Mini titan

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Beep
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Beep »

Setrva HD-1581HB je dobrá volba, baterie taky a zbytek neumím posoudit.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
prochel
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od prochel »

Bigbos píše:Zdravím,
prosím o pomoc. Jsem začátečník, mám Mini Titana a potřebuji ho osadit. Protože bych chtěl ušetřit, našel jsem u soudruhů v Chině toto:
Spektrum AR6100 DSM2 Microlite 6Ch Rx
Hobby King Battery Medic System 6S
MKS DS545 Digital Rudder Servo 2.2kg / .07sec / 15g
Hobby King 401B AVCS Digital Head Lock Gyro
Turnigy Super Brain 40A Brushless ESC
Turnigy USB Linker for AquaStar/SuperBrain
Turnigy E500 6T 4000Kv 200W Heli Motor
HD-1581HB, Digital high torque bearing servo 12g/1.9kg/.16sec
Turnigy 2200mAh 3S 30C Lipo Pack

Bude to fungovat? Máte s tím zkušenosti?
Dík předem za jakoli odpověď.
tak to netuším jestli to bude makat, moje výbava na minititana a ta maka slušně
Výbava:

Listy : MS composit řada Champion

Regulátor: Originál Thunder Tiger ze stavebnice

Motor : Scorpion HK2221-8 + pastorek 13z

Serva ciklika: 3x serva SavoxSH-0255MG

Servo vrtrulka: futaba 3154 digital

Gyro: futaba 401
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Jetson »

Já to mám serva cykliky HD1581HB
baterky zippy 25C
regl a motor jako prochel
gyro a servo vrtulky combo Hitec 5000

Jen mi není jasný dotaz na přijímač. To snad záleží na volbě vysílače.
Bigbos

#124 Příspěvek od Bigbos »

Díky za názory.
Mám Spektrum Dx6i, proto ten přijímač.
Asi nejdraší je gyro a servo na vrtulku. Ty čínský (MKS DS545 +Hobby King 401B AVCS Digital Head Lock Gyro) stojí podstatně míň než Hitec nebo Futaba. V zahraničních diskuzích jsem nenašel žádný zápory, jenom chválu. Můj "poradce" mě od toho odrazuje. To je asi hlavní dilema.
psena
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od psena »

To gyro je pomerne chvaleny , ale vzhledem k pomeru cena vykon. Co jsem sledoval, tak predevsim jsou ty serva kvalitativne nevyrovnany, jedno funguje skvele a s dalsim jsou problemy. Je to proste jen trosku risk, maximalne vyhodis 250kc o nic nejde, ale vzhledem k dulezitosti gyra bych asi hned priplatil.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od gamer007 »

Gyro HK401 se servem DS545 na MT mám a jsem s tím spokojený, funguje to úplně stejně jako když jsem tam měl combo hitec HG5000. Serva HD1581 mám na cyklice taky, po ráně většinou měním převody, jinak šlapou parádně. Regla mám Turnigy sentry 40A a motor Mega16/20/2. Baterky Turnigy 2,2A 20C a 25C, oboje šlapou skvěle. Možná bych z tvýho výběru, vyměnil motor za TP2415 tento http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... oduct=6262 , měl jsem ho a tahat umí. Jak fungujou ty regly superbrain nevim, jsou poměrně nový, ale podle popisu maj celkem slušný možnosti nastavení.

S tou sestavou co mám, můžu zalítnout co se mni zachce. Maká to perfektně...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Jetson »

Já bych to zkusil a než půjdeš opravdu do vzduchu, už budeš vědět, jestli ocas drží, nebo to chce jiné gyro.
kmarty

#128 Příspěvek od kmarty »

cthulhu píše:
...NEmohl by mi někdo napsat zapojení do přijímače ...
Jestli to pomůže, tak já to mám takhle:

Kód: Vybrat vše

...
SWASH MIX      +60
               +60
               +60
...

Omlouvam se ze se vracim ke starsimu prispevku, ale ...

Dneska jsem daval do kupy svyho minititana a kdyz jsem sel prekontrolovat nastaveni, tak pokazdy koukam jak puk ze ja mam swash mix sotva na AIL:50, ELE:50, PIT:37 coz u mne znaci ze kloneni, klopeni jde skoro az do mechanickyho maxima (nad se uz zacinaji za behu motoru ozyvat z mechaniky podivny zvuky, prestoze kdyz s tim rucne tocim, tak nevidim nic ze by neco necemu vadilo) a pitch je +-10°. Ale oproti ostatnim jsou ty hodnoty proste male.
Chapu ze ciselne hodnoty se lisi vysilac od vysilace, ale zrovna tohle je prece pomer v intervalu 0-100, takze tohle by melo vychazet stejne bez ohledu na typ vysilace.
Napada mne jeste vec a sice v ktere dire paky serva mate kulicku pro tahlo, protoze ja je mam az na poslednich dirach. Jenze kdyz bych tu kulicku dal o diru bliz k servu, tak mi vubec nevychazi kolmost tahel (od tech prednich by se to jeste dalo zkousnout, ale u toho zadniho serva by to bylo fakt fuj). Serva na cyklice mam HD1820MG (teoreticky obdoba HD1581 jen s kovovymi prevody, prakticky je servo drobet delsi, takze uchyceni do minititana vyzadovalo podlozky jinak se tam nevesly).

Proc to resim.
Jde o to ze puvodne jsem AIL a ELE mel na 67 (a priznam se ze ani nevim proc) a ted si cely den rikam jestli tohle nebyl duvod proc se mi splasila mechanika a vrtas upad (pak je ale divny ze cely rok byl v pohode a to jsem s nim uz cvicil vic nez v ten osudny den) nebo jestli je porad neco prohnileho, protoze fakt kdyz jdu s temito hodnotami zhruba nad 50 a vic, tak se uz mechanika ozyva ze se ji to nelibi (strucne receno, premyslim jestli jsem byl takovej blbec pred rokem, kdyz jsem MT nastavoval poprve, nebo jestli jsem jim dnes).
Na mechanice se mi ale nezda nic spatne a vsechna ocka tahel jsem "kontroloval" tim, ze jsem kazde jen sundal a znovu nandal s tim, ze si myslim, ze praskle ocko by melo jit sundat a nadnat o poznani jehceji nez ocko zdrave. Vsechna tahla jsou rovna a cela mechanika netrpi nijakou zasadni vuli (teda az na plastovou cykliku, u ktery si nejsem jist jestli ta vule je v mezich tolerance nebo jestli uz je to moc).

(Tyjo, si tu na jednu stranu vylejvam svuj "problem" ... a na druhou stranu se az desim co za odpovedi tu muzu precist od nekterych prispevovatelu. No nic, holt kdyz uz to sem pisu, tak si to budu muset vyz^Hjist az do dna :-). A navic, porad si myslim ze tu je jeste dost lidi jejichz odpoved by bylo dobre znat)
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Kotvik »

čirou náhodou: DR jsi neměl nastavené? :roll: já dlouho lítal na jedny výchylky, ale sw.mix jsem měl na malé hodnotě. (jako že na začátečníka)
Teď na DX6i mám sw.mix na 65% a DR v jednom režimu 65% a stunt na 85%.
Serva mám power HD a taky kuličky na konci pák.
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
kmarty

#130 Příspěvek od kmarty »

Ee, D/R vubec nepouzivam.
Jo, a drahu serv mam na 100% (zadny omezeni, resp. "natahnuti" drahy).

Jinak s tou "nahlou" zmenou hodnoty pro AIL a ELE - je dost mozny ze jsem to mel puvodne fakt blbe, protoze kdyz si vezmu ze spousta z vas (hlavne s vysilaci Spektrum) mate PIT na 60 pro +-10°, zatimco mne pro tytez uhly staci hodnota 37, tak pokud se podobnym zpusobem kouknu na hodnoty AIL a ELEV, tak je mam proti vam jeste porad dost velky :-).

Pravda, porad to neresi proc je u mne ten mix tak maly.

Abych nakonec neskoncil na tom, ze (zase) hledam problem tam kde zadny neni. Kdyz mne to proste vrta hlavou, tim spis kdyz je to poprve co mam vrtas poprve po oprave mechaniky, takze zadny zkusenosti s pooperacnim nemam.

EDIT: Asi fakt chci resit neco co neni proc resit. Ted jsem na netu narazil na cloveka s obdobnou konfiguraci (MiniTitan + Futaba T7C + "prazsky" setup = zadny krivky, krivka kolektivu je -100% - 0% - +100%) a jeho swash mix pri D/R 100% a 0% EXP (t.j. bez D/R a bez Expu) je:
AIL -40%
ELE - 40%
PIT + 37%
Takze uz zbyva si jen vysvetlit co mne vedlo k tomu, ze jsem pred rokem nastavil swash mix pro AIL a ELE na tak vysokou hodnotu. Z pameti to nevylovim, anzto memoria mia fragilis est.

P.S.: Ted se bojim jak se ted vrtas bude na packach chovat, protoze ted budu muset packovat dobre skoro 2x tak vetsi drahu pro stejny vysledek ve vzduchu. Tim teda nerikam ze to musi bejt vyslovene spatne, jen ze to ted bude peknej nezvyk.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Beep
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Beep »

Tak já mám na Minititanovi serva HD1810, Futaba T10C a Swash mix mám
Aile +45
Elev -50
Pic +60
Minititan se mi zdál že oproti trex500 takovej neposednej a řídil se mi nepříjemně, pak jsem stáhnul klopení na těch 45% a je to jiná heli.

Pokud laboruješ se swash mixem je důležité dát plný kolektiv a plné klonění i klopení a kouknout jestli deska cykliky někde nenaráží a to samé i pro mínus kolektiv.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
kmarty

#132 Příspěvek od kmarty »

Beep píše:Minititan se mi zdál že oproti trex500 takovej neposednej a řídil se mi nepříjemně
Nj, ja jsem prechazel na Minititana z Walkery60 (kterou jsem mel necely rok), takze mi to nijak neprislo ze by byl s takovym nastavenim neposednej.
Teda az na kolektiv (PIT), kterej mi i pres to, ze litam na LiFe prijde dost vostrej (ostrejsi nez byla W60 a ostrejsi nez je jakykoliv setup MiniTitanu v Phoenixu). Takhle, pri velkym pridani kolektivu je cejtit ze tam je nejaka vaha, ale pri jemnym pohybu (korekce vysky heli) se realnej MT chova ostreji nez ten v simu.

Beep píše:Pokud laboruješ se swash mixem je důležité dát plný kolektiv a plné klonění i klopení a kouknout jestli deska cykliky někde nenaráží a to samé i pro mínus kolektiv.
No prave ze nenarazi ani pri tech AIL,ELEV na 67. Kdyz ji vezmu z libovolnych dorazu a otecim to rucne, tak se to v pohode toci, nikde nic viditelne do niceho nenarazi. Jenze za behu (roztocim heli bez listu) to uz ty mechanice slysitelne nechutna. A to i kdyz mam kolektiv na nule a hybu jen s klonenim/klopenim (coz je prave to u ceho se pozastavuju jaktoze jsem pred rokem nic takovyho neregistroval - teda jestli jsem to vubec takhle zkousel).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od AdamProg »

kmarty píše:
Beep píše:Minititan se mi zdál že oproti trex500 takovej neposednej a řídil se mi nepříjemně
Nj, ja jsem prechazel na Minititana z Walkery60 (kterou jsem mel necely rok), takze mi to nijak neprislo ze by byl s takovym nastavenim neposednej.
Teda az na kolektiv (PIT), kterej mi i pres to, ze litam na LiFe prijde dost vostrej (ostrejsi nez byla W60 a ostrejsi nez je jakykoliv setup MiniTitanu v Phoenixu). Takhle, pri velkym pridani kolektivu je cejtit ze tam je nejaka vaha, ale pri jemnym pohybu (korekce vysky heli) se realnej MT chova ostreji nez ten v simu.

Beep píše:Pokud laboruješ se swash mixem je důležité dát plný kolektiv a plné klonění i klopení a kouknout jestli deska cykliky někde nenaráží a to samé i pro mínus kolektiv.
No prave ze nenarazi ani pri tech AIL,ELEV na 67. Kdyz ji vezmu z libovolnych dorazu a otecim to rucne, tak se to v pohode toci, nikde nic viditelne do niceho nenarazi. Jenze za behu (roztocim heli bez listu) to uz ty mechanice slysitelne nechutna. A to i kdyz mam kolektiv na nule a hybu jen s klonenim/klopenim (coz je prave to u ceho se pozastavuju jaktoze jsem pred rokem nic takovyho neregistroval - teda jestli jsem to vubec takhle zkousel).

Jeste me napada jestli, neni nejaky mix v letovych rezimech.
Zkus stahnout krivky plynu na 0, a vyzkousej cykliku ve vsech rezimech, nejne v hold.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od gamer007 »

Jakto že máte všichni tak malý hodnoty ve swash mixu? Nějak mi to hlava nebere. Já tam měl u DX6i na začátcích vše na 80% a těd co s tím trochu lomcuju jsem vše přetáhl na 100% a lítá to parádně. Páky serv HD1581 mám 12mm od středu do středu. Pitch mi vychází -+12° a nikde nic nedrhne. Hlava je SE, dráhy serv 100%...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
kmarty

#135 Příspěvek od kmarty »

AdamProg píše:Jeste me napada jestli, neni nejaky mix v letovych rezimech.
Zkus stahnout krivky plynu na 0, a vyzkousej cykliku ve vsech rezimech, nejne v hold.
Nejen v Hold to zkouseno bylo, protoze pro ucely nastaveni jsem si nastaveni vrtase zkopiroval do jine banky, tam stahl plyn vsude na nulu a Hold jsem zmenil na 0-50-50-50-100 (lip se mi meri stred). Vsechny ostatni rezimy (na kterych teda neni nic, jsou jeden jako druhy, zadny spesl mixy proste jen zaklad, krivka kolektivu je na vsech rezimech 0-25-50-75-100 a lisi se jen v nastaveni plynu) byly odzkouseny. Hold se da vyzkouset kdykoliv jindy (vcetne nastaveni "naostro"). Takze cele nastaveni, respektive kontrola, probehla ve stavu, kdy moje nastaveni heliny bylo shodne s tim co normalne litam, jen vsechny letovy rezimy mely stazeny plyn na nulu (se mi nechtelo trhat motor z konektoru pac se k nim leze jak k penezum :oops:).
Po nastaveni "nasucho" (presneji overeni ze se nic nehnulo - vsak taky nemelo proc, kdyz paky mixeru jsou stejne jako ty puvodni), jsem si nastavil neco malo otacek (na plny kotel bez listu mi to tu hucet nemusi) a narazil jsem prave na to, ze nastaveni AIL a ELE se chova jako kdyby prekracovalo moznosti mechaniky.

Ale ... no radsi se vecer jeste jednou ujistim (i kdyz si nemyslim ze bych tam nejaky mix nasel).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“