První vrtulník pro syna (15 let)
psena píše:On taky ne kazdej chce koupit k 15tinam klukovi darek za 20 papiru s tusenim ze investice budou pokracovat (u me cca 4 000 mesicne, nehody, udrzba)
Pro nekoho je to kapesny, pro nekoho rok setreni na dovolenou.
Docela zabvny me prijde, ze ja si zasadne vybiram konicky u kterych se 1)fyzicky nenadru a 2) jsou docela nakladny. Nepamatuju co by me bavilo a bylo to zadarmo(teda krome...vite ceho)
4000,- měsíčně??? Děláš si srandu nebo to myslíš vážně? Protože jestli to myslíš vážně, tak mě přechází chuť lítat...
No, neber me jako priklad, nemam pud sebezachovy (helizachovy) a porad jsem boural, kazda bouracka tak 500-1000kc jednou jsem mel 4 za tyden
Takze spis jsem tu castku podcenil a to beru dily z ciziny, kdybych bral za nase ceny tak je to jeste o ctvrtinu jinde.
Mimochodem ted jeden kluk tady odsud spadl s uplne novou 500kou a tak blbe ze ten pad ho bude stat cca 5 tisic, prisel totiz i o regl + vsechny klasicky veci vcetne rozlamanych bocnic. Proste smula a na zacatek to rozhodne moc na nadseni neprida i kdyz v totmo pripade se pravdepodobne jednalo nejaky technicky problem.
Takze spis jsem tu castku podcenil a to beru dily z ciziny, kdybych bral za nase ceny tak je to jeste o ctvrtinu jinde.
Mimochodem ted jeden kluk tady odsud spadl s uplne novou 500kou a tak blbe ze ten pad ho bude stat cca 5 tisic, prisel totiz i o regl + vsechny klasicky veci vcetne rozlamanych bocnic. Proste smula a na zacatek to rozhodne moc na nadseni neprida i kdyz v totmo pripade se pravdepodobne jednalo nejaky technicky problem.
Ahoj, já začínám létat a létám s MiniTitanem. Na RCM Pelikán jsou teď výprodejové ceny a set komplet (BLC,motor,serva, gyro) stojí 7990,-. Samotný kit teď mají dokonce za 2300,- ! Myslím, že MiniTitan létá slušně a ceny náhradních dílů jsou velmi příznivé a hlavně dostupné prakticky kdekoliv a kdykoliv. K tomu Spektrum DX6i za něco málo přes 4tis a může se létat.
- jackson8800
- jackson8800
-
petrpetr
- Kontaktovat uživatele:
Thunder Tiger mají již nového mini Titana V2. Ovšem zatím to vypadá, že to nebude hit století, alespoň u nás.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
Angusss píše:Ahoj, já začínám létat a létám s MiniTitanem. Na RCM Pelikán jsou teď výprodejové ceny a set komplet (BLC,motor,serva, gyro) stojí 7990,-. Samotný kit teď mají dokonce za 2300,- ! Myslím, že MiniTitan létá slušně a ceny náhradních dílů jsou velmi příznivé a hlavně dostupné prakticky kdekoliv a kdykoliv. K tomu Spektrum DX6i za něco málo přes 4tis a může se létat.
Tak to jsou paradni ceny, predevsim je velka vyhoda , ze se prodava samotny kit beze vseho, protoze to Align bohuzel nema.
- jackson8800
psena píše:Angusss píše:Ahoj, já začínám létat a létám s MiniTitanem. Na RCM Pelikán jsou teď výprodejové ceny a set komplet (BLC,motor,serva, gyro) stojí 7990,-. Samotný kit teď mají dokonce za 2300,- ! Myslím, že MiniTitan létá slušně a ceny náhradních dílů jsou velmi příznivé a hlavně dostupné prakticky kdekoliv a kdykoliv. K tomu Spektrum DX6i za něco málo přes 4tis a může se létat.
Tak to jsou paradni ceny, predevsim je velka vyhoda , ze se prodava samotny kit beze vseho, protoze to Align bohuzel nema.
Právě,tohle byl rozhodující fakt při výběru mezi Titanem a Rexem..Rex se prodává bud combo za 8000 nebo supercombo 10 000,-NIc jinýho bohužel nejde..tinana si koupím za 3000 s motorem a reglem a postupně dokoupím díly a postavím..
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
lexlutor píše:Ohledně těch měsíčních nákladů. Za sebe mohu říct, že t-rex 450pro mám od září a nevrazil jsem do něj ani korunu.))) a to létám a zkouším nové prvky v akrobacii, ikdyž jsem před ním měl už nalétáno. Jen chci říct, že když bude postupovat rozumně a s rozvahou tak ty náklady mohou být minimální.
To ano s tím jistě souhlasím ale pak se ti povede něco jako třeba mě - když jsem na chvost nandal Align nový ložisko a vono se ti po 4ech stertech kousne tak to stršně moc potěší...
Prostě pády na "technickej stav" jsou svině.... tohle jsem doopravdy nečekal....... vím že align ložiska nejsou žádná sláva ale něco jsem na ně málo nalítal a pokud byla možnost tak jsem je vyměnil - ale tohle byl podraz a dost brzo.....
1 servo kolektivu na odpis
1x listy
1x listy vrtulky
chvostová trubka
lyže
řemínek
drát padel
pádla
a tři hřídelky........
Móóc krásná ranka na techniku zhruba za cca 3 litry jen kůli posranýmu ložisku co by vyšlo v tobexu na 150?- A KUWWA TO SE VYPLATÍ.......
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
Musí se počítat s tím, že právě vždy počíteční invetsice je ta nejvyšší. Nemáš rc vybavení (radio, přijímač), kvalitní nabíječ na lipolky, několik sad lipolek, nářadí, nějaké díly do zásoby, stavebnici heli atd...ale když už to pak člověk všechno má a něco se naučí, tak pak už jen koupí model a ty náklady už nejsou tak velké jako na začátku, kdy člověk nemá vůbec nic. Je to realita. Přikláním se tady ke kolegům. Než nějaký rc set viz. ta walkera tak to raději nic, bude zklamaný.
lexlutor píše:Ohledně těch měsíčních nákladů. Za sebe mohu říct, že t-rex 450pro mám od září a nevrazil jsem do něj ani korunu.))) a to létám a zkouším nové prvky v akrobacii, ikdyž jsem před ním měl už nalétáno. Jen chci říct, že když bude postupovat rozumně a s rozvahou tak ty náklady mohou být minimální.
No tak to gratuluju, ale my se tu bavime o vrtulniku pro ZACATECNIKA. To ze tu pises, ze jsi mel nulovy naklady od zari je bezvadnej dukaz ze Procko je proste fantastickej stroj za ty penize a ze ty jsi uz vylitanej a zkusenej. Ja jsem psal o prvnich trech mesicich svych zacatku, ted uz naklady samozrejme klesaji a dost vyrazne.
Da se jim urcite vyhnout i na uplnem zacatku, pokud je nekdo extreme sikovnej a nebo postupuje velmi uvazlive a pomalu se vsemi nacviky visu atd...(ja takovej nejsen ani ted natoz tak v 15ti letech
Ja za sebe musim rict, ze 80% padu bylo moji chybou a 20% technika, ale na zaklade me spatne provedene instalace (nezalepeni sroubku, nebo pastorku,taky jsem jednou prepl nevedomky gyro na normal naprikla
S 600kou az ji slozim uz opravdu takhle bourat nehodlam.