Spotřeba TX
Spotřeba TX
Ahoj,
zajímalo by mě, jaký rozdíl v odběru proudu TX je v těchto dvo případech:
1) Ovládané např. čtyři funkce - zapnutý RX
2) Ta samá situace - vypnutý RX
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Co já vím tak má Rx odběr v řádu mAh ,pokud je zapnutý, zda je či není zapnutý Tx nemá vliv. Jiná otázka je celkový odběr z baterie - pokud vypneš TX a začnou ti škubat serva , přirozeně z baterie vytáhneš více proudu - ten ale nemá nic společného s Rx , protože ho zkrz Rx odebírají serva.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
BOSS8 píše:Co já vím tak má Rx odběr v řádu mAh ,pokud je zapnutý, zda je či není zapnutý Tx nemá vliv. Jiná otázka je celkový odběr z baterie - pokud vypneš TX a začnou ti škubat serva , přirozeně z baterie vytáhneš více proudu - ten ale nemá nic společného s Rx , protože ho zkrz Rx odebírají serva.
Mě jde o odběr TX. Jestli je spotřeba TX při komunikaci s RX vyšší, než když je RX vypnutý a jenom naprázdno hýbu ovladači na TX.
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Re: Spotřeba TX
Arx píše:Ahoj,
Žádný.
TX bude požírat stále stejně. Je to vysílač, je mu jedno jak se jeho vysílací výkon zpracovává dál.
Pokud jsi si pomíchal TX s RX, tak:
1) odběr RX je součtem odběrů čtyř serv a vlastním odběrem RX
2)buď je odběr nulový (serva zapojená přes RX), nebo je je součtem klidových proudů těch čtyř serv (případně musíš zohlednit to poškubávání serv při vypnutém RX) při odděleném napájení serv
Jinak bod2) nemá moc smysl uvažovat, protože při vypnutém RX jsou serva bez napájení pokud jsou zapojená v RX. Pokud máš napájení serv mimo RX a z RX vedeš do serv jenom řídící signály, musíš při vypnutí RX vypnout také napájení serv.
Arx píše:BOSS8 píše:Co já vím tak má Rx odběr v řádu mAh ,pokud je zapnutý, zda je či není zapnutý Tx nemá vliv. Jiná otázka je celkový odběr z baterie - pokud vypneš TX a začnou ti škubat serva , přirozeně z baterie vytáhneš více proudu - ten ale nemá nic společného s Rx , protože ho zkrz Rx odebírají serva.
Mě jde o odběr TX. Jestli je spotřeba TX při komunikaci s RX vyšší, než když je RX vypnutý a jenom naprázdno hýbu ovladači na TX.
Tvůj TX nekomunikuje s přijímačem (pokud jsi ho od včerejška nevyměnil za Duplex
Arx píše:Ahoj,
Té tvé otázce moc nerozumim........
ale třeba u aurory jde dobře poznat kdy vysílá signál do éteru a kdy nikoli ... výdrž na baterku to ovlivňuje docela znatelně (nikoli extrém)
ale pokud máš na mysli to že se přeruší spojení mezy rádiem a přijímačem a očekáváš že najednou se zvíší odběr z TX tak tě asi zklamu protože TX je to šumafuk ukradený - ta prostě vysílá dál.........
RX by mohl mít nějaký zvíšený odběr ve snaze se znovu spárovat nebo najít signál ale i tenhle zvíšenej odběr je dohromady 0.00 prd a tudíž absoluně pro mě bez Priority
s pozdravem ...........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
JMalik píše:....Pokud jsi si pomíchal TX s RX, tak.....
Nepomíchal, myslel jsem to tak, jak jsem to napsal.
Jinak díky za objasnění.
Arx píše:JMalik píše:....Pokud jsi si pomíchal TX s RX, tak.....
Nepomíchal, myslel jsem to tak, jak jsem to napsal.
Jinak díky za objasnění.
Potom platí tahle verze:
Tvůj TX nekomunikuje s přijímačem (pokud jsi ho od včerejška nevyměnil za Duplex
JMalik píše:Potom platí tahle verze:
Tvůj TX nekomunikuje s přijímačem (pokud jsi ho od včerejška nevyměnil za Duplex)
TX signál vysílá, RX ho přijímá - to je taky komunikace, ne? Jenom není obousměrná.
Arx píše:JMalik píše:Potom platí tahle verze:
Tvůj TX nekomunikuje s přijímačem (pokud jsi ho od včerejška nevyměnil za Duplex)
TX signál vysílá, RX ho přijímá - to je taky komunikace, ne? Jenom není
obousměrná.
Ano, máš pravdu.
Jsi Veliký Puntičkář a musím si dávat pozor na to, co píšu
Správně mělo být:
Tvůj vysílač nekomunikuje obousměrně s přijímačem.
Nebo : Tvůj vysílač komunikuje s přijímačem jednosměrně TX (šipka vpravo) RX.
JMalik píše:
Ano, máš pravdu.
Jsi Veliký Puntičkář a musím si dávat pozor na to, co píšu![]()
Správně mělo být:
Ještě jsem čekal kdy vyrukuješ s tím, že podstatou komunikace je dostat odpověď a to jsem na tebe měl připravenej argument, že se od RX dostává TX odpovědi v podobě pohybu serv...
Arx píše:JMalik píše:
Ano, máš pravdu.
Jsi Veliký Puntičkář a musím si dávat pozor na to, co píšu![]()
Správně mělo být:
Ještě jsem čekal kdy vyrukuješ s tím, že podstatou komunikace je dostat odpověď a to jsem na tebe měl připravenej argument, že se od RX dostává TX odpovědi v podobě pohybu serv...Ale to už je opravdu hnidopišení a já v podstatě takovej nejsem ale nedalo mi to!
![]()
![]()
To jsi si naběhl. Toto není obousměrná komunikace
Tx vůbec neví o tom, že se serva pohnula.
(Taky mi to nedalo, ale vím, že jsi v podstatě milý chlapec