Přerušení vodiče-jak najít?
Přerušení vodiče-jak najít?
Mám 5ti žilový kabel a jeden vodič v něm je někde přerušený. Lze nějak elektricky a pokud možno jednoduše nalézt místo přerušení? Vím nejčastěji se láme někde u uchycení a někdy se to dá že se jím kroutí a někde to "pípne" - tady se nedaří - nejjednodušší řešení asi koupit kusnovýho to vím ale přesto mě zajímá zda se to nějak dá zjistit. Napadá mě tam připojit nějaký napětí (SS-ST?) a něčím zjistit po kud až to leze a tam by bylo přerušení. 
mám doma tohle http://www.himfr.com/d-p113978140256247 ... r_6885_48/
dokáže to zjistit živej/mrtvej kabel tak by s tím možná šlo zjistit kam to teče a kam už to neteče...
dokáže to zjistit živej/mrtvej kabel tak by s tím možná šlo zjistit kam to teče a kam už to neteče...
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Místo, kde je to zkratované se dá určit poměrně přesně, zvlášť jestli jsou přístupné oba konce vodičů. Místo přerušení se dá určit jen pokud je přístupná trasa uložení vodiče. (Musíš mít možnost nad tím vodičem kráčet se sondou).
Používáme to na VN kabely a silové vodiče NN.
Není to úplně nejlevnější, to co vyžaduješ Ty se vyplatí vyměnit, položit nově, zkusit to najít pomocí nějaké té zázračné krabičky na vyhledávání kabelů ve zdi (do toho hledaného vodiče si připojíš fázi). Budeš to hledat blbě, protože se to bude indukovat do těch zbylých vodičů. Ty musíš vyzkratovat mezi sebou a uzemnit, připojit na nulu z obou stran.
Používáme to na VN kabely a silové vodiče NN.
Není to úplně nejlevnější, to co vyžaduješ Ty se vyplatí vyměnit, položit nově, zkusit to najít pomocí nějaké té zázračné krabičky na vyhledávání kabelů ve zdi (do toho hledaného vodiče si připojíš fázi). Budeš to hledat blbě, protože se to bude indukovat do těch zbylých vodičů. Ty musíš vyzkratovat mezi sebou a uzemnit, připojit na nulu z obou stran.
Naposledy upravil(a) JMalik dne úte 18.05.2010 21:18, celkem upraveno 1 x.