ASW-28 od Pelikána

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
walter2

#166 Příspěvek od walter2 »

Milan Nes píše:....mmm
chci se zeptat jak ste ud?lli to vzepjetí?

Milan

Ja jsem vzal duralovou trubku a ohnul do pozadovaneho vzepeti.
Dural ma i tu vyhodu, ze pri drsnejsim padu se ohne, ale nepraskne , tak jak uhlikova tyc. Pro zacatecnicke pokusy idealni
walter2

#167 Příspěvek od walter2 »

zdekar píše:Víte někdo co je v tom RTF setu za motor? Pelikán má na stránkách jen to, že to je stříďák za 399,- . Zajímají mě nějaké další parametry, jako otáčky na volt, výkon, velikost vrtule (podle fotek by tam měla být lipolka dvoučlánek), proudový odběr. Pokud někdo ty parametry víte, tak to sem prosím napište,díky.

MYslim, ze motor odpovida tomuto z HC: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... oduct=6614

Na setovem motoru bohuzel neni uvedeno vubec nic, ale myslim, ze to je on.
grizzly660

Zlomený hriadeľ vrtule

#168 Příspěvek od grizzly660 »

Zdravím všetkých, som tu nový. Deti zo mňa spravili modelára začiatočníka, kúpili mi ASW 28. Ako tak som ho lepidlami držal pokope, ale včera som zlomil hriadel vrtule, trčí asi 1 cm z motora. Ako sa dá odmontovať z motora ?? U predajcu v Blave mi povedali, že ako náhradný diel hriadeľ nie je. Čím sa dá nahradiť ??
Ďakujem
pepelopezz
Kontaktovat uživatele:

Re: Zlomený hriadeľ vrtule

#169 Příspěvek od pepelopezz »

grizzly660 píše:Zdravím všetkých, som tu nový. Deti zo mňa spravili modelára začiatočníka, kúpili mi ASW 28. Ako tak som ho lepidlami držal pokope, ale včera som zlomil hriadel vrtule, trčí asi 1 cm z motora. Ako sa dá odmontovať z motora ?? U predajcu v Blave mi povedali, že ako náhradný diel hriadeľ nie je. Čím sa dá nahradiť ??
Ďakujem

Hriadel uvolnis tak, ze povolis dve imbus srobky vpredu na motore.
Nahradit by som ho skusil inym 3mm hriadelom alebo dostatocne dlhou 3mm skrutkou (ale to je len napad. netusim ci by to fungovalo).
geo
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od geo »

Hřídel určitě bude k dostání jako náhradní díl. Změř ji - průměr, délku - bude určitě shodná s nějakým jiným motorem. Průměr nutno dodržet a radši delší. 3roubek jak píše kolega ani náhodou! Hřídele bývají z kvalitních (nebo kvalitnějších :wink: ) ocelí, to šroubky nejsou a povrchově tvrzené.
Bývá zajištěna imbusovým červíkem - ten povolíš a vylisuješ po odstranění segrovky z motoru a opačným způsobem ji zase namontuješ. Opatrně na segrovku - rády prasknou.
geo
robotmz

Re: Zlomený hriadeľ vrtule

#171 Příspěvek od robotmz »

grizzly660 píše:Zdravím všetkých, som tu nový. Deti zo mňa spravili modelára začiatočníka, kúpili mi ASW 28. Ako tak som ho lepidlami držal pokope, ale včera som zlomil hriadel vrtule, trčí asi 1 cm z motora. Ako sa dá odmontovať z motora ?? U predajcu v Blave mi povedali, že ako náhradný diel hriadeľ nie je. Čím sa dá nahradiť ??
Ďakujem

Zdravím, tak nakoniec sme sa stretli aj na tomto fóre :lol: :lol:
grizzly660

#172 Příspěvek od grizzly660 »

pepelopezz, geo : ďakujem skúsim to nejak rozobrať a uvidím či v Blave v Avione podobný hriadeľ budú mať. Tú segrovku tam nevidím, musím vybrať motor z trupu ? Lebo to bude problém - celú prednú časť mám zababranú epoxidom, potom čo sa ten polystyrén začal pomaly rozpadávať. Dá sa nejako ten špic vrátane prepážky na ktorej je uchytený motor nahradiť a poriadne prilepiť ??

robotmz : svet je malý .. Učím sa. Zatiaľ môj čas strávený servisom ASW 28 vysoko presahuje letový čas.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od lubo1 »

grizzly660 píše:pepelopezz, geo : ďakujem skúsim to nejak rozobrať a uvidím či v Blave v Avione podobný hriadeľ budú mať. Tú segrovku tam nevidím, musím vybrať motor z trupu ? Lebo to bude problém - celú prednú časť mám zababranú epoxidom, potom čo sa ten polystyrén začal pomaly rozpadávať. Dá sa nejako ten špic vrátane prepážky na ktorej je uchytený motor nahradiť a poriadne prilepiť ??

robotmz : svet je malý .. Učím sa. Zatiaľ môj čas strávený servisom ASW 28 vysoko presahuje letový čas.

Ak stiahneš plastový kužeľ z vrtule .... Odkryje sa ti v predu trámec s vrtuľovými listami, potom je motor - a ten je usadný v takej objímke, ktorá je prišrobovaná na motorovej prepážke.... Tá objímka by mala mať dva zapustené imbusové červíky.... tie povolíš a celý motor vytiahneš dopredu.... pozor neodtrhni káble od motora k reglu.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od lubo1 »

grizzly660 píše:.

Ak je to priemr 3mm a trámec vrtule na matičku - mohol by pasovať náhradný hriadeľt trebárs do tohto
http://www.peckamodel.sk/produkt/655_ra ... 2225-.aspx
Ak na červíka
http://www.peckamodel.sk/produkt/938_el ... f2822.aspx
grizzly660

#175 Příspěvek od grizzly660 »

lubo1 píše:
grizzly660 píše:.

Ak je to priemr 3mm a trámec vrtule na matičku - mohol by pasovať náhradný hriadeľt trebárs do tohto
http://www.peckamodel.sk/produkt/655_ra ... 2225-.aspx
Ak na červíka
http://www.peckamodel.sk/produkt/938_el ... f2822.aspx

Tak už som to rozobral. Bolo to trošku komplikovanejšie než píšeš. Možno tie motory nie sú identické. V mojom prípade bol stator motora uchytený tromi krížovými skrutkami na preglejkovú prepážku. Aby som sa k nim dostal, musel som odstrániť tú polystyrénovú /aj tak bola v jednom rohu vylomená/. Hriadeľ má priemer 3 mm a 63 mm dĺžku. Na konci má drážku na segerku a na opačnej strane závit na vrtuĺový trámec. Na výmenu je aj preglejková prepážka, ktorá je tiež zlomená.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od lubo1 »

grizzly660 píše:

Toto je podobný motor...
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Prop_Combo
Pozri si obrázok toho držiaka, čo bol prišrobovaný k prepážke. Na fotke je vidieť čierny červík, oproti bude druhý.
Ak ich povolíš - motor pôjde vytiahnúť z drźiaku......
grizzly660

#177 Příspěvek od grizzly660 »

lubo1 píše:
grizzly660 píše:

Toto je podobný motor...
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Prop_Combo
Pozri si obrázok toho držiaka, čo bol prišrobovaný k prepážke. Na fotke je vidieť čierny červík, oproti bude druhý.
Ak ich povolíš - motor pôjde vytiahnúť z drźiaku......

Predsa len je ten môj motor trošku iný /červík nie je ani z tej odvrátenej strany/.

http://img85.imageshack.us/i/p7060007.jpg/
arda1
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od arda1 »

Tohle vypadá že je to vcelku a stator je na to nalisovaný a následně impregnovaný. :wink:
ICQ 638556901
grizzly660

#179 Příspěvek od grizzly660 »

arda1 píše:Tohle vypadá že je to vcelku a stator je na to nalisovaný a následně impregnovaný. :wink:

Presne tak a súdruhovia to vymysleli tak, že výmena motora sa nedá urobiť bez demontáže polystyrénovej prepážky.
grizzly660

Mám nový hriadeľ motora

#180 Příspěvek od grizzly660 »

Polepil som trup a vybral sa dnes s polámaným hriadeľom a "šublérou" do modelárstva v Blave. Našli hriadeľ z iného modelu, ktorý rozmerovo bol presne ako ten môj, iba drážka na segerku bola očividne užšia. Segerku k hriadeľu nemali a tak som s napätím utekal domov či to bude pasovať. Pôvodná segerka tam pasovala a všetko som zložil a namontoval, takže by sme mali byť znovu letuschopní. Na igelitovom sáčiku, v ktorom bol ten hriadeľ je napísaný názov modelu "PIPER SC". Nakoľko som tam tú polystyrénovú prepážku už nedal, teraz mám motor demontovateľný.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“