Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#586 Příspěvek od Genagen »

Mate o nasich celnicich nejake prehnane predstavy. Moje nejoblibenejsi historka - kupovali jsme si v kanade jednu pocitacovou hru. Bylo nas cca 10 - v evrope by byla k dostani cca o mesic pozdeji, coz nas namotivovalo. Protoze jsem ji chteli rychle, nechali jsme si ji vsici poslat EMS. A hadejte jak to dopadlo. cca 2 lidi byli osvobozeni a neplatili nic. pulka cca 550 a zbytek temer 900. pripominam vsici jsme meli stejny balik, ze stejne firmy poslany stejnou dorucovatelskou spolecnosti. Na celnici vsechno prislo ve stejny den.

Takze nenechat si srat na hlavu, a vsechno co celnici nauctuji, tak prepocitat a pripadne reklamovat.
mior
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od mior »

zdekar píše:
Napadlo mě že bych jim tam rovnou poslal předem výpis z paypalu a emaily z HC, aby tam měli potvrzenou cenu. Vždy dávám na balík 100% cenu.

"

Zkoušel už někdo poslat jim doklady předem? :)

Tak toto isté napadlo aj mňa, ale neskúšal som to...bohvie ako by reagovali.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od zdendys »

SuperMUF píše:
hmmm... nějak nám houstne síto na celnici ...

v součtu to nebude nic moc - více menších balíčků a tedy podstatně více za poštovné, a k tomu ti pojebaní "Řekové tančí" (namísto aby dělali) a my ještě díky tomu navíc zaplatíme ranec za mizernej kurs CZK/USD

Ahoj,
nevíte, co vyjde levněji, více balíků a více za poštovné, nebo si nechat vyměřit
clo a DPH ???
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
SuperMUF

#589 Příspěvek od SuperMUF »

zdendys píše:
SuperMUF píše:
hmmm... nějak nám houstne síto na celnici ...

v součtu to nebude nic moc - více menších balíčků a tedy podstatně více za poštovné, a k tomu ti pojebaní "Řekové tančí" (namísto aby dělali) a my ještě díky tomu navíc zaplatíme ranec za mizernej kurs CZK/USD

Ahoj,
nevíte, co vyjde levněji, více balíků a více za poštovné, nebo si nechat vyměřit
clo a DPH ???

upřímně ? myslím že pořád vyjde lépe více balíčků - navíc s trochou rozvahy objednáš třeba drahá serva a na rentgenu je nepoznají od levných :-) nebo dražší nabíječ vypadá úplně stejně jako levnější ... je to o rozumném přístupu ... když beru přijímače Assan tak taky občas ...ehm... a projdou bez problémů, poprvé jsem ale vzal spalovák ASP a je tady průšvih ... a přitom vlastně nebyl ani tak drahý jako jiné, podstatně menší položky ... vezmi rozum do hrsti a třeba se povede ... například Gyra jsem bral jen v "registered obálce" a pošta byla někde okolo 5USD ale balík pomalu za 200... a pohoda ... prostě "užívat si ano, jen u toho moc nemlaskat :!: "

Letu zdar ! ! !
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#590 Příspěvek od Genagen »

zdendys píše:
Ahoj,
clo a DPH ???

Myslim, ze je to matematika pro zakladni skoly. V nejhorsim pripade pomuze kamarad excel/calc :-)
SuperMUF

#591 Příspěvek od SuperMUF »

Genagen píše:
zdendys píše:
Ahoj,
clo a DPH ???

Myslim, ze je to matematika pro zakladni skoly. V nejhorsim pripade pomuze kamarad excel/calc :-)

Mimochodem, kolik je vlastně % CLO ? DPH je 20% ... clo ale nevím ...

a někdy se doměřuje jen jedna složka ... ale je to CLO nebo DPH ? a kde je ta hranice ? nic do 150€ ... něco do ??? € a vše nad toto ? je štěstí že žijeme v právním státě kde je vše tak průzračně čisté a dohledatelné ... viz výše ve vlákně - 10 stejných balíčků a 3 způsoby doměření ...

a počítá se to z ceny zboží nebo z celkové ceny včetně poštovného ? vím že u EMS a FedEx, UPS atd je to včetně poštovného ale u normálních byť registrovaných je to snad jen z ceny "vnitřku" balíku ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od cassiopeus »

Osobně posílám na celnici vždy 2 dokumenty:
- výpis z PayPalu
- potvrzení objednávky z HC - tam jsou i ceny, za které jsem nakupoval

Nicméně, ženě se stalo, ža celnice chtěla odkazy na aukce ze kterých nakupovala na ebay, aby si zkontrolovali ceny položek.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#593 Příspěvek od cassiopeus »

Našel jsem teď "nepříjemný" článek:

Osvobození dovozu zboží podle § 71
Novela obsahuje i změnu právní úpravy osvobození při dovozu zboží podle § 71 (týká se zboží nepatrné hodnoty).

Podle dřívějšího znění § 71 je obecně osvobozen od daně z přidané hodnoty dovoz zboží, pokud tomuto zboží bylo přiznáno osvobození od cla podle nařízení Rady 918/83 (EHS). Tato úprava do 30. 11. 2008 neodporovala předpisům EU, protože jak:
- nařízení Rady 918/83/EHS o systému Společenství pro osvobození od cla, tak
- směrnice Rady 83/181/EHS vymezující osvobození některých druhů zboží od daně z přidané hodnoty při konečném dovozu

před 1. 12. 2008 obsahovaly shodné limity pro osvobození zásilek nepatrné hodnoty.

S účinností od 1. 12. 2008 byl novelizován čl. 27 nařízení Rady 918/83/EHS a došlo ke zvýšení limitu pro bezcelní dovozy u zásilek nepatrné hodnoty z 22 EUR na 150 EUR. Do 31. 12. 2009 § 71 tak osvobozoval od daně uvedené bezcelní dovozy v plné výši, podle čl. 22 směrnice Rady 83/181/EHS však může být od daně osvobozen jen dovoz zásilek nepatrné hodnoty do 22 EUR. Uvedená nesrovnalost tak byla s 13 měsíčním zpožděním z českého ZDPH odstraněna.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od zdendys »

SuperMUF píše:
Genagen píše:

Mimochodem, kolik je vlastně % CLO ? DPH je 20% ... clo ale nevím ...

a někdy se doměřuje jen jedna složka ... ale je to CLO nebo DPH ? a kde je ta hranice ? nic do 150€ ... něco do ??? € a vše nad toto ? je štěstí že žijeme v právním státě kde je vše tak průzračně čisté a dohledatelné ... viz výše ve vlákně - 10 stejných balíčků a 3 způsoby doměření ...

a počítá se to z ceny zboží nebo z celkové ceny včetně poštovného ? vím že u EMS a FedEx, UPS atd je to včetně poštovného ale u normálních byť registrovaných je to snad jen z ceny "vnitřku" balíku ...

Genagen Ti to přeci vysvětlil, je to matematika pro základní školy...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
psena
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od psena »

Tak balik s cenou zbozi 186 USD tedy cca 147EUR prosel kontrolou (posilal jsem paypal a vsechny maily z hobby kingu) a za dva dny od odeslani kontrolnich mailu je doma.
Mel jsem nastesti udanou hodnotu 100% i kdyz predpokladam, ze by nemel byt problem ani pri uvedeni nizsi hodnoty.
Jistota je jistota, kazdopadne je potreba si zvyknout na nove kurzy, uz neplati ze 150 EUR je 201 USD jak platilo jeste pred dvema mesici, ale jen cca 190USD.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od holda29 »

Toz jsem zvedav.
We now ship within 24hrs! 11/05/2010
Our warehouse has improved it's speed and we're now shipping out most in-stock orders the following day (Tuesday ~ Saturday). We will continue to improve warehouse response time over the coming weeks to ensure your parcels get out the door as quickly as possible!

Ten limit 22 EUR je docela cara pres rozpocet :/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od AR1 »

Ať zije dvojí zdanění! Za to, že si ze zdaněného platu něco koupím, odvedu státu dalších 20%.

Ale i tak se to z HC vyplatí.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od pikus 1 »

Pánové mám na Vás otázku... co je všechno na balíku za informace?
Tedy mimo adres. Krabice vyhazuju, takže nemám kam kouknout. :cry:
Jde mi o to zda je tam i mimo jiné uváděná sleva, váha a cena za poštovné. Dík
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od cassiopeus »

Zrovna dnes mi přišel balíček (objednaný 2. května) a vevnitř nic, na krabičce nálepka s hodnotou zboží. Dříve mi přišel nějaký papír (nákladový list) opět s cenou zboží. Cena dopravy je snad jen na razítku (známce) na krabici.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od pikus 1 »

Uvnitř jsem nikdy nic neměl- tedy zboží tam bylo :lol:
Jde mi o to co je na balíčku za informace. Je tam tedy jen částka? žádná váha, cena za poštovné je tam určitě nebo není?
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“