Nabíjení mobilu -modelářským nabíječem?
Nabíjení mobilu -modelářským nabíječem?
Zdravím.
Mám takový problém.vlastním Nokiu 6300 a v létě jedu na tábor a nemám přistup k 220 V jen k 12V. Nejdřív jsem přemýšlel ,že vezmu mou modelářskou nabíječku , ale ta by se tam mohla poškodit a mám kni i takovou citovou vazbu. Opravte mě jestli se pletu ,ale nabíječka u mobilu je vlastně jen zdroj který dáva 5V a 350mA . Tak mě napadlo si postavit nebo koupit nějaký měnič který to muže tak změnit. Nevíte o něčem?stačilk by mi i ťišták se součástkami
Mám takový problém.vlastním Nokiu 6300 a v létě jedu na tábor a nemám přistup k 220 V jen k 12V. Nejdřív jsem přemýšlel ,že vezmu mou modelářskou nabíječku , ale ta by se tam mohla poškodit a mám kni i takovou citovou vazbu. Opravte mě jestli se pletu ,ale nabíječka u mobilu je vlastně jen zdroj který dáva 5V a 350mA . Tak mě napadlo si postavit nebo koupit nějaký měnič který to muže tak změnit. Nevíte o něčem?stačilk by mi i ťišták se součástkami
Stačí stabilizátor , k tomu blokový kondy a omezovací odpor.
http://www.gme.cz/cz/7805-stm-p330-149.html Prakticky katalogový zapojení
http://www.gme.cz/cz/7805-stm-p330-149.html Prakticky katalogový zapojení
No já to modelářskou nabíječkou zkoušel a šlo to normálně. Jen jsem baterku z mobilu vyndal a připojil mimo. Pravda, že jsem dráty jen přiheftoval, aby se neřeklo, žádný forichtung jsem si nedělal. Ale udělat si udělátko pro připojení nebude problém. Ale v každém případě bych to nabíjel určitě mimo.
Hitec Aurora 9X
Ruda94 píše:TURING píše:..... a co kdyby sis uzil klid bez civilizace ?? ... teda pokud nejses vedouci a nepotrebujes resit pripadne urgentni situace
No já nejsem vedoucí-jsem takový skoro vedoucí-posila.A taky bise daly nabíjet i jiné mobily a nemuseli bisme optěžovat lidi v obci.
Jejda máme tady jednoho z BIS
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Hora píše:Ruda94 píše:TURING píše:..... a co kdyby sis uzil klid bez civilizace ?? ... teda pokud nejses vedouci a nepotrebujes resit pripadne urgentni situace
No já nejsem vedoucí-jsem takový skoro vedoucí-posila.A taky bise daly nabíjet i jiné mobily a nemuseli bisme optěžovat lidi v obci.
Jejda máme tady jednoho z BIS
z čeho?
Tak když to chceš opravdu rozebírat:
- v žádném případěn není správně "bise" a "bisme"
- pro znalce jazyka: Jak tvar „bysme“, tak tvar „by jsme“, je nesprávný. Jedinou správnou variantou je „bychom“. Stručná mluvnice česká, strana 111 (FORTUNA, 2002)
- v žádném případěn není správně "bise" a "bisme"
- pro znalce jazyka: Jak tvar „bysme“, tak tvar „by jsme“, je nesprávný. Jedinou správnou variantou je „bychom“. Stručná mluvnice česká, strana 111 (FORTUNA, 2002)
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1