Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#601 Příspěvek od Marek71 »

Normálka na Slovensku, v Nemecku, takže je logické, ýe i v ČR sa to "zrovná" s okolím z EU... bohužiaľ :-(

Podobné šialenstvo ako teraz, prebiehalo v Nemecku začiatkom minulého roku. Colnící začali preverovať všetky balíky z HK, tvrdo vyžadovať DPH, takže spústa ľudí to nezaplatila a balíky sa vracali nazad. A HC od tej doby do Nemecka posiela len so 100% uvedenou cenou.

holda29 píše:Ten limit 22 EUR je docela cara pres rozpocet :/
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od Nakadah »

marek71> jo jo a tak se stane, stat penize nema a hleda kazdou moznost jak se k penezum dobrat (rozumej vytahat je lidem z kapes). No musime uzit hranice 150EUR dokud to jen jde...Nak
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#603 Příspěvek od Rajny »

zalezi jakej balik, nad 1kg mas v oblace pribalenej vypis zbozi a ceny z hc, do 1 kg, tam mas druh zbozi, cenu zbozi a postovny
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#604 Příspěvek od Rajny »

hranice je porad 150 euro, chce si to parkrat precist :-)

shrnu to ve zkratce:
cesky zakon o dovozu a platbe dph se ridil:
1)nařízení Rady 918/83/EHS
2)směrnice Rady 83/181/EHS

od 1.12.2008 se upravili limity pro dovoz a to takto:
nařízení Rady 918/83/EHS - z 22eu na 150eu
směrnice Rady 83/181/EHS - porad 22eu

jelikoz platilo oboji tak 31.12.2009 doslo k upravy, k jaky to uz v tom clanku neni, ale koukal sem na zakon o DPH a je to upraveny tak, ze plati jen nařízení Rady 918/83/EHS a tudiz je limit 150eu
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od cassiopeus »

U malých balíčků (asi pod 1 kg, ale nesledoval jsem to) je jen na krabici cena zboží (díval jsem se na dva balíčky). U velkého balíčku je na krabici i cena (razítko) s poštovným v cizí měně.
SuperMUF

#606 Příspěvek od SuperMUF »

Ufff... konečně se balíček pohnul - 8 dní na celnici ... naštěstí SNAD bez cla ! vše jsem regulerně doložil ... a ani jsem nekecal, tentokrát byla cena 100% OK ... nepodseknul jsem ji ...

končím s hladovostí, nakupuji malé zásilky s menším poštovným a je klid ... (doufám) ... a při rozumné skladbě balíčku je to pořád zajímavé - aku na letošek už nakoupené mám takže nakupuji fajnovosti typu regl, RX atd kde je "cena/gram" výrazně zajímavější a balíčky mám s poštovným klidně do 10USD a uvnitř za 120USD ...

Letu zdar ! !!
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#607 Příspěvek od Genagen »

ja jsem dolozil ve ctvrtek vecer platby a ze jde o hobbyparts

dnes mi dorazilo, at prohlasim, byla li zasilak soukroma nebo obchodni (tak na to nezapomente u svych balicku, ta to zbytecne neceka jako me).
j.e.n.i.k.82

#608 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Kdykoliv po me neco chteli (za posledni cca rok asi ani jednou), tak stacilo napsat cestne prohlaseni, ze mi neni znamo, ze by cena na obalu neodpovidala cene zbozi uvnitr balicku a ze se jedna o zbozi nekomercni povahy, ktere bude pouzito pouze pro me soukrome ucely. Nic vic, nic min.. Nikdy jsem neposilal vypis z Paypalu.. A je fakt, ze pokud jsem mel balicek treba za 200 USD, tak cena uvedena na balicku byla okolo 150 USD, aby to vypadalo draze, ale jeste pod limitem..
olisoft

#609 Příspěvek od olisoft »

Len tu vypisujte taketo podrobnosti, colnici vam to spocitaju...
Oni sa tak nejako "vyskytuju" vsade. :P
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od Genagen »

j.e.n.i.k.82 píše: Nikdy jsem neposilal vypis z Paypalu..

v pruvodnim dopise co posilali, primo poptavali doklad o platbe.
j.e.n.i.k.82

#611 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

2 olisoft: Jednotlivce tezko "dostanou", zasilky si nechavam oznacovat poctive 100% castkou. Kdyz jednou za cas potrebuji PRO SEBE neco drazsiho, tak to proste trochu osulim.. Na tom nevidim nic spatnyho. Za to, ze se ted celnici vic hrabou i v levnejsich dodavkach z HC, nemuzu ja, ani me podobni, ale lide, kteri si z toho udelali zivnost a nechali si posilat narvane baliky s cenou 10% a pod.

2 Genagen: Ja vim, po me to taky chteli, ale nebylo treba posilat.. Stacilo napsat castku, ktera byla uvedena na balicku do mailu a to jim stacilo.
Jen jednou jsem mel problem, kdyz mi spatne vypocetli doplatek u dvou naprosto totoznych baliku, odeslanych v jeden den. Kdyz jsem to konecne po pul roce z nich dostal, tak prislo vyrozumeni, ze prepocitali oba doplatky a zjistili, ze u toho prvniho jsem zaplatil mene a u toho druheho naopak o moc vice. Vraceli mi jeste cca 2000 Kc. Tak se v tom vyznej :roll:
Hrabosh

#612 Příspěvek od Hrabosh »

Jak poznám, že mi balík visí na celnici?

Dnes je 18. a podle HongKongské pošty, "The item (RA****HK) left Hong Kong for its destination on 15-May-2010" - to by tu už mohlo být, ne?

Cena balíku je asi $50.

Díík.
olisoft

#613 Příspěvek od olisoft »

j.e.n.i.k.82: v CR dost dobre nechapem, preco niektori tak strasne klamali s cenou balikov, mate trochu inde limit ako na SK.
Alebo teda chapem, ale neschvalujem... :wink:

Hrabosh: skus tracking na ceskej poste, tam to zbadas.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od kratas »

Mohlo by a nemusí. Mě takhle odešel balík 14.5., počítám, že nejdřív ho budu mít doma dnes. Já většinou počítám 1-2 dny let (nevím, jak moc do toho zasahují víkendy), 1 den celnice a 1 den doručení, tedy 4 dny od opuštění HK, ale občas to trvá i déle.

Jinak pokud Ti to zadrží celnice, tak to zjistíš tak, že Ti pošlou doporučený dopis.

U Tebe se jedná o zásilku, která se nedá v ČR sledovat, tak pokud Ti to do týdne nedorazí, tak doporučuji se pak pravidelně jednou týdně optat na poště, protože občas tam mají bordýlek (chci být slušný) a už se mi jednou stalo, že ačkoliv jsem neobdržel žádnou výzvu, putovalo to zpět. Teď už si to hlídám více.

Jinak Tvou zásilku může pošťačka dát klidně i Tvému sousedovi. Je to obyčejná zásilka. Mě ty zásilky vždy přebírá přítule, protože furt sedí doma (ti studenti se fakt mají).
mior
Kontaktovat uživatele:

#615 Příspěvek od mior »

olisoft píše:
Hrabosh: skus tracking na ceskej poste, tam to zbadas.

Na rozdiel od slovenskej pošty tak česká zásielky typu RA a RB netrackuje, teda nezverejňuje.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“