HK 500 GT
Dotaz
Pánové, potřeboval bych poradit, lítal jsem dnes s HK 500GT, regl TURNIGY Plush 80A w/ UBEC Speed Controller, 13 zubů, baterka 5S 2650, vydrží to lítat 4 minuty, pak klesnou otáčky a je po létání, motor i regl jsou studené, zato baterka je rozpálená jako pětník, přitom je vybitá tak na 50% a já nevím proč.

- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
[quote="PetrPPP.................Už týden lítám zároveň s origo Align ESP a vůle je tam nemlich stejná
A vliv na zadek to opravdu nemá... Na ESP i na HK mi sedí jako přibitej i s tou vůlí. Nákupem Align dílů vůli nevyřešíte a ani ji není třeba řešit. Kmitání gyra je třeba hledat jinde...[/quote]
Já nechci tady zpochybňovat něčí vůle ano samozřejmě můžou tam být ale mohl by jsi mi přesněji popsat kde tu vůli mám hledeat nebo na co se mám zaměřit ?? já jí tam co píšete nevedu - tedy aby ste mi rozuměli - jako nějaká vůle tam musí být já jim říkám ,,pracovní" ale takhle velkolepé vůle opravdu nevedu
s pozdravem ...........
Já nechci tady zpochybňovat něčí vůle ano samozřejmě můžou tam být ale mohl by jsi mi přesněji popsat kde tu vůli mám hledeat nebo na co se mám zaměřit ?? já jí tam co píšete nevedu - tedy aby ste mi rozuměli - jako nějaká vůle tam musí být já jim říkám ,,pracovní" ale takhle velkolepé vůle opravdu nevedu
s pozdravem ...........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
AURORA 9
To 1ondra9: Tou vůlí jsem myslel stejné místo jako původní tazatel. Na hlavní hřídeli jsou dvě kola, spodní menší pohání přes malé kolo na osičce zadek heli. Mezi tím kolem na hlavní hřídeli a kolečkem na zadek je velká zubová vůle, větší než bych nastavil kdyby to bylo štelovatelné. Tato vůle je skoro stejná na HK i na origo ESP. Díky této vůli je na zadku poměrně dost velká rotace bez otočení tím hlavním kolem. Prostě díky této zubové vůli a zpřevodování na zadek to pak na zadním rotoru udělá velkou vůli na otáčení. Chápeme se?
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
Tohle nemá co dělat s kardanem nebo řemenem. Tyhle dvě kola jsou na obou verzí zcela shodná. Nicméně na ESP s kardanem je pak ta finální vůle na zadních gripech ještě o trošku větší, protože každé z těch zubových kol má ještě další menší zubovou vůli což ve finále dá ještě větší rotační vůli na ESP než na HK...
PetrPPP píše:To 1ondra9: Tou vůlí jsem myslel stejné místo jako původní tazatel. Na hlavní hřídeli jsou dvě kola, spodní menší pohání přes malé kolo na osičce zadek heli. Mezi tím kolem na hlavní hřídeli a kolečkem na zadek je velká zubová vůle, větší než bych nastavil kdyby to bylo štelovatelné. Tato vůle je skoro stejná na HK i na origo ESP. Díky této vůli je na zadku poměrně dost velká rotace bez otočení tím hlavním kolem. Prostě díky této zubové vůli a zpřevodování na zadek to pak na zadním rotoru udělá velkou vůli na otáčení. Chápeme se?
Ale jo chápeme se a přesně takhle jsem to i pochopil
................ale zse boužel musim říct že mě se ta vůle v takhle dramatickym provedení netýká. T500 mi teď sedí na klíně a koukám na to ze všech stran jak chci a příjde mi že kdyby ta vůle co tam je byla menší,..... tak už budou zase dost trpět převody a samotný ozubení a celá ta mechanika by nechodila tak zlehka jako niní + samozřejmě správně napnutý řemínek
ten stav co mám já bych absolutně neměnil ............ prostě to má nějakou pracovní POTŘEBNOU vůli
ALE.......... pozor já nemám ESP - čili bezkardanovou STAROU verzi ......... jen pro info
...)
AURORA 9
AURORA 9
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tak je možný, že to tou vůlí nebude, když ti to sedí u obou vrtulníků. Njn budu muset pohledat jěště jinde. Není to nic dramatickýho, prostě při trychlým pumpováním kolektivem, jako by nestíhá vrtulka o cca. 5cm. V zatáčení a letu, je to v pohodě. Jěště mě napadá, jestli to není tím govíkem, možná nepracuje zas tak suprově, zkusím to nakřivkovat a uvidí se...
PetrPPP zajímal by mě tvůj názor na letový vlastnosti HK versus T-rex. Zkus to nějak zhodnotit, nebo je to stejný?
K těm baterkám, já po 5min docela svižnýho lítání, dobíjim do 2x3S 2450mAh 30C asi 1900mAh a po letu jsou vlažný. Musí ti tam někde něco drhnout, hodně naraženej pastorek na kolo, nebo tak něco. A bacha na tu HK volnoběžku...
PetrPPP zajímal by mě tvůj názor na letový vlastnosti HK versus T-rex. Zkus to nějak zhodnotit, nebo je to stejný?
K těm baterkám, já po 5min docela svižnýho lítání, dobíjim do 2x3S 2450mAh 30C asi 1900mAh a po letu jsou vlažný. Musí ti tam někde něco drhnout, hodně naraženej pastorek na kolo, nebo tak něco. A bacha na tu HK volnoběžku...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Porovnání Trex ESP a HK:
Nelítám žádný extrém, takže bohužel můžu dát jen víceméně laické a amatérské postřehy. Bohužel musím přiznat, že HK proti ESP létá hůř... ESP sedí jako po kolejích, HK není celkově tak přesné. V sobotu jsem dal 4 baterky, střídavě ESP a HK, takže mám to porovnání poměrně dobře v rukou.
Je tam prostě vidět, že to ESP nemá nikde v hlavě vůle, kardan je určitě taky znát. ESP sedí tam, kde HK trošku plave. Když pošlu ESP do zatáčky, nemusím korigovat a krásně vykrouží. Když to samé udelám s HK, tak cítím, že jakoby se v té zatáčce začne rovnat a musím ho tam vyloženě tlačit.
HK lítám na governor, ESP kvůli origo reglu na křivky. Nicméně kvalita ESP je znát, ale špatně se to popisuje. Když lítám s HK a pak s ESP, tak je ten přechod jednodušší. Když dám baterku s ESP a pak s HK, tak mi přijde ve vzduchu hodně nepřesný na povely.
Bohužel z pohledu 3D motyky vám to nepovím
Nicméně na lítání s ESP se vždycky vyloženě těším a HK začínám pomalu ale jistě brát jako tréninkový stroj na první looping, apod.
Nelítám žádný extrém, takže bohužel můžu dát jen víceméně laické a amatérské postřehy. Bohužel musím přiznat, že HK proti ESP létá hůř... ESP sedí jako po kolejích, HK není celkově tak přesné. V sobotu jsem dal 4 baterky, střídavě ESP a HK, takže mám to porovnání poměrně dobře v rukou.
Je tam prostě vidět, že to ESP nemá nikde v hlavě vůle, kardan je určitě taky znát. ESP sedí tam, kde HK trošku plave. Když pošlu ESP do zatáčky, nemusím korigovat a krásně vykrouží. Když to samé udelám s HK, tak cítím, že jakoby se v té zatáčce začne rovnat a musím ho tam vyloženě tlačit.
HK lítám na governor, ESP kvůli origo reglu na křivky. Nicméně kvalita ESP je znát, ale špatně se to popisuje. Když lítám s HK a pak s ESP, tak je ten přechod jednodušší. Když dám baterku s ESP a pak s HK, tak mi přijde ve vzduchu hodně nepřesný na povely.
Bohužel z pohledu 3D motyky vám to nepovím
PetrPPP píše:Porovnání Trex ESP a HK:
Bohužel z pohledu 3D motyky vám to nepovímNicméně na lítání s ESP se vždycky vyloženě těším a HK začínám pomalu ale jistě brát jako tréninkový stroj na první looping, apod.
Asi je na takovýhle otázky eště brzo ale uměl bys popsat ekonomickou stránku provozu mezi obouma stroji ??
Tedy pokud budeme brát v úvahu to jestli jsi už měnil něco za díli ALIGN z původních HK
Protože kamarád co má HK tak je docela z toho nešťastnej (řemínek zachvilku v hajzlu, převody docela často mění (bez pádů
tak by mě docela zajímalo jestli si vymejšlí nebo ta kvalita dílů je doopravdy tak hrozná + hlavně spotřeba dílů za provozu ...........
...)
AURORA 9
AURORA 9
Tak co se týká HK tak mám zatím cca 70 startů. Opět, nelítám 3D, takže tomu nedávám tak zabrat. Zatím jsem musel měnit toto:
1) obě hlavní kola Align, včetně unašeče a ložiska (HK ložisko odešlo a není ho možné nasadit do HK unašeče) Dále HK kola děsně hází
2) hlavní hřídel preventivně
3) příčná hřídel preventivně
4) celý zadní rotor 2x!!!! na prvním se mi po 20 startech vytrhly šrouby, druhý zatím drží
5) zadní hřídel 3x HK (1x odešla po lehkém dotyku se zemí, 2x odešla fungl nová při prvním roztočení po výměně, totální bláto, hned s tím ven). Teď tam mám Align a perfekt
Takže zatím takto, no... teď už to lítá fakt dobře, cca 30 startů jen měním baterky
1) obě hlavní kola Align, včetně unašeče a ložiska (HK ložisko odešlo a není ho možné nasadit do HK unašeče) Dále HK kola děsně hází
2) hlavní hřídel preventivně
3) příčná hřídel preventivně
4) celý zadní rotor 2x!!!! na prvním se mi po 20 startech vytrhly šrouby, druhý zatím drží
5) zadní hřídel 3x HK (1x odešla po lehkém dotyku se zemí, 2x odešla fungl nová při prvním roztočení po výměně, totální bláto, hned s tím ven). Teď tam mám Align a perfekt
Takže zatím takto, no... teď už to lítá fakt dobře, cca 30 startů jen měním baterky