Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#811 Příspěvek od Lukash »

Já vím, že jo... Jen by mne zajímalo, kde to pan MartinMartin vzal...
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#812 Příspěvek od AdamProg »

Lukash píše:Já vím, že jo... Jen by mne zajímalo, kde to pan MartinMartin vzal...

Myslim ze se jen asi spletl, protoze v rezimu balancovani nejde 1s opravdu nastavit(protoze pri 1s balancovat nejde:) ). Musi se nabijet na "charge", bez servisniho konektoru.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#813 Příspěvek od MartinMartin »

tak teď jsem na základě vašich odpovědí mrknul na tu mou nabíječku a ona opravdu umí nabíjet i 1S v režimu charge jelikož nabíjím lipolky jenom v programu balance kde jsem to skoušel a byli tam jen 2s ale to mě netrklo že vlastně 1s by se stejně nebalancovalo jinak díky už vím že to tam je třeba bych na to časem narazil ale to jen možná
miravandas

#814 Příspěvek od miravandas »

Chtěl bych se zeptat, jak jste na tom se zadními motorky. mSR vlastním od nového roku a lítám denně na dvě až tři 150-tky s přestávkami mezi výměnou baterií. ale i tak mi vydrží motor tři týdny. Po dvou originálech od Eflite jsem přešel na motorky pro Colibry 4, nebo Solo apod. Stačí jen opatrně stáhnout pastorek, přetříhnout dráty a spojit je původnímy ze starýho motorku. Máte tak dva motorky za cenu 250Kč. Výdrž je stejná jako od Eflite. Zkusil jsem taky motorek pro solo II za 160Kč, ale má menší průměr a odešel brzo. Hlavní motor mi vydržel dva měsíce. Hledal jsem jiné řešení. Kamarád mi donesl vrak vrtulníčku x-power swift. Použil jsem motorek, ale má větší průměr - 7 mm. Musel jsem si vyrobit držák zadního motorku a zvětšit průměr ve vrtulce. Lítá zdá se beze změmy. Cena těchto motorků je na Helipalu cca 7USD za dva kusy. Za tuto cenu by mi nevadilo je měmit každí měsíc. Zkoušel jsem zjišťovat jak co nejrozuměji nainstalovat střídavé motorky do mSR, ale na nic slušného jsem nenarazil, až na video http://www.youtube.com/watch?v=19CWK-s6 ... re=related
E-flite BLADE mCX, mSR, CX2
zablabla

#815 Příspěvek od zablabla »

[quote="miravandas"]Chtěl bych se zeptat, jak jste na tom se zadními motorky. mSR vlastním od nového roku a lítám denně na dvě až tři 150-tky s přestávkami mezi výměnou baterií. ale i tak mi vydrží motor tři týdny. Po dvou originálech od Eflite jsem přešel na motorky pro Colibry 4, nebo Solo apod. Stačí jen opatrně stáhnout pastorek, přetříhnout dráty a spojit je původnímy ze starýho motorku. Máte tak dva motorky za cenu 250Kč. Výdrž je stejná jako od Eflite. Zkusil jsem taky motorek pro solo II za 160Kč, ale má menší průměr a odešel brzo. Hlavní motor mi vydržel ....

Mužeš to prosím uvést bližší odkaz, kde se ty zadní motorky dají sehnat. Mě se zatím nepodařilo nic kloudného najít a kupovat celý ocas ( oficielní ND) se mi zdá zbytečné. Díky
miravandas

#816 Příspěvek od miravandas »

Jsou to stejné motorky jako má mCX, ale jeden stojí cca 250 Kč. Na RCKINGu jsou pro Nina Eagles Solo za cca250 Kč dva. Jen Nina Eagles používá jiný konektor. Proto ustřihnu kablíky z původního motorku až u motorku, opatrně odizoluji a pouhým stočením měděných licen spojím kablíky k sobě a zaizoluji. Při poslední upravě jsem nalepil na motorek tři hliníkové praporky jako chladič. Použil jsem Al pásku, která se používá ve stavebnictví - střechy, sádrokartony. Ale i pomůže i obyč. alobal. Motorek se nezahřívá. Tím se mu prodlužuje jeho životnost. Odkaz na motorky - http://www.rcking.eu/free-spirit-micro- ... 02001.html. Jinak k zaměňování jiných dílů z Nina Eagles pro mCX a mSR zapomňte. Vypadají skoro stejně, ale vždy se liší velikostně o pár desetin mm.
flee

#817 Příspěvek od flee »

A taky Vám ten motorek jakoby vrčí když otáčíte s vrtulníkem ? Prvně mi to přišlo divný, ale mám i druhý komplet motorek s ocasem a dělal to taky.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#818 Příspěvek od MartinMartin »

Tak vrčet vrčí také na jednu stranu výrazněji jinak mSRko létám kolem třičtvrtě roku ne že by denně ale často a ještě jsem neměnil ani jeden s motorků zatím jen jednou držáky rotorových listů a malé podložky v hlavě které so po rozpadnutí držáků postráceli. A přestalo mi fungovat servo klopení ale rozdělal jsem ho vyčistil kontakty a funguje zase jak má akorát je už více hlučné.
flee

#819 Příspěvek od flee »

Jinak k té nabíječce, koukal jsem teď doma na nabíječku co jsem měl k mCX (nabíječ scorpio 2xlipol) a je tam OUTPUT: 4,2V ---180mAh max. Myslím si že by to mohlo být fajn alternativa pro mne, moc se mi do úpravy nabíječky nechce :)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#820 Příspěvek od Gattor »

zadni moturek (nebo spise zadni vrtulka) dela hodne neprijemne zvuky. ze zacatku mi to prislo jako chyba, ale pozdeji si zvyknes. presne to same (akorat mnohem hlasiteji) dela i SR.
miravandas

#821 Příspěvek od miravandas »

Ten zvuk se projevuje při točení doleva, kdy je zatížen max. otáčkami cca 25000 ot/min. Je to normální. Pokud budete létat pouze doprava, nebude tolik zadní motorek namáhán max. otáčkami a mohl by mít o hodně větší životnost. Ale já u létání na tyto teorie moc nemyslím.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#822 Příspěvek od MartinMartin »

Jinak k té nabíječce, koukal jsem teď doma na nabíječku co jsem měl k mCX (nabíječ scorpio 2xlipol) a je tam OUTPUT: 4,2V ---180mAh max. Myslím si že by to mohlo být fajn alternativa pro mne, moc se mi do úpravy nabíječky nechce :)

tak koukal jsem na stránky astramodel kde ji nabízejí ale nejsou tam žádné parametry jak píšeš ty tak to bude asi maximální nabíjecí proud který je schopna nabíječka dávat a prod na konci určitě klesá jak je tomu i u origo nabíječky jinak 180mA je taky dost pokud máš lipo 120mA tak je ideální 1C což je 120mA a pro životnost raději ještě méně kolem té 100mA ale rozhodně to je lepší než ta origo ta vali max 300mA a ke konci klesá
flee

#823 Příspěvek od flee »

MartinMartin píše:

tak koukal jsem na stránky astramodel kde ji nabízejí ale nejsou tam žádné parametry jak píšeš ty tak to bude asi maximální nabíjecí proud který je schopna nabíječka dávat a prod na konci určitě klesá jak je tomu i u origo nabíječky jinak 180mA je taky dost pokud máš lipo 120mA tak je ideální 1C což je 120mA a pro životnost raději ještě méně kolem té 100mA ale rozhodně to je lepší než ta origo ta vali max 300mA a ke konci klesá

No mám origo 120mAh a pak 160mAh turnigy ;) Ale díky za odpověď.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od MartinMartin »

a co ty turnygi dobré? já je mám stále na cestě z HC ale vzal jsem rovnou 10kousků
miravandas

#825 Příspěvek od miravandas »

Z mých zkušeností jsem vsadil na Duremax. Zatím co mám 130tky pro mCX, neztratily nic ze své kapacity. původní 110tky Eflite mají asi poloviční kapacitu. Nabíjené byly původní nabíječem z mCX a pak jsem koupil tento nabíječ http://www.rcking.eu/blade-mcx/3804-sit ... e-mcx.html Jen konektory jsou volnější, tak to sychruji gumičkou. Jinak nabíjí bez problému.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“