Převodovka

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

Převodovka

#1 Příspěvek od blesk »

Nazdar,

potřebuju vybavit 2m P-38 motorama. Osadit 17-18" vrtule a přitom výkonově se dostat někam pod 1,5kW.

na 600W motoru to chce cca 5000ot/min,ovšem to je celkem problém, použít nízko otáčkové stříďáky není to nej (malá účinnost) tak hledám výrobce převodovek :-) nevíte někdo o něčem?
lastfever

#2 Příspěvek od lastfever »

S-Neu. Dodava je horejsi.... mozna by mel nejaky slabsi v nabidce
elepilot
Kontaktovat uživatele:

Re: Převodovka

#3 Příspěvek od elepilot »

blesk píše:Nazdar,

potřebuju vybavit 2m P-38 motorama. Osadit 17-18" vrtule a přitom výkonově se dostat někam pod 1,5kW.

na 600W motoru to chce cca 5000ot/min,ovšem to je celkem problém, použít nízko otáčkové stříďáky není to nej (malá účinnost) tak hledám výrobce převodovek :-) nevíte někdo o něčem?

600W na 18" vrtuli na stíhačce? to budeš se stíhačkou jenom pojíždět?:lol:
to je na P38 nějak málo ne? nezám provedení, ale pod 6kilo to zřejmě nebude otáčky na 18" vrtuli budou na stíhačku dost malé (pro větroně, akrobata ok, ale p38..?) :wink:
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Převodovka

#4 Příspěvek od blesk »

elepilot píše:
blesk píše:Nazdar,

600W na 18" vrtuli na stíhačce? to budeš se stíhačkou jenom pojíždět?:lol:
to je na P38 nějak málo ne? nezám provedení, ale pod 6kilo to zřejmě nebude otáčky na 18" vrtuli budou na stíhačku dost malé (pro větroně, akrobata ok, ale p38..?) :wink:

nene 4kg bych se chtěl vlézt, ale tak nevím no, vrtule jsem tam chtěl dát tak velké aby to vypadalo maketověj, přece jenom 12" vrtule by na tom vypadala blbě...

huh tak problém vyřešen, asi jsem to tehdy špatně počítal, seděla by na to 15" vrtula. takže převodovka nebude,ale nechci jít přes 2kW (1kW na motor)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od blesk »

http://unitedhobbies.com/hobbyking/stor ... oduct=4909

co toto? krmit to 3 nebo 4S s 15x10" to bude trošku přetěžované, ale mělo by to lítat. Myslím že jeden ten motor mám aj doma :wink:
coro

#6 Příspěvek od coro »

blesk píše:http://unitedhobbies.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4909

co toto? krmit to 3 nebo 4S s 15x10" to bude trošku přetěžované, ale mělo by to lítat. Myslím že jeden ten motor mám aj doma :wink:

Ten motor mám v loďke, ale to je motor "optimalizovaný" na nízke zaťaženie.
(vysoký odpor vinutia (166mOhm!) a relatívne nízke I0, účinnosť je najlepšia niekde pri 8A prúde!)

Pre výkony o akých píšeš je konkrétne tento motor úplný nonsense, predpokladám že by za pár sekúnd zadymil.
Pozri si ostatné motory podobných rozmerov, sú pre vyššie zaťaženie výrazne lepšie! Napr ten s KV:900 už má odpor vinutia len 54mOhm, čiže tretinový!

DriveCalc ich má v databáze, ale je tam 2x to isté (zakaždým od niekoho iného ako autora), pričom ten čo vychádza lepšie a uvádza mu odpor 84mOhm, je len nejaký podvrh - skutočne zmeraný tam je len prúd naprázdno, bez merania reálne zaťaženého motora. (!!!)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od blesk »

tak hmotnost draku je 2,4kg.

počítám baterky 5Ah 4S dvě sady, to je 1kg

dva motory po cca 250g.

takže hrubý odhad 4kg. + nějaké dodělávky,potah, případné dovážení a serva a jsem pod 5-ti kg.

takže bych to viděl na nějaké dva motory po 750W a vrtule tak 15x10"

Nějaké návrhy na motory?

podle diagramu od aeronautu by to mělo točit kolem 7 000ot*min-1
blesk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blesk »

Kamil
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kamil »

Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“