Optic 6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Marty

Optic 6

#1 Příspěvek od Marty »

Mam Hitec Optic 6 a stava se mi, ze mi obcas vypadava signal. Litam s prijimacema Electron (dual) a Jeti 7 (singl) a stava se to s obema - prijimacem to tedy zrejme nebude. Dokonce jsem na to uz 2x spadnul. Nejdriv jsem si myslel, ze je to ruseni, ale je to na ruznych mistech (na poli za barakem i na letisti). Setkali jste se s tim nekdo? Prolezl jsem fora, ale kazdej pise o prehrivajicim se VF modulu atd. Kamarat me premlouva do 22, ale nemam zbytecny prachy na Tx kterou stejne neuzivym. Na druhou stranu - vysilacka musi byt 100% spolehliva.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mad_Box »

Možná blbá odpověď , ale nezlobí ti přepínač Učitel-žák ?
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arda1 »

Máš ho v záruce?
Marty

#4 Příspěvek od Marty »

prepinac jsem nikdy nepouzival, ale nepredpokladam.
V zaruce to mam.
s3030150

#5 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:26, celkem upraveno 2 x.
lospalos

Mám rovnaký problém

#6 Příspěvek od lospalos »

Optic 6 + Electron 6FM s dvojitým zmiešavaním. Rozbil som už dve lietadla. Zaznamenal som to asi 3x - stroj sa stal neovládateľný, žiadne trhanie serv, jednoducho nereagoval. Po páde som znovu zapol prijímač a všetko fungovalo. Tak neviem či je to chyba v prijímači alebo vo vysielači. Dva-krát to prišlo po niekoľkých výkrutoch, stroj pokračoval vo výkrutoch, aj keď som otočil páku do opačnej polohy :x .
Keď som skúšal dosah tak na zemi v pohode aj cez 1000 metrov, ďalej sa mi už nedalo ísť - skončila cesta :D , takže vo vzduchu by to malo byť viac. Nehody sa staly vždy vo vzdialenosti menšej ako 300m, v blízkosti žiadne vedenie VN, nie sú tam žiadne stromy, priama viditeľnosť.
Rozmýšľam o kúpe QPCM prijímača (HPD-07RH) , ale ak je to chyba vo vysielači, tak iba vyhodím zbytočne peniaze za prijímač a to ma už poriadne nštve. Tak čakám či má ešte niekto podobné problémy.
Vie niekto ako sa to dá preskúšať (prijímač aj vysielač)?
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vzduchoplavec »

A nevypadl ti nahodou proud? A to bud vinou vadne elektroinstalace (spatny kontakt v konektoru, akumulatorech - napriklad umistenych v klicce, vadny vypinac atd.) a nebo vinou vypnuti prehrateho regulatoru?

Oboji se po dopadnu nemusi poznat. Kontak se narazem opet "opravi" a regulator mezi tom schladne a zase zacne davat proud...

Predpokaldam, ze mas elektrolet...
lospalos

#8 Příspěvek od lospalos »

To mi už tiež napadlo (btw lietam na žhavík, regulátor to nie je :lol: ) ale zdá sa mi to málo pravdepodobné(elektroinštaláciu som kontroloval niekoľkokrát), skôr by som sa prikláňal k možnosti zaseknutia prijímača pri poklese napätia pri odberových špičkách - ako som spomínal, stalo sa to 2x po viacerých výkrutoch, kedy servá pracovali na 100%.
Alebo je to chyba vysielača :( .
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja si nejsem uplne jsity, ale odber serva nebude moc vetsi jestli se otocilo o 1 stupen nebo o 30 stupnu... Maximalne ze prekonava vetsi odpor rizene plochy. Ale mozna kecam...

Pokud mas prijimac napajeny primo RX bateriemi, tak ten pokles napeti (pokud nejsou spatne ci vybite) by nemel moc hrozit. Kolik serv tam mas a jaka? Napajis 4 clankem?

Zkousel jsi to i s jinym prijimacem - se stejnym vysledkem?
lospalos

#10 Příspěvek od lospalos »

Boli tam 2x HS 475HB(vyškovka, smerovka), HS 85MG plyn, HS 81 krídelka. Napájanie 4x Sanyo2500 MAh. Iný prijímač nemám, preto som to na inom neskúšal.
Pri rýchlych výkrutoch v maximálnych otáčkach, keď sú síce v zábere len HS 81-ky, sú značne namáhané ailerony, takže odber tam môže byť veľký, ale sú to len 81-ky, takze neviem...
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Covece se sanyo 2500 bys nemel mit problem. Ja provozuju 4 serva i s 800 mAh a v pohode...

ZKus jeste jiny prijimac a pripadne jiny vysilac. Nekde je chyba, jen ji najit... :lol:
zdzd

#12 Příspěvek od zdzd »

Jaký je krystal v přijímači? Má izolační podložku? Může být že nemá, krystal se při přetížení v obratu zkratne přes pouzdro a jdeš k zemi.
aktor

#13 Příspěvek od aktor »

Měl jsem podobné problémy, sice s Eclipse, ale také občasné "ztráty" signálu. Používal jsem různé přijímače HITEC (ve spalovácích) i REX 5 (v elektře), škubalo to méně či více se všemi. S přijímačem HPD 07RH (QPCM) to zamrzalo zcela zřetelně, na zemi však bez problémů - i s nastartovaným motorem (žhavík). Když jsem to zcela rozbil, dal jsem RC do záruční opravy - ke kontrole.
Výsledek :
přijímač: HPD 07 (QPCM) vadný (výměna v záruce)
vysílač - rozladěný VF modul - seřízení v servisu

Oboje mělo vliv na spolehlivost, u QPCM se to sečetlo a výsledek byl k pláči.

Nový QPCM přijímač jsem ještě nezkoušel (nemám zkušební stroj na rozbití), ale s REXem a HITEC Superslimem lítám zatím bez škubání.

Poučení : dej to do servisu :!: Stojí to míň peněz a nervů
s3030150

#14 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:50, celkem upraveno 2 x.
Marty

#15 Příspěvek od Marty »

Tak jsem po delsi dobe zpet tady. Vidim, ze zadny masovejsi ohlas na podobnou poruchu neni. Co se tyka rad typu: v jaky poloze to je? Prehriva se ti regulator? Mas podlozku pod krystalem? - tak uplny elev nejsem, takze timto to neni. Umyslne jsem nezminil, ze litam na 55ky - aby mi kazdej nerekl, ze je to tim. Jinak vysokym odberem by to taky nemelo byt, protoze se mi to taky stalo v 10 m vzdalenosti, kdy jsem pristaval a serva byla v nul polohach (az na mirne pot. vyskovku) - vysledek si domyslite, kdyz serva kridelek chvilkove zaskubaly.
Dam tedy na doporuceni Aktora a dovezu k Hnizdilovi.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“