Optima A123+hardware

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
kovy
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od kovy »

Doctor2 píše:KOVY: včera jsem na tebe myslel, samozřejmě jsem byl lítat - jdu takhle na přistání, kochám se jak to krásně brzdí na buttrefly... najedno letadlo skoro ve 2m skoro stojí, já pořád unešen.... už už šla po křídle ale zvládl jsem to... ať ti to brzo lítá! je to fakt nádherný stroj

Díky za podporu, už se taky moc těším. V sobotu jsem byl lítat alespoň s triem, ale byl to celkem boj. Větr s ním házel jak s papírem, ale super.
Ještě mám dotaz, Ty máš teda to těžiště 75mm od náběžky?
Eclipse 7 - Tuning Palík (FM 35MHz - 71k, FRSKY 2,4GHz)
Doctor2

#212 Příspěvek od Doctor2 »

poměřím to... zalítával jsem to na 70mm, ale pak jsem posunul baterku o fous dozadu, ale už jem to neměřil kolik to přesně dělá
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
kovy
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od kovy »

Super, díky.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od Milan Nes »

Tak sem majitelem Optimy II, chci se zeptat jak ste řešili přistávací mix, trochu bojuju s Eklipsou, nedává mi na mixu butterfly stejný výchylky jako
v klasickym režimu a dává je šíleně velký nevim dke je chyba.

Ale o to ani nejde spíš jak to tu pročítám tak se docela začínám bát přistávání s optimou a kort bez plnýho butterfly
(mám jen křidýlka ne klapky) ...

řešim jestli to nedat ejn jako land mix co se mi sám vysune do požadovaný polohy (ovládáno ovladačem ne pákou) tu mít na plyn pořád ..
chci s tim lítat jako s warmlinerem ne jako s větroněm :)
a naprosto nejsem zvyklej že na plynu bych moh mít něco jinýho jak plyn a
nevím jak bych se zachoval na krizovce když bych potřeboval najednou dát plny ... plus se bojim to mít na třípolohovym přepínači protože mi přijde hrozně hrubý 0 - 50 - 100 bez možnosti doladění na přistání když
potřebuju třeba jen trochu popostrčit ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Doctor2

#215 Příspěvek od Doctor2 »

Milan Nes píše:řešim jestli to nedat ejn jako land mix co se mi sám vysune do požadovaný polohy (ovládáno ovladačem ne pákou) tu mít na plyn pořád ..

Nebál bych se toho, pokud nemáš klapky, tak bych udělal mix obě křidýlka nohoru + potlačení výškovky a to celé na switch a pokud to jde, tak to vysouvat postupně během 2-3sec, plyn bych v tomto případě nechal na kniplu
otass

#216 Příspěvek od otass »

Milan Nes píše:Tak sem majitelem Optimy II, chci se zeptat jak ste řešili přistávací mix, trochu bojuju s Eklipsou ........

Neboj se toho. Mam taky Optimu II ( od Abua ) a vysílač Eclipse. Lítám to stejně jako s ostatními letadly - plyn mam normálně na kniplu plynu a na přistání používám přepínač land, žádný brzdy na kniplu :D

Na přistání vyklopeny křidýlka 15 mm nahoru ( bez zpomalení chodu serva ) a výškovka potlačena 0,5 mm.

Pro prvních pár přistání si vyhlídni plochu aspoň 150 metrů dlouhou a nacvič si to. Já se po cca 20ti přistáních vejdu na 30 metrů v pohodě. Chce to cvik :)
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od Milan Nes »

a nedělá ti eklipsa že se ti zrušej diferenciace ?

díkes za nastavení udělám to podle tebe, napsal bys mi ještě jaký máš výchylky na křidýlkách a vejškovce?
Jak znam Abua tak to měl vymazlený, já jen abych to nepřetáhnul v utažený zatáčce a nespadlo mi to po křídle,
jak znám obě svoje levý ruce tak si radši najdu 250 metrovou :)

jinak na přistání uděláš kolečko do směru k sobe srovnáš do dvou metrů a dáš land mix ? a ten to defakto "přibije" k zemi ?

díkes za info
SOVA is YouR CO-pilot

otass

#218 Příspěvek od otass »

Optima II:

Křidýlka ... 11mm nahoru ..... 4mm dolu
VOP ... 4 mm nahoru ..... 4mm dolu

Konfigurace "land":

Křidýlka 15mm nahoru, VOP 0,5mm dolu.

Na přistání jdu klasicky. Dlouhej voblouk a srovnat proti sobě. Cca 100 metrů před dráhou ve výšce 5-8 metrů klapnu "land" a doklouzám si k sobě. Pokud se mi na přiblížení cokoli nezdá, nesnažim se sednout, ale dám motor a skoušim to znova
8)
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
Abu
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od Abu »

Vychylky na vejskovce MALY. Pak muzes naplno pritahnout bez obav ze to hodi kopanej vykrut. Uz presne nevim na kolika jsem skoncil, ale byly to tak zhruba 4mm nahoru a 4 dolu, maximalne 5.

Svuj setup (na vsechny elektrovetrone) uz jsem psal mockrat, prepinac na plyn, brzdy na knipl (ono nejaky zapinani 600W motoru kdyz je ero 1m nad zemi a na brzdach je stejne sebevrazda, to je bezpecnejsi to posadit nekam do pole). A vychylky brzd na kridylkach jsem mel podstatne vetsi, opravdu hodne nahoru, 25mm i vic. Pak to pekne pribije model k zemi a pritom lze pritazenim vyskovky bezpecne vytracet rychlost.

Edit - Tak Otass uz me predbehl :wink:
Ja mel akorat ucinnejsi ty brzdy, takze priblizeni na pristani slo zkratit a kniplem lepe regulovat ucinek brzd. Ale stejne je lepsi posadit Optimu na zem trosku na rychlosti nez to dojit na minimalce v 50cm nad zemi.
Kruci, docela se mi po tom eru styska, uz aby cinan poslal baterky do pylonaka.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kovy
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od kovy »

Abu píše:Vychylky na vejskovce MALY. Pak muzes naplno pritahnout bez obav ze to hodi kopanej vykrut. Uz presne nevim na kolika jsem skoncil, ale byly to tak zhruba 4mm nahoru a 4 dolu, maximalne 5.

Hmm... Tak tu výškovku jsem měl určitě moc velkou. Udělalo to přesně jak popisuješ. Kopaný výkrut. Naštěstí to bylo ve velké výšce, takže tuhle akrobacii jsem zvládl. Horší to bylo pár metrů nad zemí. Jak to dopadlo, všeci víte.
Mám dotaz k motoru. Včera jsem doma odsoustružil zadní čelo z pláště. Je tam závit s vnitřním průměrem 32mm a jemňoučký. Nesetkal jste se s tím už někdo, nevíte co je to za závit? Musím totiž vyrobit nové čelo a tohleto by mi pomohlo.
Doctor2

#221 Příspěvek od Doctor2 »

jo jo, tu výškovku mám tady jen lehce 3-4mm a překvapivě to bohatě stačí.... Asi jsem měl s nastavením výškovky víc štěstí jak rozumu jak se tak dívám :D
kovy
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od kovy »

To asi jo. :D
Já jsem to dal tak nějak od oka a už při nastavování jsem musel snížit výchylku na 50%, asi ještě předělám páčku.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od Milan Nes »

díkes za rady, hodně zvážim co píše Abu ale prostě se bojim tý změny
a přejít od plynu na kterej sem zvyklej prostě na tý pravý páce mít,
uvidim asi by to chtělo nějakýho EPPaka na nacvičení, říznout na to s Optimou tak mne asi omejou

od Leoše sem si už objednal kroužek na kabely na ochrenu out runneru
a jako slabej warm pohon tam pude SK 3542-1000
a dna napárovaný 4 články 2150 jestli je tam nacpu
SOVA is YouR CO-pilot

kovy
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od kovy »

Milan Nes píše:od Leoše sem si už objednal kroužek na kabely na ochrenu out runneru
a jako slabej warm pohon tam pude SK 3542-1000
a dna napárovaný 4 články 2150 jestli je tam nacpu

Já tam mám TGY 3548/900 SK a v pohodě jsem ji tam dal bez kroužku. Kužel mám 40.
S těma dvěma čtyřčlánkama jsem zvědavý. Já mám rhina 3700 4s a je to taktak. Záleží jak si ustavíš vybavení.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Abu »

Ale on ma Milan Optimu II, coz je neco dost jinyho, nez ty vase velky. Tahle kocicka ma jen 156cm rozpeti a i trup je mensi. Ale ty 4 lipolky by se mely vejit, kdyz se mi tam vesly 4xA123 (sice hodne natesno a "nastorc", ale vesly)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“