Posta z honkongu z HC
To bylo jasně na bonz -jo českým obchodníkům je to trnem v oku a když se i tady všude píše jak ojebat stát tak se nedivte že to dopadlo takhle-já vám říkal držte huby a neřvěte nevíte kdo to čte- prý jsem paranoidní- a je to tady-zavinili jsme si to defakto sami.K tomu ti vychcanci co skupovali ve velkým a obratem si mastili kapsy.To muselo jednou přijít. 
Naposledy upravil(a) arda1 dne stř 12.05.2010 16:25, celkem upraveno 1 x.
Rajny píše:ja mel sice balik za 60 dolaru, ale byla to rychlovka:
Zásilka dne 12.05.2010 převzata vyměňovací poštou 22000 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 12.05.2010 předána k celnímu řízení.
Zásilka dne 12.05.2010 celně propuštěna do další přepravy.
no rozhodně se něco děje, toto nepamatuji ani o Vánocích ... jediný v čem je balík trošku jiný je že je tam ASP 10ccm ale to je za pár šušníků ( 57,20 USD ) ale prostě už je fakt že není zásilka ani pozastavena, ani propuštěna ... to je nějaké divné ... jde ale o balík za 147 USD ( hodnota obsahu ) takže je to asi na hranici nějakého nového kontrolního mechanismu ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
xtreo píše:Udajne se ten kurz co pouzivaji celnici nastavuje jednou do roka, takze dle aktualniho kurzu vubec nema cenu spekulovat. A hranici 150EUR pry momentalne odpovida 160USD, takze co je nad 160USD, tak chteji DPH.
Jak muze 150EUR byt 160 USD? To nejak nedava smysl ani pri soucasnych kurzech, kurz na zacatku roku byl jeste uplne jinej, USD bylo 18,50 kc Euro cca 26,30 , z toho duvodu nemuze snad byt 160 USD 150 EUR. Aspon doufam, porad se tu psalo, ze je to cca 201 USD bez posty, tak nevim co tu ted plasite....ale uvidim do par dni sam..
EDIT? tak jsem nasel kurzy pouzivajici celnici:
EUR;1;25,285;1.5.2010
USD;1;20,019;12.5.2010
Takze me to vychazi na 147,2 EUR a limit je 150 EUR, myslim si, ze by nemeli mit sanci.
Nevim jak muze 150 EUR odpovidat 160 USD, ale nekde jsem cetl vyjadreni zamestnance celni spravy a pry maji tabulku a ta je zakon... Mne se stalo nekolikrat, ze jsem platil DPH a pritom podle selskeho prepoctu z USD jsem ani nahodou neprekracoval castku 150 EUR. Nejednalo se tedy o modelarske potreby.
- Phoenix RC Simulátor, DX6i (MOD 2)
- ALIGN T-REX 450 Pro Super Combo (ve výstavbě)
- Do budoucna hledám někoho ochotného z HK a okolí na pomoc
- ALIGN T-REX 450 Pro Super Combo (ve výstavbě)
- Do budoucna hledám někoho ochotného z HK a okolí na pomoc
SuperMUF píše:..
a co se nestalo ? tak jsem se po půldenním občasném snažení konečně dovolal ( zde je výcuc telefonátu ): milá slečna na celnici na mě do telefonu naprosto bez ostychu ... HongKong ... jo to budou asi modelářské potřeby, že ? že by HobbyKing ... no to se nesmíte divit, ukázalo se že deklarují jiné ceny než za kolik je zboží uvnitř v balících. No to víte, teď každá zásilka od HC bude důkladně prozkoumávána a připravte se že to bude i déle na celnici trvat ... Jak dlouho to víme ? no je to aktuální, děláme systémová opatření... Ne nebudeme asi vyzívat, rovnou budeme doměřovat celní dluh dle rozhodnutí celníka ... no to víte, šidit se nesmí tak okatě jak to dělalo HC a především lidičkové v CZ... jo že jste poctivý ? to máte smůlu, za vás to rozhodli ti nepoctiví... lituji ale máme na to své předpisy, normy a tabulky ... no nečekejte že to bude proclené nějak rychle, ano, balík můžeme i otevřít ... děkuji za zavolání, nejste dnes první kdo volá ohledně balíků z HC... nashledanou
Jednou by mi vyměřili dluh podle současné nálady celníka a podávám žalobu. Jednou je snad nějaká domluvená cena za zboží a pokud je deklarace jiná tak to svedu na chybu u odesílatele. U soudu by neměli šanci.
xtreo píše:Nevim jak muze 150 EUR odpovidat 160 USD, ale nekde jsem cetl vyjadreni zamestnance celni spravy a pry maji tabulku a ta je zakon... Mne se stalo nekolikrat, ze jsem platil DPH a pritom podle selskeho prepoctu z USD jsem ani nahodou neprekracoval castku 150 EUR. Nejednalo se tedy o modelarske potreby.
Jak vidis, kurzy jsou dany a cena 150 EUR taky, jinak neplatil jsi spis clo??
xtreo píše:MichoCZ> A ty vis jak presne jsou dane zakonne postupy celni spravy? Ja bych spis rekl, ze bys nemel sanci ty...
Reakce byla vedená hlavně na větu: "ne nebudeme asi ani vyzívat, budeme rovnou vyměřovat dluh na základě rozhodnutí celníka"
Já vždycky deklaruji 100% ceny a pokud by mi nějaký zelený mozek napařil nějakký doplatek protože si myslí, že to stojí víc tak to okamžitě žaluju.
MichoCZ píše:xtreo píše:MichoCZ> A ty vis jak presne jsou dane zakonne postupy celni spravy? Ja bych spis rekl, ze bys nemel sanci ty...
Reakce byla vedená hlavně na větu: "ne nebudeme asi ani vyzívat, budeme rovnou vyměřovat dluh na základě rozhodnutí celníka"
Já vždycky deklaruji 100% ceny a pokud by mi nějaký zelený mozek napařil nějakký doplatek protože si myslí, že to stojí víc tak to okamžitě žaluju.
no abychom se nedivili, přišel mi balík z HC, na celnici pobyl dobu obvyklou, tedy max 1-2 dny a koukám jako puk, balík z HC mi přišel DOBÍRKOU ... cca 1000,-Kč. prostě to doměřili a basta ... nikdo mě nevyzíval - nic takového ... potom tedy už jsem byl vyzván 2x a vždy nabonec bez CLA
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Ahoj,
dnes mi přišla výzva k doložení platby z Celního úřadu pošty 120. Praha
ale v tracingu je pořád že zásilka byla předána k celnímu řízení a nikde ona větičky : zásilka byla zadržena, adresát vyzván k součinnosti ... prostě anonymní hláška že je to od 10.05. na celnici a nic víc ... dříve když mi to celně zadrželi tak jsem byl schopen to dohledat v tracingu - bavíme se samozřejmě o tracingu ČESKÉ POŠTY...
hmmm... nějak nám houstne síto na celnici ...
v součtu to nebude nic moc - více menších balíčků a tedy podstatně více za poštovné, a k tomu ti pojebaní "Řekové tančí" (namísto aby dělali) a my ještě díky tomu navíc zaplatíme ranec za mizernej kurs CZK/USD
Letu zdar ! ! !
dnes mi přišla výzva k doložení platby z Celního úřadu pošty 120. Praha
ale v tracingu je pořád že zásilka byla předána k celnímu řízení a nikde ona větičky : zásilka byla zadržena, adresát vyzván k součinnosti ... prostě anonymní hláška že je to od 10.05. na celnici a nic víc ... dříve když mi to celně zadrželi tak jsem byl schopen to dohledat v tracingu - bavíme se samozřejmě o tracingu ČESKÉ POŠTY...
hmmm... nějak nám houstne síto na celnici ...
v součtu to nebude nic moc - více menších balíčků a tedy podstatně více za poštovné, a k tomu ti pojebaní "Řekové tančí" (namísto aby dělali) a my ještě díky tomu navíc zaplatíme ranec za mizernej kurs CZK/USD
Letu zdar ! ! !
No tak to je úžasný
Teď zrovna mi z HC odeslali balík, skoro 1,5kg za $140. Velkej balík a ještě blízko hranice. Nevim jak zjišťujou ceny, ale jako platinum member, mám na něčem slevy a může se to tedy od těch celních výzkumů lišit. Snad ale ne tak, že by to přelezlo $160.
Napadlo mě že bych jim tam rovnou poslal předem výpis z paypalu a emaily z HC, aby tam měli potvrzenou cenu. Vždy dávám na balík 100% cenu.
Asi bych napsal něco jako:
"Dobrý den, během několika dní k vám na celnici dorazí můj balík z HobbyCity (HongKong). Jelikož je to těžší balík a cena se blíží vašim limitům, posílám doklad o hodnotě zaslaného zboží,aby bylo vše hned jasné.
Číslo zásilky: CP83......HK
"
Zkoušel už někdo poslat jim doklady předem?
Napadlo mě že bych jim tam rovnou poslal předem výpis z paypalu a emaily z HC, aby tam měli potvrzenou cenu. Vždy dávám na balík 100% cenu.
Asi bych napsal něco jako:
"Dobrý den, během několika dní k vám na celnici dorazí můj balík z HobbyCity (HongKong). Jelikož je to těžší balík a cena se blíží vašim limitům, posílám doklad o hodnotě zaslaného zboží,aby bylo vše hned jasné.
Číslo zásilky: CP83......HK
"
Zkoušel už někdo poslat jim doklady předem?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
SuperMUF píše:
no abychom se nedivili, přišel mi balík z HC, na celnici pobyl dobu obvyklou, tedy max 1-2 dny a koukám jako puk, balík z HC mi přišel DOBÍRKOU ... cca 1000,-Kč. prostě to doměřili a basta ... nikdo mě nevyzíval - nic takového ... potom tedy už jsem byl vyzván 2x a vždy nabonec bez CLA
To ti ani neprisel mail abys dolozil vypis z Paypalu? Podle ceho teda domerili clo 1000kc??