xtreo píše:V OBI a Hornbachu (a asi i v dalsich obdobnych) mensi inbusaky nez 1,5mm opravdu nemaji. Z hecu jsem se tam na ne ptal pred casem prodavacu. V Hornbachu mi dokonce doporucili si koupit ten 1,5mm a zapilovat si ho pilnikem na pozadovany rozmer... No nic, aspon byla sranda.
V OBi jsem ten šmejd (iMbusový ) koupil cca před půl rokem v Příbrami. Mám to na stole před sebou. Černožlutý šroubovák Wera 118062 HOP 0,9. Na dalším papírovém štítku je Kraftform mikro 0,9 x 40.
Další ještě menší je někde v krabici.
JMalik píše: A jak jsi na to přišel? (pravidla českého pravopisu tenhle výraz nekonkretizují. Zkus si zadat např. do vyhledávače Seznam /zboží iNbusový šroub - kolik jich to našlo? Teď zadej iMbusový šroub - kolik?)
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.p ... bus-imbus- hlavně tahle pasáž- Varianta "imbus" je sice etymologicky chybná, ale je rozšířená nejen v češtině, ale i např. v němčině a angličtině. Lze ji tedy považovat nejen za chybu, ale i za výsledek jazykového vývoje.
JMalik píše: A jak jsi na to přišel? (pravidla českého pravopisu tenhle výraz nekonkretizují. Zkus si zadat např. do vyhledávače Seznam /zboží iNbusový šroub - kolik jich to našlo? Teď zadej iMbusový šroub - kolik?)
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.p ... bus-imbus- hlavně tahle pasáž- Varianta "imbus" je sice etymologicky chybná, ale je rozšířená nejen v češtině, ale i např. v němčině a angličtině. Lze ji tedy považovat nejen za chybu, ale i za výsledek jazykového vývoje.
Asi tak,
Z Prahy taky nejedeš do Dresden, ale do Drážďan.
xtreo píše:Tak to ve vasem OBI maji zrejme nejaky podpultovky.
Určitě ,
Někdy v té době jsme tam třeba koupili dobré kufry s vercajkem pracovníkům. Cca 3000,-. Pak už tam nikdy nebyly. Občas zřejmě něco někde skoupí , vyprodají, objednají jiný verk.
Zdravím kutilstvo.
Pánové, nevíte zcela náhodou, jestli se dají sehnat křížové šroubováky různých velikostí na vyndání páčky serva bez demontáže serva z lože v křídle?
Dííííky za odpovědi.
OK53
Asi je potřeba hledat u odborníků (což asi není OBI, HORNBACH ...... ty umí jen běžné rozměry a kvalitu )
zkus se poptat u výrobce motoru ci serv od koho používají šrouby ...
není tomu tak dlouho a neco podobného jsem řešil v praci a výrobce tam montoval imbus 1.6 (nechapu proc) 1.5 je malý a prokluzuje ...........
a takový je jinak nesehnatelný
MaxKin píše:Asi je potřeba hledat u odborníků (což asi není OBI, HORNBACH ...... ty umí jen běžné rozměry a kvalitu ) zkus se poptat u výrobce motoru ci serv od koho používají šrouby ... není tomu tak dlouho a neco podobného jsem řešil v praci a výrobce tam montoval imbus 1.6 (nechapu proc) 1.5 je malý a prokluzuje ........... a takový je jinak nesehnatelný
Ono to bude skôr problém metrikckých a imperial rozmerov....
kovaco píše::roll: Zdravím kutilstvo. Pánové, nevíte zcela náhodou, jestli se dají sehnat křížové šroubováky různých velikostí na vyndání páčky serva bez demontáže serva z lože v křídle? Dííííky za odpovědi. OK53