Nastavení pádel

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MachiSSS

#1 Příspěvek od MachiSSS »

Chlapi, nevím, jestli se mi dnes ten příspěvěk zde odeslal nebo ne, ale nikde ho tady nemůžu najít. Tak ještě jednou....rád bych se zeptal, jak správně nastavit...resp. do jaké polohy nastavit vyrovnávací pádla rotoru? Mám je nastavené rovnoběžně s listy, ale nevím, zda-li je to správně. Jestli nemají být např. více sklopené nebo naopak.

Dále bych se rád zeptal, když jsem teď začal více lítat, jestli je dobré baterku začít nabíjet ihned po letu nebo ji nechat chvíli ležet. Stejně tak jestli je dobré ihned po nabití baterku vzít, nasadit a lítat?

A ještě jedna věc mě zajímá...jakou teplotu má mít hlavní motor při letu? Já když na něj po jedné baterce, když ji vylítám celou na ex, sáhnu, tak je docela fest zahřátý, dá se říct horký:-)) A to i přesto, že mám chladič...asi je to tak správně...nebo není?

Díky za odpovědí;-)
Georg9

#2 Příspěvek od Georg9 »

MachiSSS píše:Chlapi, nevím, jestli se mi dnes ten příspěvěk zde odeslal nebo ne, ale nikde ho tady nemůžu najít. Tak ještě jednou....rád bych se zeptal, jak správně nastavit...resp. do jaké polohy nastavit vyrovnávací pádla rotoru? Mám je nastavené rovnoběžně s listy, ale nevím, zda-li je to správně. Jestli nemají být např. více sklopené nebo naopak.

Dále bych se rád zeptal, když jsem teď začal více lítat, jestli je dobré baterku začít nabíjet ihned po letu nebo ji nechat chvíli ležet. Stejně tak jestli je dobré ihned po nabití baterku vzít, nasadit a lítat?

A ještě jedna věc mě zajímá...jakou teplotu má mít hlavní motor při letu? Já když na něj po jedné baterce, když ji vylítám celou na ex, sáhnu, tak je docela fest zahřátý, dá se říct horký:-)) A to i přesto, že mám chladič...asi je to tak správně...nebo není?

Díky za odpovědí;-)

Ahoj, pádla by měly být vodorovne s listy pri 0deg na náklonu listu, což je pri rezimu pro acrobacii v polovine dráhy páky plyn(kolektiv). Jsou na to merky i s vodováhou, potom by ti pri hýbání s kolektivem nemelo nic hrabat do náklonu pádel...

S nabíjením... Osobne to delám podle teploty baterky, ale ta se mi nák nehreje, takze cca do 5minut po visení nabijím. Po nabití - nabíjím cca 1,5-2C dávám do vrtulníku a do 5 minut je ve vzduchu, opet po nabití baterie o okolní teplote..

Teplota motoru, tu bylo myslím řečeno aby jsi na nem udržel prst, myslím cca 50stupnu? Nejsem si jistej presne..
Mikelo

#3 Příspěvek od Mikelo »

Není zrovna dobrá rada. Padla MUSÍ být přesně v rovině rámečku padel. Úhel listů s tím nemá co dělat.
Georg9

#4 Příspěvek od Georg9 »

Mikelo píše:Není zrovna dobrá rada. Padla MUSÍ být přesně v rovině rámečku padel. Úhel listů s tím nemá co dělat.

Ano souhlas.. Jen je otázkou jak správně najít rovinu rámu pádel... Pres nastavení pákového ovládaní (kolmost) az po nulový uhel na listu, vsechna táhla simetricky, tak sem mel zarucenu vodorovnou rovinu rámu pádel a do toho hodit vodorovne s mechanikou pádla.. :oops: Asi mám křivé oko to hodit hned do roviny s rámem pádel mno :)
zdzd

#5 Příspěvek od zdzd »

MachiSSS píše:Tak ještě jednou....rád bych se zeptal, jak správně nastavit...resp. do jaké polohy nastavit vyrovnávací pádla rotoru? Mám je nastavené rovnoběžně s listy, ale nevím, zda-li je to správně. Jestli nemají být např. více sklopené nebo naopak.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=93
MachiSSS

#6 Příspěvek od MachiSSS »

Tak pádla jsem nastavil, jak nejlépe jsem dovedl:-) Zajímalo by mě, co se stane s helinou, když pádla budou naklopená níž, nebo opačně, jak by se pak helina chovala?

Jo a k té teplotě motoru...někdo tady psal, že bych na motoru měl udržet prst. Obávám se, že tomu tak nebude, prst bych si asi spálil. V čem mám hledat chybu?

Je k mání pro Honey Bee 2 střídavý motor?
Beep
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Beep »

Jestli je to stejnosměrný motor tak za chvíli půjde kukat, teplotou se odmagnetují magnety, tím dojde k úbytku výkonu, tím víc mu budeš nakládat, tím víc se bude hřát, tím víc se budou magnety odmagnetovávat .........

A pro příště, nejsme jasnovidci, pokud nenapíšeš jaký máš vrtulník co za motor, regl popř. baterky, těžko ti radit.

Pokud nebudou padla rovnoběžně s domkem tak to poznáš v zatáčkách, bude se to chovat divně, neumím to lip popsat.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
MachiSSS

#8 Příspěvek od MachiSSS »

Zdá se, žejsem něco našel:

https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... &Itemid=26

https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... 26&lang=cz

Půjde to do HB2? Nebudu potřeboval i silnější baterku?
MachiSSS

#9 Příspěvek od MachiSSS »

Nikdo nedokáže poradit?:-( Uvažuji o koupi...
zdzd

#10 Příspěvek od zdzd »

Tak to asi budeš muset přibrat ještě AC regl k motoru...

Ale pokud chceš slyšet syrovou pravdu, tak do toho nekupuj nic. Snaha o vylepšení tě bude stát dost peněz, s minimálním efektem. Prodej to, dokud je to celé, a kup něco slušného. Jinak se budeš jen trápit.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“