Problém s regulátorem z china setu !EDIT Pls radu s Jeti reg

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vigo
Kontaktovat uživatele:

Problém s regulátorem z china setu !EDIT Pls radu s Jeti reg

#1 Příspěvek od Vigo »

Ahoj,

Potřeboval bych malou radu. Mám Aerocruisera a dal jsem do něj na zkoušku s400 s převodovkou 3.5x1. Používám regulátor z čínského setu, přijímač hitec electron a vysílač optic. Problém je vtom, že má pohon děsně malý tah. Letadlo není skoro schopné letět. Podle kalkulátoru by měl mít pohon s vrtulí 11x7 statický tah 424g. Letadlo váží 580g a bez baterky 417g takže když držím baterku v ruce mělo by se výrazně nadlehčovat (nevážit skoro nic) to se ale neděje podle mého odhadu má pohon tah max. kolem 200g. Zdá se mi jakoby regulátor s těmito komponenty nedával plný plyn. Myslíte že je to možné a mám koupit normální regl?

Měl jsem letadlo vlastní konstrukce 500g s touhle pohonou jednotkou a vrtulí 9x5 a udělalo vpoho i přemet. V té době tam byl ale ještě původní china přijímač a vysílač. Dále jsem stím lítal origo cessnu bez převodu a ta lítala taky mnohem líp. Problém je že už to z china komponenty nemůžu testnout protože mi odešel ten přijímač :(

Závěrem:
Vím že s S400 to nebude žihadlo tak mi to nemusíte připomínat ale napište zda je reálné aby letoun s s400 a převodem o váze 580g zvládal zákl. akr. prvky jako výkrut přemet atd..

díky
Naposledy upravil(a) Vigo dne pon 30.10.2006 15:14, celkem upraveno 1 x.
IK33
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od IK33 »

Nepoznám model Aerocruiser, ale mal som doma robeného hornoplošníka Kanárika R: 120 cm o váhe 720g s S400 1:2,33 10/6 a lietal v pohode a zvládol základnú akrobaciu bez problémov. Jasné s Megou 16/15/x by to bolo o inom. Takže podľa mňa sa nemusíš tejto konfigurácie pohonu pre začiatok báť. Ono skôr či neskôr každý prejde na strieďáky, tak je len otázne či nie je lepšie skôr ako neskôr. :roll:
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vigo »

Tak jsem koukal na střídavé regulátory Jeti 012 a 020 (s400-Ss480) a mají uvedený maximální počet serv "3" při sedmičlánku. Proč se počet serv snižuje s výškou nap. napětí? Potřebuju tam dát 4 serva a přeci nebudu kupovat 30A regl :(
zdzd

#4 Příspěvek od zdzd »

Vigo píše:Tak jsem koukal na střídavé regulátory Jeti 012 a 020 (s400-Ss480) a mají uvedený maximální počet serv "3" při sedmičlánku. Proč se počet serv snižuje s výškou nap. napětí? Potřebuju tam dát 4 serva a přeci nebudu kupovat 30A regl :(

Počet serv nezávisí na max. proudu reglu. Regl má dvě části - pro motor (to je ten max. proud) a BEC pro rádio.

BEC dává pět voltů a proud pro serva a přijímač. Napětí o které je U accu vyšší než 5V "nepustí". Když mají accu 7V, jsou na něm 2V. Když mají accu 15V, je na něm 10V. Proud do RC je v obou případech stejný. Protože výkon je napětí x proud, vychází v druhém případě pětkrát vyšší výkon, který se na BEC musí "protopit". Protože co nemá přijít na RC, musí zůstat na BEC. No a takový výkon BEC neuchladí a vypne, nebo zrovna shoří. Proto čím vyšší napětí accu, tím menší proud je možné z reglu odebírat pro RC.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vigo »

jo tak díky já jen že nevím jaký regl teda koupit. Našel jsem TMM1812S od MGM com-pro ten má 4A na serva což by mělo vpohodě stačit. Nevíte kde se dá v :!: Praze koupit? :!: :!:

Ještě dotaz k mé předchozí otázce. Regl z chiny je samo taky na max 3 serva ajá tam mám zapojený 4. Myslítě že by to mohl být důvod proč jde motor tak blbě ?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Vigo píše:Ještě dotaz k mé předchozí otázce. Regl z chiny je samo taky na max 3 serva ajá tam mám zapojený 4. Myslítě že by to mohl být důvod proč jde motor tak blbě ?

Myslim ze ne, typicky pretizeni BECu se projevi tak, ze po par minutach letu (nejlepe akrobacie) najednou neridis. Pokud se servama nehejbas, maj minimalni odber...
Nebo si to vyzkousej, odpoj vsechna serva a zkus jak motor pobezi, ... proste :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
rollfree

#7 Příspěvek od rollfree »

Pripoj motor primo na baterku a hned uvidis, jestli se to nejak zasadne lisi od stavu, kdy je to pres regl na plny plyn.

Pokud je regl O.K., tak by to melo byt prakticky stejne jako naprimo (ubytek na plne sepnutych FETech je minimalni).
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Vigo »

Tak mi dnes poradil prodavac od Vanoucha. Pry se setkal stim ze to china regl s obyc vybavenim delal. Koupim novej regl jediny problem je jaky. Jestli bude stat 700 a nebo 1000 je mi celkem jedno ale jde o to aby uměl 4 serva při sedmičlánku. Koukal jsem že to umí JES 030. Nevím ale jestli bude pro s400 optimální (vysoká ochrana proti přetížení atd..).

Pls jaký regl by jste koupili ?
bomb_bob
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od bomb_bob »

Vigo píše:Tak mi dnes poradil prodavac od Vanoucha. Pry se setkal stim ze to china regl s obyc vybavenim delal. Koupim novej regl jediny problem je jaky. Jestli bude stat 700 a nebo 1000 je mi celkem jedno ale jde o to aby uměl 4 serva při sedmičlánku. Koukal jsem že to umí JES 030. Nevím ale jestli bude pro s400 optimální (vysoká ochrana proti přetížení atd..).

Měl sem v Estaru Jes 12 4serva (2xHS81 2xnějaký z čina piperu) 7článek a vpohodě i při hodně dlouhým a zběsilým páčkování kdy serva lítala z dorazu na doraz,
Kovboj

#10 Příspěvek od Kovboj »

Vigo píše:Tak mi dnes poradil prodavac od Vanoucha. Pry se setkal stim ze to china regl s obyc vybavenim delal. Koupim novej regl jediny problem je jaky. Jestli bude stat 700 a nebo 1000 je mi celkem jedno ale jde o to aby uměl 4 serva při sedmičlánku. Koukal jsem že to umí JES 030. Nevím ale jestli bude pro s400 optimální (vysoká ochrana proti přetížení atd..).

Tady máš regl za 700, který by měl ta 4 serva zvládnout a navíc je do 35A :-) Já ho v jednom letadle používám a je v pohodě - ale 4 serva jsem u něj připojené neměl.
http://jino.inshop.cz/inshop/scripts/de ... =17&Edit=1
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vigo »

Tak děkuji za rady. Koupím JES 030 čtyři serva zvládne (BEC2A) a rozdíl hmotnosti částečně odstraním napájením tenčích drátů. Jediná nefunkční věc bude ochrana proti přetížení protože u 30A už to s400 nevydrží.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“