Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
olisoft

#616 Příspěvek od olisoft »

No tak to nepotesi... :roll:
Aspon nieco ma nasa posta lepsie.
j.e.n.i.k.82

#617 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

olisoft píše:v CR dost dobre nechapem, preco niektori tak strasne klamali s cenou balikov, mate trochu inde limit ako na SK.
Alebo teda chapem, ale neschvalujem... :wink:

Jen kvuli hamiznosti.. Vezmi si, kolik se objevilo radoby prodejcu na Aukru a Modelbazaru. Tady je o tom taky par temat.. A pochybuju, ze nektery z nich priznal plnou castku, aby zaplatil clo a dph
olisoft

#618 Příspěvek od olisoft »

jj, to je cely problem.
Aj tak z toho nevyziju, to by museli podla mna inak vo velkom riesit...
Hrabosh

#619 Příspěvek od Hrabosh »

Tak asi budu muset este pockat. Jinak má cenu kontrolovat ešte tu HongKongskou poštu, nebo informace, že to opustilo HK je poslední, kterou tam uvidím?

Jinak je to AirMail (registered).
kratas
Kontaktovat uživatele:

#620 Příspěvek od kratas »

olisoft píše:No tak to nepotesi... :roll:
Aspon nieco ma nasa posta lepsie.

Znám několik lidí na Česká poště a oni sami tohle nechápou. Ten HK kód má stejný formát, jako kódy u nás, tudíž by to problém nebyl, ale oni jej přelepí nějakým jiným kódem a tento již dále nesledují. Velice zajímavá je i situace se zásilkami Air Parcel. HK kód má stejný formát jako naše kódy, ale oni jej opět přelepí kódem jiným, pro sledování u nás. Spíše mi to připadá, že se na tom jejich procesu zas někdo napakoval. Dokonce na to lidé na poště upozorňují, ukazují, že když to jde na Slovensku, proč to nejde i u nás, ale tohle ty lidi nahoře asi vůbec nezajímá.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#621 Příspěvek od kratas »

Hrabosh píše:Tak asi budu muset este pockat. Jinak má cenu kontrolovat ešte tu HongKongskou poštu, nebo informace, že to opustilo HK je poslední, kterou tam uvidím?

Jinak je to AirMail (registered).

Je to poslední informace.
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#622 Příspěvek od L.Bily »

[quote="Hrabosh"]Jak poznám, že mi balík visí na celnici?

Dnes je 18. a podle HongKongské pošty, "The item (RA****HK) left Hong Kong for its destination on 15-May-2010" - to by tu už mohlo být, ne?

Cena balíku je asi $50.

Díík.[/quoJ

Ja tam mam ten isty datum, schvane komu to pride skorej, ci na Slovensko alebo do CZ, dnes mi to este neprislo
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
zdekar

#623 Příspěvek od zdekar »

Já mám na poště v HongKongu balík (air parcel) už asi 5. den od "shipped" a ještě není registrovaný :( Z HC to jde teď rychle, ale pošta zas nějak pokulhává.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
kratas
Kontaktovat uživatele:

#624 Příspěvek od kratas »

Shipped pouze znamená, že na HC balík zabalili a dali do přihrádky odeslané. Oni to pak transportují ze skladu na nějakou jejich lokální poštu. Z ní se to převáží na poštu v HK. Z počty v HK se to pak převáží nějak na letiště, tam to čeká na naložení do letadla a pak to letadlo čeká na odlet. U mě to většinou funguje a fungovalo tak, že v den D jsem objednal na HC. 2 dny trvalo, než to posbírali, zabalili a dali do stavu shipped a poslali mi kód. Pak cca 2 dny trvalo než to podali u nich na té jejich lokální poště. Po dalších 2 dnech, tedy celkem po 6ti mi to hlásí, že zásilka je podána na poště a už ji můžu sledovat na na HK poště. Po dni mi to hlásí, že čeká na naložení. Osmý den pak vidím, že následující den (devátý) zásilka odletí. Devátý den je na HK poště vidět, že zásilka odletěla. Většinou ten proces v HK trvá těch 9-10 dní. Toť moje zkušenost. Takže pokud vše půjde jakmá tak dnes nebo nejpozději zítra bude balík doma.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#625 Příspěvek od Marek71 »

To bolo aj pre mna prekvapenie, ked mi zasielku doniesla susedka. Postarka ale musi nechat v schranke listok, ze u koho to nechala... ako info.

Ale je mozne to na poste zmenit, napisat si ziadost, ze chces aby zasielky postarka dodavala naozaj len tebe. Je na to tlacivo, za par minut som to u veducej posty vybavil. Ide o to, ze nie kazdy sused u nas je nadseny, ked musi preberat cudzie zasielky... takze si to radsej vyzdvihnem v sobotu doobeda osobne na poste.

PS:

Rec je o Ceskej poste, na Slovensku situaciu nepoznam :-)

kratas píše:Jinak Tvou zásilku může pošťačka dát klidně i Tvému sousedovi. Je to obyčejná zásilka. Mě ty zásilky vždy přebírá přítule, protože furt sedí doma (ti studenti se fakt mají).
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
kratas
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od kratas »

Jasně, u nás si to můžeš zařídit taky stejným způsobem.
romko1

#627 Příspěvek od romko1 »

Vcera poobede 18.5. som urobil mini objednavku (95g balicek) a dnes rano uz mam tracking number...uvidime ako to rychlo pojde dalej... :wink:
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
kratas
Kontaktovat uživatele:

#628 Příspěvek od kratas »

Takže jak jsem včera předpovídal, tak když jsem včera přišel domů, balíček ležel v obýváku na stole. Takže to časování je u mě prakticky s každou zásilkou z HC identické.
xtreo

#629 Příspěvek od xtreo »

Hmm, ja mam tracking number (vetsi balicek) od 12.5. a na hongkongpost.com stale nic. :-(
- Phoenix RC Simulátor, DX6i (MOD 2)
- ALIGN T-REX 450 Pro Super Combo (ve výstavbě)
- Do budoucna hledám někoho ochotného z HK a okolí na pomoc
olisoft

#630 Příspěvek od olisoft »

Ja mam vacsie stastie, podane 17.5. stav updatli 19.5. (dokonca dali, ze to bolo podane 17. a je "spracuvane na odoslanie).
Uz sa mi ale stalo, ze podali, o 3 dni updatli stav a tam, ze to bolo podane v den update stavu...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“