehnerom v nas rezonuje silnejsie, ako by bolo zdrave, no tak to tu nadalej obcas vybuble...
ako by si tu bol prvy raz...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Jednou jsem měl špatně přidělaný kryt kokpitu. Za letu se mi uvolnil lehce uvlolnil akumulátor a klepl do krytu. Ten se odporoučel a zlomil vrtuli. Přistál jsem celkem dobře, měl jsem štěstí. Od té doby jen tak před startem otočím letadýlko hore nohami a zkusím s ním zatřást. 
DX6i
Mě osobně by třeba docela zajímalo jak je to u motorů s tím kV. Třeba u SS motoru je to snadné- pustím do něj přímo 1V (například ze stabilizovaného zdroje)a změřím točky. Ale u střídavého to musím "hnát" přez regulátor a ten nevím co do motoru vlastně pustí. A to jsem si myslel že se dozvím v tomhle speciálně na tohle založeném threadu. 
Victronix píše::lol:
Tak když už je tady řeč o maximálkách tak řeknu i svůj názor.
To co může nastat ve vzduchu "SAMOZŘEJMĚ!!!" vyzkouším nejprve na zemi, za předpokladu, že to lze.
Nebo si počkáte na to, až se vám to rozsype za letu?
Ale Mlllho, vždyť se o tom tady už dva dny bavíme
Ten Lehner je na 100 000 ot. Lindbergh to roztočil na cca 65 000 na zemi bez vrtule. Postupoval správně, nebo ne?
arda1 píše:Mě osobně by třeba docela zajímalo jak je to u motorů s tím kV. Třeba u SS motoru je to snadné- pustím do něj přímo 1V (například ze stabilizovaného zdroje)a změřím točky. Ale u střídavého to musím "hnát" přez regulátor a ten nevím co do motoru vlastně pustí. A to jsem si myslel že se dozvím v tomhle speciálně na tohle založeném threadu.
Mohl by jsi to tak udělat.
Zavést standartní měření sdruženého napětí na vstupních svorkách motoru při dané spínací frekvenci redulátoru (např. 8kHz).
Potom by nezáleželo na parametrech regulátoru (šťouralové by dodatečně standartizovali obdélníkový, sinusový..., průběh toho napětí...).
Ale máš smůlu. Už se to začalo měřit takhle a matematické modely calců počítají se závislostí kv na vstupním ss napětím před regulátorem. Stejně tak to udávají výrobci.
Když se nad tím zamyslíš, zjistíš, že je to tak nakonec lepší. Menší chyba je ty rozdílné parametry reglů, než kdyby jsi to musel komplikovaně měřit v tom pulsním obvodu za reglem.
arda1 píše:Mě osobně by třeba docela zajímalo jak je to u motorů s tím kV. Ale u střídavého to musím "hnát" přez regulátor a ten nevím co do motoru vlastně pustí. A to jsem si myslel že se dozvím v tomhle speciálně na tohle založeném threadu.
Odpoveď na túto otázku ako odkaz na zdroj padla hneď na začiatku na toto špeciálne založenej témy
http://www.powercroco.de/Regler.html
resp. úplne priamo: http://www.powercroco.de/Regler/KENNWERTE.gif
thread
arda1 píše:Mě osobně by třeba docela zajímalo jak je to u motorů s tím kV. Třeba u SS motoru je to snadné- pustím do něj přímo 1V (například ze stabilizovaného zdroje)a změřím točky. Ale u střídavého to musím "hnát" přez regulátor a ten nevím co do motoru vlastně pustí. A to jsem si myslel že se dozvím v tomhle speciálně na tohle založeném threadu.
...nápodobně.
DX6i
Re: thread
Victronix píše:arda1 píše:Mě osobně by třeba docela zajímalo jak je to u motorů s tím kV. Třeba u SS motoru je to snadné- pustím do něj přímo 1V (například ze stabilizovaného zdroje)a změřím točky. Ale u střídavého to musím "hnát" přez regulátor a ten nevím co do motoru vlastně pustí. A to jsem si myslel že se dozvím v tomhle speciálně na tohle založeném threadu.
...nápodobně.
Jinak řečeno:
Jsem programátor Atmel. Co musím vědět abych mohl napsat program pro řízení spínacích FETů?
DX6i
Victronix píše:Victronix píše:arda1 píše:Mě osobně by třeba docela zajímalo jak je to u motorů s tím kV. Třeba u SS motoru je to snadné- pustím do něj přímo 1V (například ze stabilizovaného zdroje)a změřím točky. Ale u střídavého to musím "hnát" přez regulátor a ten nevím co do motoru vlastně pustí. A to jsem si myslel že se dozvím v tomhle speciálně na tohle založeném threadu.
...nápodobně.
Jinak řečeno:
Jsem programátor Atmel. Co musím vědět abych mohl napsat program pro řízení spínacích FETů?
Terz Ti nerozumiem. To bol ako príklad alebo plánuješ projekt zostrojiť vlastný regulátor?
Skús formulovať otázku skutočne konkrétne, lebo na otázku "chcem vedieť niečo o Kv" sa nedá moc inak odpovedať ako už bolo povedané na začiatku plus "čítaj tu - týchto 600 strán"...
Victronix píše:Jinak řečeno:
Anglicky...?
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=200567
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Victronix píše:Jinak řečeno:
Pročíst datasheety. U PIC jsem to našel.