POZOR NA PLATBU V INWOODMODELS - ZNEUŽITÍ ČÍSLA KARTY !!!!!
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Bavili sme sa o tom v inom vlákne. Nevýhoda mBank pri platení po internete (paypal) je, že ti strháva tie tuším 2% za každú realizovanú platbu. Ostatné banky (aspoň pokiaľ viem) ti tento poplatok neúčtujú. Takže pokiaľ urobíš mesačne nákup za povedzme 2000 KČ, banka si vezme 40 KČ, čo može byť ekvivalent mesačného poplatku za vedenie účtu (príp. za iné poplatky) u inej banky a výhoda účtu zdarma u mBank je rázom fuč...
zdendys píše:Je to sice jen záložna, ale škoda, že jsem o ní nevěděl.
mBank má jen ty kiosky, nemá pobočky, ale já tam vkládám peníze převodem z jiné banky, kde mám účet...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71 píše:Bavili sme sa o tom v inom vlákne. Nevýhoda mBank pri platení po internete (paypal) je, že ti strháva tie tuším 2% za každú realizovanú platbu. Ostatné banky (aspoň pokiaľ viem) ti tento poplatok neúčtujú. Takže pokiaľ urobíš mesačne nákup za povedzme 2000 KČ, banka si vezme 40 KČ, čo može byť ekvivalent mesačného poplatku za vedenie účtu (príp. za iné poplatky) u inej banky a výhoda účtu zdarma u mBank je rázom fuč...
To není až tak pravda. U mBank mám kartu, a 2% mi nestrhávají.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Ono to nevypadá a ani sa pravdepodobne neúčtuje ako samostatný poplatok. Je to už započítané v kurze USD/CZK. Ale podľa vyjadrenia mBank sa tento poplatok skutočne strháva, u iných bánk nie.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 1&start=15
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 1&start=15
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
olisoft píše:Marek71 píše:...Nevýhoda mBank pri platení po internete (paypal) je, že ti strháva tie tuším 2% za každú realizovanú platbu...
Kolega ma mbank s kartou a ziadne poplatky nemal pri platbach.
Normalne kreditka napojena na PayPal...
Co by to mal byt za poplatok?
Pokud máš u PayPalu zvolenou platbu v Kč, paypal Ti dá svůj kurz, pokud máš zvolenou platbu v měně internetového shopu, tak PayPal pošle požadavek třeba v US $, a zbytek probíhá takto ..
CITACE.
"Jen pro upřesnění, když zaplatíte kartou, je dán aktuální kurz a není zahrnut poplatek společnosti VISA (2%). Až bude částka zaúčtována (max. do 14dnů), bude v konečné částce zahrnut poplatek 2% a částka bude znovu přepočítána dle aktuálního kurzu."
S pozdravem,
Václav Vajgl
Kolektiv mLinky
mBank
To mi odepsali z mBanky...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
zdendys píše:...PayPal pošle požadavek třeba v US $, a zbytek probíhá takto ...
No praveze ked u nas platim US$ kartou, tak mam kurz banky, lebo Visa aj PayPal to len posunu dalej mojej banke (ci Mbank, alebo ina).
A platba "kartovej spolocnosti" je uctovana obchodnikovi vsade na svete. Klient (nakupujuci) ziadne poplatky (okrem pripadnych kurzovych zmien pri platbe v inej ako v mene vedenia uctu).
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
zdendys:
Ja u RB za vedenie účtu neplatím nič
Ale to je jedno, chcel som tým len povedať, že to "zadarmo" nie je tak úplne zadarmo. Ale samozrejme, je to lacnejšie ako u večšiny bánk.
Proste, pokiaľ mám účet u jednej banky, tak len kvoli internetovým platbám sa mi nevyplatí zakladať si účet napr. u mBank. Pretože tá samotná platba ma výjde drahšie ako u domovskej banky. Lepšie je popremýšľať, ako ochrániť účet pred vyluxovaním, napr. už zmieneným zamykaním karty - to umožňuje RB bez poplatku a tak to aj robím... pred platbou kartu odomknem a po platbe hneď zaknem, nehrozí zneužitie.
Ale to je jedno, chcel som tým len povedať, že to "zadarmo" nie je tak úplne zadarmo. Ale samozrejme, je to lacnejšie ako u večšiny bánk.
Proste, pokiaľ mám účet u jednej banky, tak len kvoli internetovým platbám sa mi nevyplatí zakladať si účet napr. u mBank. Pretože tá samotná platba ma výjde drahšie ako u domovskej banky. Lepšie je popremýšľať, ako ochrániť účet pred vyluxovaním, napr. už zmieneným zamykaním karty - to umožňuje RB bez poplatku a tak to aj robím... pred platbou kartu odomknem a po platbe hneď zaknem, nehrozí zneužitie.
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Marek71 píše:zdendys:
Já mám u GE Money kartu Maestro tam platím 39,- měsíčně a nemůžu s ní plati na netu, musel bych si pořítit Maestro internet a dalších 29,- se už mi nechce platit...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Ja som len reagoval na to, že u mBank je všetko zdarma. Ano je... ale pri platení cez paypal človek zaplatí viac, takže napr. pre mňa je z toho jasný výsledok ten, že otvárať si u mBank účet len kvoli platbám po internete je nezmysel.
Pokiaľ zdendys nemože zo svojho účtu platiť po internete (GE), tak je to iné. Otázkou je, či je lacnejšie platiť ten poplatok 2% u mBank z každej platby cez paypal, alebo si u GE vybaviť Maestro internet za 29 KČ mesačne, to už si musí spočítať...
PS:
U mBank som mal šporiaci účet, čisto len pre potrebu zhodnotenia peňazí. Keď začínali, mali úrok tuším 3%, postupne to znižovali až na 1,85%, tak som si založil u Axa Bank šporiaci účet s úrokom 3%. Stálo ma to pár minút času a jednu cestu na poštu.
Pokiaľ zdendys nemože zo svojho účtu platiť po internete (GE), tak je to iné. Otázkou je, či je lacnejšie platiť ten poplatok 2% u mBank z každej platby cez paypal, alebo si u GE vybaviť Maestro internet za 29 KČ mesačne, to už si musí spočítať...
PS:
U mBank som mal šporiaci účet, čisto len pre potrebu zhodnotenia peňazí. Keď začínali, mali úrok tuším 3%, postupne to znižovali až na 1,85%, tak som si založil u Axa Bank šporiaci účet s úrokom 3%. Stálo ma to pár minút času a jednu cestu na poštu.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Toto sa dá práve dosiahnuť uzamknutím karty (resp. zakázaním internetových transakcií), pokiaľ to banka umožňuje...
dokken píše:IMHO
Fungující bezpečná metoda je převést si na PayPal potřebnou částku. Nenechat systém si šáhnout na kartu. Jediný důvěryhodný element a partner je jen PayPal. A pro max.paranoiky si zřídit extra účet ze kterýho ten PayPal nabiju..