HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PetrPPP

#481 Příspěvek od PetrPPP »

Zadek má plastovou páku... Ale měkká není, je to docela v pohodě. Lítám s tím jak to je a drží... Vůle jsou, ale zatím celkem rozumné.

Tu karbonovou výztuhu mezi podpěry zadku používám, na všech heli. Akorát nevím jestli to má na něco vliv :) Za letu jsem rozdíl nepoznal...

Jinak odbočím od HK500GT, pokud dovolíte. V pátek jsem si dal jednu hodinu lítání s Petrem Novotným, určitě víte o koho jde. Takový letecký pokrok jsem ještě nezažil. Za pouhou hodinu jsem odboural svoje hlavní psychické bloky v souvratu a visu kabinou k sobě. Předtím jsem to ani nezkoušel kvůli obavám, ale s Petrem na kabelu jsem lítal jako nikdy. Dneska jsem dal 11 baterek už sám a souvraty dělám na obě strany :) Vis k sobě u mě předtím skončil dvakrát kreší s 450, s 500 jsem předtím radši ani nezkoušel :)

Můžu jen doporučit, na razantní zlepšení je lítání na trenérském kabelu naprosto neuvěřitelné!
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#482 Příspěvek od gamer007 »

Aáá tady někdo začne brzy akrobatit co? Věřim tomu že na kabelu si toho můžeš dovolit podstatně víc, když víš že máš potencionální záchranu. Od souvratu je to už kousek k lopingu a dál a dál. Přeju ti ten pocit až to poprvý otočíš na záda, celkem slušnej adrenalin. Já včera taky dost lítal a konečně se mi povedla docela hezká couvaná zatáčka na zádech, možná brzo udělám i osmu, i když na simu jsem u toho rozmlátil helin, že by za to byla slušná kára...

Počítal jsem čárky na baterkách a jsem s HK něco přes 50 startů a nějak furt drží, vůle se nezvětšujou a opotřebení není vidět. Už se těším na ten kovovej zadek, pak už asi nebude třeba dalších tuningů...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
psena
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od psena »

Tenhle Petr Novotny? http://www.firma6p.cz/ Ten teda dela veci... ale hodina s nim musi stat peknej balik :lol:
Murys

Hk 500 gt

#484 Příspěvek od Murys »

Zdravim lidi,prosim vás o pomoc s nastavenim mé heliny,mam hk 500 gt,kov.domek,karbon bočnice,motor scorpion 1600kw,reg org align 60a,gy401 s 9257servem,akku 2650 6s,vysílačku spectrum dx6i.potřeboval bych od někoho z vás co už s helinama umí lítat i 3d jaky hodnoty mam nastavit ve vysílačce a základní seřízení na vrtasu,díky moc všem co pomužou s pozdravem Petr M.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od gamer007 »

... :wink:
Naposledy upravil(a) gamer007 dne ned 02.05.2010 21:23, celkem upraveno 2 x.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Murys

#486 Příspěvek od Murys »

dneska jsem to seřídil,cykliku i uhly listu sedí +-10,ted jsem to byl zkusit zaletět a vrtas mi ve visu táhne do leva,tak se chci zeptat jestli se to řeší na vysílačce trimem nebo se helina vyvažuje nebo něco takovýho,D:)
PetrPPP

#487 Příspěvek od PetrPPP »

To psena: Ne, spíš zkus tenhle link http://www.rchelipohotovost.cz/
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
Murys

Hk 500 gt

#488 Příspěvek od Murys »

zdar lidi,mam hk 500gt,carbon bočnice,kov domek,motor scorpion 1600kw,align regulátor60A,gy401 s 9257 servem azajímalo by mě jak jsem s helinou na tom,tady někdo píše že ty hk jsou naprd tak bych rád věděl co bych měl vyměnit aby muj vrtas uměl lítat jak org trex 500 díky
1ondra9

Re: Hk 500 gt

#489 Příspěvek od 1ondra9 »

Murys píše:zdar lidi,mam hk 500gt,carbon bočnice,kov domek,motor scorpion 1600kw,align regulátor60A,gy401 s 9257 servem azajímalo by mě jak jsem s helinou na tom,tady někdo píše že ty hk jsou naprd tak bych rád věděl co bych měl vyměnit aby muj vrtas uměl lítat jak org trex 500 díky

Omyl - ono to HKčko bude lítat i z krabice to samí jako T-rex ale rozdíl by mohl být v tom že z HK s nadsázkou řečeno mohou odletovat různé věci za letu a je to poněkud nebezpečné.....

Výměna : všechny ložiska (za japonská) všecny hřídele a osičky a dobré je také vyměnit spojovací materiál.......... + to co nebude dobře fungovat ;-)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Luboš123

#490 Příspěvek od Luboš123 »

Hm, já s dovolím malinko nesouhlasit :D , mám 500 GT, nic mi z toho nelétá, spojovací matroš, krom jednoho šroubu, celkem v pohodě, ložiska drží, neviděl bych to tak černě. :D
1ondra9

#491 Příspěvek od 1ondra9 »

Luboš123 píše:Hm, já s dovolím malinko nesouhlasit :D , mám 500 GT, nic mi z toho nelétá, spojovací matroš, krom jednoho šroubu, celkem v pohodě, ložiska drží, neviděl bych to tak černě. :D

Dyk jsem psal že s nadsázkou řečeno .............. 8)

a s těma ložiskama neděláš dobře kolego...........
ale jestli se ti zdají být v pořádku ........... proč ne !!! klidně je používej a lítej s nima - ale pak se nediv............ (ušetřenejch pár stovek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

AURORA 9
Luboš123

#492 Příspěvek od Luboš123 »

... že sem to napsal. 8O 8O 8O Nechám si ale rád poradit, lepší jedna rada než rozsekaný stroj, to máš pravdu. :D

A kde koupit dobrá ložiska za rozumnou cenu? :lol:
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#493 Příspěvek od Vita_Valke »

Luboš123 píše:
A kde koupit dobrá ložiska za rozumnou cenu? :lol:

www.tobex.cz
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
1ondra9

#494 Příspěvek od 1ondra9 »

Vita_Valke píše:www.tobex.cz

Opravdu není co řešit - ona ta ušetřená investice za ložiska kerý doopravdy ložiskujou nákupem těch co nelolžiskujou je "ušetřená" jen do tý doby než se ti nějaké s těch "nízkonákladovejch" kousne ve vzduchu a pak se člověk může jenom modlit aby nikoho nezranil .........

Ale zase na druhou stranu by byla chyba kdyby jsi pořídil ložiska japonská a rok je nekontroloval ........ i ty kvalitní potřebují kontrolovat a mají svojí životnost kerou ničím neprodloužíš..... na to bacha !!!!§§§§§§!!!!!!!!!

s pozdravem ..........

AURORA 9
radek.domin

#495 Příspěvek od radek.domin »

To 1ondra9: Prosimtě kolik už si měl v ruce strojů z HK. Kolik ti na nich odešlo ložisek a jak se to projevovalo? Kolik si měl crashů kvůli tomu že si něco nevyměnil? Přijde mi že hodně mluvíš, ale osobní zkušenost žádnou nemáš.

Já mám HK 450Pro TT. Ložisko jsem měnil jedno, protože se mi nezdál jeho zvuk. Ale po vymontování a kontrole vypadá naprosto v pohodě. Teď mám za sebou tak 50 letů a všechno ostatní je naprosto v pořádku.

Podle čeho třeba soudíš že je potřeba vyměnit hřídel?
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“