T-REX 250 kmitání ocasu - nový!

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Peteer »

A kde bydlíte?Můžeme se klidně domluvit na příští víkend jestli budete mít čas, snad bude i počasí. T-REX 250 a můj třetí vrtulník a docela mě to mrzí, jinak na pohled je to krásný prcek.o)
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
1ondra9

#32 Příspěvek od 1ondra9 »

mec píše:............Mimochodem 250tka je na trhu dlouho, ale rozhodně netrhá prodejní čísla... Pročtěte fóra a dojdete k závěru co já, je to krásný model, ale trochu nefunkční. ...............

S tím souhlasím...... měl jsem možnost jednu 250tku seřizovat a zalétávat a výsledek byl že kdyby to bylo moje tak si hodim asi mašli :roll:

nicméně - abych tady jen toho prcka nehanil -

ten klučina co mi to půjčil na to prohlídnutí tak po tom co jsem nebyl schopen to rozchodit (viz. Váš problém s kmitánim chvostu)

přinesl to znovu ale s vylepšenou celou sestavou vyrovnávacího rotoru -
http://www.microheli.com/product_info.p ... ts_id=1640

a ono ejhle ,fungovalo to......... a chovalo se to tak jak má - boužel už je to dýl a ten set -up (citlivost/zisk gyra) si už nepamatuji - ale musím uznat že funkci to splnilo na výbornou a kdyby align tenhle ,,ťuning" přibaalil rovnou do krabice k tomuhle prckovy tak už mám doma taky jednoho :wink:

PS: a jestli ten klučina tu 250ku neprodal tak žijí spokojeně do dnes :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Peteer »

A fakt to pomohlo?Do toho asi půjdu jestli to pomůže
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#34 Příspěvek od Bizon »

Zkoušeli jste zvýšit delay na gyru? To by taky ještě mohlo pomoct. Jinak o té ocasní mechanice od Microheli se dost píše na zahraničních fórech a zkušenosti jsou obecně dobré.

Já osobně jsem si nedávno pořídil HK-250GT. Vůle ve smýkátku vrtulky jsou tam teda šílené, kombo gyro+servo je tam provizorně za 16$, ale na visení a poletování okolo sebe to funguje solidně! Po tom co tady čtu začínám být rád že jsem šel do klonu, a ne do originálu=)
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Peteer »

Právě že DELAY se u 750 nastavit nedá - myslím, je to myslím poslední položka a tam dá nastavit pouze zelená(malá heli), červená(velká heli). Snad se nepletu - kdyžtak mě někdo opraví jak je tady zvykem
1ondra9

#36 Příspěvek od 1ondra9 »

Peteer píše:A fakt to pomohlo?Do toho asi půjdu jestli to pomůže

Ano v tomto konkrétním případě to pomohlo ........
a hlavně bylo to líp, čistějc, a kvalitnějš vyrobený a celkově z toho měl člověk dobrej pocit (teda pokud nevzal v úvahu kolik to stojí)

nicméně by bylo dobré kdyby se ozval ještě někdo kdo s tim má zkušenost a s timhle vylepšením lítal

PS: ta 250ka nebyla moje a co se pak s tim dělo nemám potuchy ale je fakt že se majitel potom už neozval tak asi byl spokojenej ;-)

AURORA 9
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#37 Příspěvek od Bizon »

Peteer píše:Právě že DELAY se u 750 nastavit nedá - myslím, je to myslím poslední položka a tam dá nastavit pouze zelená(malá heli), červená(velká heli). Snad se nepletu - kdyžtak mě někdo opraví jak je tady zvykem

Jj, to je delay, akorát se to nejmenuje delay=) Zkuste to přehodit na velkou heli. Bráchova 450 se po instalaci nové GY520 chovala podobně jak píšete vy, a právě to přehození delaye na velkou heli pomohlo.
mec

#38 Příspěvek od mec »

Tak já se můžu přihlásit, protože právě to to jsem koupil z flyi...hobby. No, zlepšení se konalo, ale v žádném případě ne zásadní, rozhodně nedoporučuji nákup tohoto. Gyro dělá stále to co v prvním příspěvku. Klidně se domluvíme, jsem z HK, takže není problém se sejít a ukázat ten CNC ocas, ale jsou to momentálně vyhozené peníze jako za celý T 250... Vše rád ukážu a předvedu :-), ale je to tragický....
1ondra9

#39 Příspěvek od 1ondra9 »

mec píše:Tak já se můžu přihlásit, protože právě to to jsem koupil z flyi...hobby. No, zlepšení se konalo, ale v žádném případě ne zásadní, rozhodně nedoporučuji nákup tohoto. Gyro dělá stále to co v prvním příspěvku. Klidně se domluvíme, jsem z HK, takže není problém se sejít a ukázat ten CNC ocas, ale jsou to momentálně vyhozené peníze jako za celý T 250... Vše rád ukážu a předvedu :-), ale je to tragický....

A gyro máš tu 750ku?? (align)

AURORA 9
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Peteer »

OK to bychom se domluvili, já bych vzal tu svou 250ku a uvidíme jaký bude rozdíl. Gyro mám 750 ALIGN.
Zítra ještě zkusím rozvážit ty listy a uvidíme jaký tam bude rozdíl, také musím srovnat stopu. Třeba se mě to povede doladit
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Peteer »

jestli tady čtu správně a přeložil jsem si to správně tak tady to svádějí na servo 420 - http://helifreak.com/showthread.php?t=147480
mec

#42 Příspěvek od mec »

Gyro mám Hitec HG-5000 (nebo jak se to jmenuje je to převlečený Logictech 2100), listy moc řešit asi nemusíš, zkoušel jsem plasty originál, originál carbonový i torsion blady a stále výsledek stejný.....
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

t-rex 250

#43 Příspěvek od dj_krata »

hezky vecer panove.... mam doma taky tento strojecek uz od vanoc dal jsem par letu a nasenej jsem stoho nebil (probelm s ocasem,vykon..) od te doby lezi na skrini,musim rict ze u teto heli pokud neni vse ok, dobry setup a vyber elektroniky tak to moc dobre neleta,na origo setup to krasne stabilne visi i leta,ale jak stim chcete trochu akrobatit ejhle neni to ono , malo vykonu,ocas utika,otacky klesaj..... tak ze si myslim ze dulezite je vrtulnik co nejvic odlehcit,najit nakej dobrej elektro setup,vse aby chodilo volne a absolutne bez vibraci...jinak to dela strane neplechy s ocasem (gyro Logitech 2100 a hitec 5000 do teto heli nedoporucuji) jinak tuning od micro heli mam ale takova zmena proti originalu to neni..snad si tento tyden udelam cas a konecne heli rozeberu vycistim seridim a zaletnu..tak pak budu referovat
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
mec

#44 Příspěvek od mec »

Můžu se zeptat jaké tam máš gyro a zda ti dělal ocas to co mně a zakladateli vlákna peteerovi? Já popravdě mám vrtulník na poličce a leda tak kolem něj chodím, ale v žádném případě nelétám... Je spíš na okrasu než na let, ale za ty prachy jsem si mohl koupit spíš obraz na výzdobu :-D. Jinak potvrzuji, že výkon je opravdu na dně.... Když jsem ho kupoval tak mi každý říkal jaký jsou tyhle malý mrchy divoký sršně a ono při prvním vzletu jsem zjistil, že ve skutečnosti moje 5ti kilo (t-rex) je mnooohem brutálnější a že v ruce místo sršně držím přichcíplou včelu.... Lítám (tedy lítal jsem) originál regl a Zippy 800mAh 3S. Ale kvůli ocasu je na výzdobu už dlouhou dobu....
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Peteer »

Dostal jsem nové informace od Štěpána Škorpila(děkuji) jak dát ocas dokupy, otestuji tento týden a dám vědět jestli to funguje nebo ne.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“