Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Johnny »

na ebay.com hledat Keychain camera..
Don't drink and drive, smoke and fly.
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od PepaK »

Jo jo to je přesně ona.
graup15

#78 Příspěvek od graup15 »

PepaK píše:Jo jo to je přesně ona.

Další kousek této kamerky..hezky šupky do Rakovníka.V neděli přijede Michal i s profi kamerou a tak mi napadlo, že dáme i kamerku různě na model..finální sestřih pak bude dost bomba.
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od MichoCZ »

PepaK píše:Tak sem dnes v podvečer vybavil vikinga opravdi mini kamerou a tady je video http://ulozto.cz/4648756/viking-25.4.2010-susice.avi
Obraz není vůbec špatný na to že stála 300,- Kč

Není to ta 2Mpx z ebay? Koupil jsem si taky takovou, na blbosti fajn. Když se chci sám podívat, jak to vypadá ten let z výšky.
graup15

#80 Příspěvek od graup15 »

Dvě fotečky pro potěchu oka z dnešního létání ...
Obrázek
Obrázek
V tom chumlu jsou nejlépe létající letadla které jsem kdy měl. Corado je mezi Vikingi oprávněně...jeho letové vlastnosti se velkým bráškům rovná..jen je vše v menším měřítku rychlostí, vzdáleností atd..
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od PepaK »

Pěkné hnízdečko, i prcek se jim narodil.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od klingon77 »

Pridam dalsiho ptacka do tohodle hnizna :D Dnes se Ascot poprve seznamil se vzduchem. Vsechno slo az podezrele hladce, zadne problemy se nekonaly. Letovka je rovnych 2500g, startovni prikon viz graf. Stoupavost bohuzel nevim, sice jsem vezl vario, ale asi se mu nelibilo v zavrenem trupu a pri stoupani ukazovalo nesmysly (oscilace mezi 20-55m/s )
V kluzu se Ascot chova perfektne, hodne jsou znat lehoucky kridla a velka centralizace vahy- minimalni setrvacny sily. Ted uz jenom doladit vychylky, diferenciace, mixy, diferenciaci motyla.... Ale tenhle proces zna kazdy vetronar 8)

Jeste musim napsat velke podekovani pro Dalibora a Martina za zajisteni pohonu do tehle hracky, ktera me hned tak neomrzi 8)

Obrázek
Obrázek
graup15

#83 Příspěvek od graup15 »

Už by bylo na čase, abys Vaška donutil k special elektro-trupu.
Baterky již jsou levné, regl se dá de fakto použít i z číny (Ice je bomba, ale nutný není). Neu taky není nutnost za každou cenu...stačí kdyby se sehnalo pár převodovek P32 od Neu a udělám něco podobného i s Megou. Šlo by to i z Kontronikem či Plettim..prostě kurňa chce to k Vikingovi i konkurenci. Takhle brzo s Jirkou Sodomkou usneme na vavřínech :D :D :D Protože tvůj Askot není a nebude nikdy seriové řešení pro hromadnější výrobu.
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od PepaK »

Dnešní video z vikiho. Kamera umístěna 15cm nad křídlo. V dálce přichází bouřka. http://www.ulozto.cz/4898415/viki1.avi
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od pilothanter »

By ma zaujimalo ako si to mal vyriešené lebo ja som mal kameru na kridle prilepenu a nedalo sa stým dosť dobre točiť do jednej strany bolo to na Variantovi III tak ma zaujima ake to malo letové vlastnosti ked tak daj foto ako si to mal prichytene, mne to fungovalo ako dosť učinna aerodinamicka brzda. Inak video vyborne.
graup15

#86 Příspěvek od graup15 »

Report od Pepana Kavaleho. Neb nemá svůj web a těžko vkládá fotky.
Jeho osobní výškový rekord..
Obrázek
No a pro zasmání, ale i pro mojí radost z toho jak moc se Viking povedl.
Pepan už v té výšce trošku viděl prd a tak se rozhodl jít dolu. Naučeně přepnul na plné klapky a Vikinga potopil...jenže!!! Sice si přepnul, ale brzdy nevytáhl. Po cca 450m sešupu mu to došlo...a instinktivně brzdy vytáhl. Chudák Viking ten ho musel proklínat. Vytáhnout plné brzdy v přibližně 180km/h to musela být taková prda na konstrukci klapek :-)) Ale vše vydrželo bez ztráty kytičky.
Mám z toho opravdu radost....
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od PepaK »

Taky nemusíš prozradit uplně všechno, jak teď vypadám. Jako b.... :oops:
graup15

#88 Příspěvek od graup15 »

Jaký blb? Žádný učený z nebe nespadl... mně se stala horší věc, však víš co myslím. A mně by se stávat rozhodně neměla!!! :?
Takže jestli je někdo blb..tak já.
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od PepaK »

pilothanter píše:By ma zaujimalo ako si to mal vyriešené lebo ja som mal kameru na kridle prilepenu a nedalo sa stým dosť dobre točiť do jednej strany bolo to na Variantovi III tak ma zaujima ake to malo letové vlastnosti ked tak daj foto ako si to mal prichytene, mne to fungovalo ako dosť učinna aerodinamicka brzda. Inak video vyborne.
Konstrukce byla trujúhelníkového tvaru z EPP a proti tomu samolepící závaží na kola. Trochu to tahlo ke straně , ale nechalo se to uřídit.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od vitousek »

PepaK píše:Taky nemusíš prozradit uplně všechno, jak teď vypadám. Jako b.... :oops:

Jako *** určitě nevypadáš !!!!! Jednak vytočit takhle krásný stoupák - klobouk dolů. No a pokud je pravda, co tvrdí jednak Graup15 a druhak výrobce si jen ověřil v praxi. Pevnost je v pohodě a osazení ( hlavně asi přepákování ) zcela evidentně také.

Já si včera také užil termiky viz. http://www.mkchlumec.cz/RCEN/Foto%20Rce ... rimera.bmp
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“