Profil na větroně

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Choze
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Choze »

profil už mám vybraný a rozpětí bude větší. Jinak všem děkuji
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZIPP »

woro píše:
m2 píše:1300mm Alka 13 funguje s S3021 nezáludne. Ale moc to neplachtí...
Protože to má laminární bublinu jak prase :wink:

Jak víš při jakém Re se Alka 13 pohybuje, že tvrdíš, že tam vzniká laminární bublina??? :roll: Ta tam vzniká při Re = 60 000, ale při vyšších Re už žádná bublina není :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jenikKL »

Ahoj,

tak jaký je ten výsledek. Jaký profil mám použít ? :)
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
kocour
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kocour »

Choze píše:takže když se v profili podivam na profil. Dam priklad, kdyz treba tu E205 polozim na trup ktery bude tyčka a bude tam přilepena vyškovka tak staši tam to křidlo jen přidělat nebo musi byt ta osa v rovine vyskovkou takze tam vybrousit jakoby kousek spodni strany profilu. Jestli jsi mě pochopil

Zjednodušená odpověď : Dolní strana ( rovná část ) profilu E 205 svírá s tetivou úhel necelé 2 stupně, tedy tahle přímka může sloužit jako začátek při seřizování a k tomuto úhlu seřízení hledat vhodnou polohu těžiště.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jenikKL »

tak já se zeptám jinak. Chystám se vytvořit křídlo přířezem z polystyrenu.
Šiknul by se obrázek nebo souřadnice.

Tomu co píšete nerozumím :).
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
kocour
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od kocour »

jenikKL píše:tak já se zeptám jinak. Chystám se vytvořit křídlo přířezem z polystyrenu.
Šiknul by se obrázek nebo souřadnice.

Tomu co píšete nerozumím :).

Já zase nerozumím, čemu nerozumíš. Ten přířez z polystyrenu má být hotové křídlo malého modelu ? Potom je celkem jedno, jaký má profil tvar. Pokud to bude mít potah z balzy, dýhy, pak si vyber profil z programu třeba "Profili", nakreslí ti to profil zvolené hloubky i s potahem, případně i interpolaci do jakéhokoliv koncového profilu. Tenhle program byl jako freeware, tedy případně se dá i předat dál. Profili 2 jsou myslím placené. Pokud se ti nechce tohle podnikat, je spousta tvarů žeber na pláncích v časopisech, najde se i potřebná velikost k okopírování.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jenikKL »

O těch časopisech vím. Zrovna dnes sem objevil obrázek v RCM. Abys tomu rozuměl, shaním obrázek abych mohl nazvětšovat na kopírce a udělat šablonu. Je to takový pokus o větroně. Rád bych se zůčastnil VDC.
JFV

#23 Příspěvek od JFV »

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti s profilem S7012. Uvažuji o něm na nové éro, počítám s rozpětím 1800 mm a hlobkou křídla 200 mm ve středu a 150 mm na konci. Předtím jsem používal hojně E205 a chodilo to slušně tak bych teď nechtěl trefit kozla.
Decca
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Decca »

Předesílam, že nejsem moc zkušenej, ale E205 létám též a pocitově bych řekl, že je to skutečně hodnej až "blbuvzdornej" profil. Nedávno jsem postavil házedlo, které jsem opatřil profilem S3021 a má rozpětí 1300mm, nic jsem nepočítal, neměřil, jen jsem to pocitově nějak nakreslil a postavil a létá pěkně, teď v sobotu na kopečku jsem to ani nemohl dostat na zem:-)))
JFV

#25 Příspěvek od JFV »

No ten tvůj profil jsem měl také mezi vybranými, ale přesně jak říkáš, mi z toho pocitově zase vyšel právě S7012 :D
Decca
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Decca »

Tak ho tam normálně frkni:-) ...v nejhoršim případě získáš zkušenost která se ti pak hodí třeba do jiné konstrukce.
JFV

#27 Příspěvek od JFV »

No asi to tak dopadne, ale bude to zajímavé neb na tom éru chci poprvé vyzkoušet i čtyři serva v křídle :D a snad i motýla vzadu ( ale to není definitivní )
Decca
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Decca »

Na takové křídlo jsem použil "pocitově" MH32 a na jednom křídle jej už mam, ale tam jsem ubral na tloušťce toho profilu a lítá to celkem svižně, ale pomalu to taky celkem umí:-)
Odpovědět

Zpět na „Větroně“