Špatné začátky

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
mikyno12

#16 Příspěvek od mikyno12 »

Sali píše:U Spektra MODY neprehodis. To je taky duvod,proc pri koupi uvadis jaky MOD chces. :wink:

rychloguugle hlasi toto:

http://www.max3design.com/soporte/RC/DX ... change.htm
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
xtreo

#17 Příspěvek od xtreo »

- Phoenix RC Simulátor, DX6i (MOD 2)
- ALIGN T-REX 450 Pro Super Combo (ve výstavbě)
- Do budoucna hledám někoho ochotného z HK a okolí na pomoc
jackson8800

#18 Příspěvek od jackson8800 »

Já bych ho koupil v tom kterým potřebuju kdybych to kupoval nový,ale když mám dobrou nabídku od chlapa, ale je to mod 1...
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
jackson8800

#19 Příspěvek od jackson8800 »

mikyno12 píše:
Sali píše:U Spektra MODY neprehodis. To je taky duvod,proc pri koupi uvadis jaky MOD chces. :wink:

rychloguugle hlasi toto:

http://www.max3design.com/soporte/RC/DX ... change.htm

Tak takhle sem v tom hrabat radši nebudu :P radši počkám na nabídku na mod 2..
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
mikyno12

#20 Příspěvek od mikyno12 »

je to o drzku dost

ale ak sa clovek vyzna v takejto technike, tak moze usetrit a prehodi si to
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
papaya

#21 Příspěvek od papaya »

jasne pokial vies co robis prehodit mode na DX6i nie je problem.
Akurat pri mechanickom prehodeni pruziny je potrebne byt opatrny pri tych 3 kolickoch. Dost na ch... sa nasadzuju.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
petak

#22 Příspěvek od petak »

Zbynass1 píše: Dvojrotor tě pro klasický RC vrtulník nic nenaučí, je to jako bys z koloběžky přesednul do auta a myslel si, že ti koloběžka dala dobrý základ pro řízení auta na silnici. Opravdu nejhorší začátek, pro člověka který zatím vrtulníkům nerozumí, je začínat s kupou šrotu, fat si neumím představit že by někdo lítal s "mnoho" lepenýmí díly.

Tak lepený je jen podvozek, objednávám náhradní lyžiny. Dále sjem musel lepit takovou tu podpěrnou tyčku pod zadní rotor.
Co mě trošku znepokojilo, je že ocasní trubka byla lepena k kostře vrtulníku. Prostě se dalo rukou otočit...
Težko íct jestli je to šrot či ne. S novými listy létěla i stabilně, ale nejsem schopen posoudit.Myslím že videí, jak začátečník se snaží vznést z podlahy je moc a po vteřině dvou padá někam na bok či pouští plyn, když se mu vrtulník vydá tam kam nechce.....

A právě proto jsem nechtěl stabilní dvojrotor....je to sice lehčí, ale všichni zkušenější říkají, že to člověka akorát zlenivý a nenaučí...

O tom ovladači už ted někdo psal, že se nedá propojit.....i když tam je ten výstup na kabel žák-trenér.

Přemýšlel jsem nad tímto:
http://www.modelyrc.cz/?p=productsMore&iProduct=36&sName=usb-e-sky-leteck%C3%BD-simul%C3%A1tor-vrtuln%C3%ADk%C5%AF-a-letadel-cz

Snad by měl fungovat i s lepšími simulátory.
BLC EgrO

#23 Příspěvek od BLC EgrO »

Kecáš... MODy přehodit jdou!

U Dx6i se to dělá tak, že v menu vlezeš do kopírování modelů, najedeš na reset modelu a místo toho aby jsi to potvrdil tak AIL třikrát přehodíš páčku D/R tam a zpátky. Pak jen rozebereš vysílačku a přehodíš si pérko :)
Radši lítám než šroubkuju...
Sali

#24 Příspěvek od Sali »

Tak za prve,Kdyz tak nemam pravdu.Tve kecas,zni jako bysme byli kamaradi a to nejsme! Za druhe,udelat jde vsechno na svete ale takhle prehodis jen packy do Modu 2 ale trimy zustanou pro Mod 1 takze v tom budes mit akorat gulas.musel bys to prehodit v softu radia a co vim,tak to u nas umi jediny clovek a ten prohlasil,ze uz to nikdy delat nebude,protoze je to hrozna pakarna.Myslim,ze nejrozumnejsi je koupit radio v Modu jaky litas.To ze Ti to nekdo nabizi levne,nestoji za tu pakarnu s predelavanim a jeste nemas zaruceny vysledek,pokud nejses profik v elektronice.Asi tak. :wink:
Sali
vaio
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od vaio »

Sali, musím s tebou nesouhlasit. DX6i umí pomocí servisního menu SW změnit mód a mechanicky jen musíš prohodit pružinky a aretaci plynu a výškovky. Dělal jsem to, není to nic složitého a nic se nemusí pájet nebo jinak sahat do elektriky.
Ale DX7 totéž asi neumí.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
baris

#26 Příspěvek od baris »

Tak DX6i jsem předělal z modu 4 na mod 2 dalo to trochu přemýšlení, pájkování, ale FUNGUJE bez problémů :D :D
Blade,CopterX 450+DX6i
psena
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od psena »

DX7 rozhodne nejde, aspon ne beze ztrat, vim ze to jde harwarove vymenit, ale pak nesedi trimy nebo display...
Penax

#28 Příspěvek od Penax »

baris píše:Tak DX6i jsem předělal z modu 4 na mod 2 dalo to trochu přemýšlení, pájkování, ale FUNGUJE bez problémů :D :D

Hmm, ja myslel, ze DX6i se dela pouze v modu 1 a 2.
Mod 4 jde udelat nejak takhle
http://www.modelflying.co.uk/forums/pos ... p?th=14273
Ja osobne uvazuji o predelani z 1 na 3.
Melo by stacit prohodit pouze dva dratky mezi pravym a levym konektorem (zlutej s oranzovym).
Jenom nevim co na to elektronika. I kdyz si myslim, ze rozhodujici je
konektor na desce.Jestli tam do neho jde signal s pravého nebo z levého potenciometru by melo byt jedno.Mozna by sli jeste prehodit trimy,ale s displejem rozhodne nic nenadelam.
Sali

#29 Příspěvek od Sali »

Tak to se omlouvam,ma zkusenost je s DX7 a nejak jsem automaticky predpokladal,ze je to u vsech Spekter stejne. :? Sorry. :(
Sali
BLC EgrO

#30 Příspěvek od BLC EgrO »

Sali píše:Tak za prve,Kdyz tak nemam pravdu.Tve kecas,zni jako bysme byli kamaradi a to nejsme! Za druhe,udelat jde vsechno na svete ale takhle prehodis jen packy do Modu 2 ale trimy zustanou pro Mod 1 takze v tom budes mit akorat gulas.musel bys to prehodit v softu radia a co vim,tak to u nas umi jediny clovek a ten prohlasil,ze uz to nikdy delat nebude,protoze je to hrozna pakarna.Myslim,ze nejrozumnejsi je koupit radio v Modu jaky litas.To ze Ti to nekdo nabizi levne,nestoji za tu pakarnu s predelavanim a jeste nemas zaruceny vysledek,pokud nejses profik v elektronice.Asi tak. :wink:

Zase kecáš..! Pokud s tim nemáš osobní zkušenost tak radši pomlč a nemluv tady o něčem o čem nic nevíš!!! Mam tu vysílačku doma, koupil jsem jí v mod 1 a přehodil jí. Díky lidem, který věčně píšou o věcech, který neví je tohle fórum plný takovejch žvástů a nedorozumění, že se tu nikdo nic nedoví...
Radši lítám než šroubkuju...
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“