První vrtulník pro syna (15 let)

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#31 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:S 600kou az ji slozim uz opravdu takhle bourat nehodlam.
Kurna, ty uz mas 600? :o
tak to ti zavidim... :(

Tazko radit nieco do sumy 10tis, max. 12tis.
Tiez ked som zacal, pocital som, ze do 10 sa zmestim, ked kupim drak copterX, elektroniku z HC a nejake diely na pady. Postupne som zistoval, ze to chce dalsie a dalsie vydavky. Tx s rx, nabku, baterky, potom som niektore diely + niektoru elektroniku musel vymenit, lebo to co som bral na zaciatku, mi nevyhovovalo /napr.gyro, teraz vrtulkove serva, dokupujem dalsie baterky/.
Ta pociatocna investicia je fakt velka supa.
Ked chce niekto nieco spolahlive poskladat, vyjde ho to rovnako ako ked kupi to PROcko. A cielova suma /vratane TXsRx,nabka a baterky z HC/ bude asi tych spominanych 20tis.
Skusenejsi by mozno nieco usetrili na lacnejsom neznackovom draku a elektronike z HC pre nich uz osvedcenej, ale tato cesta pre zaciatocnika je skor slepa ulicka.

A radit vrtas typu napr. FreeSpirit je nanic. Je sice fajn, ale do izby velky, vonku sa nehodi a kto ma dnes k dispozicii halu hocikedy, ked sa mu zachce lietat?
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
1ondra9

#32 Příspěvek od 1ondra9 »

psena píše:........se muze vyskytnout nejaky technicky problem.
.........

No to si vem jak to nasere - týden před ránou jsem rexíkovi nadělil nový serva kolektivu a hned týden po tom sem mohl jedno zahodit.... jediný co sem z něj nechal je kábl ten byl v pohodě

Teď jsem to dal do hromady a pořídil jsem nový lupení od MSC ty bílí lamináty tak až dorazej tak sem na ně zvědavej jak budou chodit už se těšim jak malej kluk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bude zase co rozbíjet :-D
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Mikelo

#33 Příspěvek od Mikelo »

Tak abychom se od konverzace patřící do SZ vrátili k otázce zakladatele vlákna:
V současné cenové situaci nevidím lepší volbu pro rozjezd než kit Minititana (pouze drak) za 2.390,- + rozumná elektrovýbava a radio Spectrum DX6i. I s nabíječkou a 3x aku Li-pol 2,2Ah 25C se lze vejít do 15.000,-Kč (jen je třeba hledat). Vyčlenit dalších 3.000,- Kč na ND, nebo 3.800,- na simulátor Phoenix, který ušetří desetinásobek své ceny na zbytečných nehodách na ruce. MT lítá klidně, dobře se sestavuje a seřizuje a levně opravuje.
Další omyl co tu padl, je že první nákup je nejvyšší položka. Není. Největší položkou je samotný provoz vrtulníků. Neboť otázka nezní zda to havaruje, nebo ne. Zní pouze: kdy k tomu dojde...
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od petrpetr »

Kdybych se já měl rozhodovat nad vrtulníkem pro 15. letého syna a neměl 100% jistotu že ho to chytne a to u patnáctiléteho kindra nikdy nevíš, volil bych takto:

Minititan (to pro dobrou dostupnost dílů a jejich cenu) asi rovnou SE.
Radio HK-7X. Má to všecho co třeba DX6i a na začátek mu na dost dlouho bude stačit. Až zní vyroste tak už bude vědět sám co potřebuje.
O elektronice do titoše je tady napsáno mnohé. Regl asi taky od TT atd.
Gyro třeba LogicTech 2100T. Za ty peníze není co řešit.
Nabíječku bych vzal zaky třeba z HC. Pohledej tady a dozvíš se vše potřebné.
Do deseti tisíc se vejdeš spolehlivě a ještě ti zůstane nějaká ta pětka na pivo. Ale připrav se na to, že u tebe bude každou chvilku mladej somrovat peníze na hřídele podvozky a listí :D

Jo a ještě něco. Simulátor.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
mikyno12

#35 Příspěvek od mikyno12 »

neviem ci to tu zaznelo, ale co takto skusit nieco bazarove?

ono ked vam to predvedu a funguje to, tak by to nemuselo byt zle a tie bazarove ceny nie su vzdy zle tiez
ale kazdopadne si to pred kupou omrknut, bo clovek nikdy nevie

to psena: takze hovoris, ze ides padat so 600-kou? no to budu ine palky :)
inak trocha ti zavidim tu elektriku, ja mam nejaku smolu na vyfuk, lebo nech ho srofujem akokolvek, nikdy nedrzi dlhodobo poriadne :( (a keby aj to nitro bolo lacnejsie:( )
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Pulec »

Já to vidím na dx6i+Trex 450 S GF.serva,baterie,gyro, 12tis by mělo stačit.
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
1ondra9

#37 Příspěvek od 1ondra9 »

Mikelo píše:...........Další omyl co tu padl, je že první nákup je nejvyšší položka. Není. Největší položkou je samotný provoz vrtulníků. Neboť otázka nezní zda to havaruje, nebo ne. Zní pouze: kdy k tomu dojde...

Já se omlouvá za to moje utíkání od tématu ale někde sem si to srdíčko musel vylejt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale k tomu co napsal Mikelo.....
Bych jen malinko dopnil - ano počáteční investice je v podstatě 0.00 prd vůči tomu co stojí údržba a provoz
ale mám ten pocit že to bylo zmińovaný v drobet jinym smyslu......
Že ta prvotní investice kdy člověk musí koupit úplně všecnno to že je ranec peněz a NÉ jen nákup heliny - to je poravdu zanedbatelná položka !!!! ale to prvotní pořízení všech věcí..... to je to oč tu šlo..... 8)

s pozdravem .......

AURORA 9
Georg9

#38 Příspěvek od Georg9 »

Vysílačka s přijímačem
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-vyba ... ode-2.html
cca 4500kč
Vrtulník combo set
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-mode ... serva.html
cca 7600kč
Nabíječ dejme tomu s temito parametry (asi neni vhodny do budoucna)
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/nabijec ... c-c12.html
cca 1500kč
Baterie
http://www.rcshop.eu/hyperion-akku-lipo ... 18037.html
cca 1100kč
Základní nářadí (kleště na kloubky, měrka padel, imbusy)
cca 1000kč
Spotřebni a stavebni matroš (lepidla, smirek, stahovaci pasky, konektory, kabliky suchej zip, oboustranná lep. páska, nožik atd..)
cca 500kč

CELKEM cca: 16 200kč... Dále bude zapotrebi určo USB k dx6i, např Hitec usb kabel cca 600kč.. Sim splasit na netu a treba usetrit náky tis. kč. Takže celkem základ se pohybuje tak 16-17 tis by se dalo .. čest. Jo klidne me opravte :), hojec.[/b]
1ondra9

#39 Příspěvek od 1ondra9 »

Georg9 píše:......Základní nářadí (kleště na kloubky, měrka padel, imbusy) cca 1000kč ........

Jako určitě se dá proč ne.......
ale když si vezmu že na ten litr mě vyjdou jen 3 imbusy od HUDY :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

AURORA 9
Georg9

#40 Příspěvek od Georg9 »

1ondra9 píše:
Georg9 píše:......Základní nářadí (kleště na kloubky, měrka padel, imbusy) cca 1000kč ........

ale když si vezmu že na ten litr mě vyjdou jen 3 imbusy od HUDY :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jako jasný.. TO je jen fakt nástrel :).. Bral sem to jako jeden fakt znackový na nejpoužívanejsí rozmer + zbytek.. Ale klidne to oprav tu celkovou cenu :).. Hoj :)
1ondra9

#41 Příspěvek od 1ondra9 »

Georg9 píše:
1ondra9 píše:

Jako jasný.. TO je jen fakt nástrel :).. Bral sem to jako jeden fakt znackový na nejpoužívanejsí rozmer + zbytek.. Ale klidne to oprav tu celkovou cenu :).. Hoj :)

No proč opravovat ?? - ty si se pokusil nastřelit co možná nejnižší cenu
a já jen "v opozici" dodal, kolik by to mohlo taky koštovat......

Já ti tvůj fin. rozpis nevyvracím - naopak 8)

AURORA 9
Georg9

#42 Příspěvek od Georg9 »

Sak já tvuj taky nee... Kdyz vemem jeste ze ten titan je v plastu a ne kazdemu nektere soucastky z plastu vyhovuji, ci nejsou treba idealni uz z výroby.. Tak se to casem ten mini upgrade zase treba prodrazi, tak je stejnak nejideálnejsí ten Tex 450 pro na kerej fakt neni uz potom treba nák šáhnout.. To co sem vypsal, dal si tu práci :-D, tak je fakt jen informacni co je tak treba.. Ale osobne bych asi došetril tech pár tis a sel do toho procka..
1ondra9

#43 Příspěvek od 1ondra9 »

Georg9 píše:Sak já tvuj taky nee... Kdyz vemem jeste ze ten titan je v plastu a ne kazdemu nektere soucastky z plastu vyhovuji, ci nejsou treba idealni uz z výroby.. Tak se to casem ten mini upgrade zase treba prodrazi, tak je stejnak nejideálnejsí ten Tex 450 pro na kerej fakt neni uz potom treba nák šáhnout.. To co sem vypsal, dal si tu práci :-D, tak je fakt jen informacni co je tak treba.. Ale osobne bych asi došetril tech pár tis a sel do toho procka..

Ten Pán má prvdu :mrgreen:

AURORA 9
jackson8800

#44 Příspěvek od jackson8800 »

Jenže když si koupí začátečník kov a rozmlátí to tak se mu to taky sakra prodraží..Takže si myslím,že ten titan je lepší na začátek..ale to je věc názoru :)
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
Georg9

#45 Příspěvek od Georg9 »

jackson8800 píše:Jenže když si koupí začátečník kov a rozmlátí to tak se mu to taky sakra prodraží..Takže si myslím,že ten titan je lepší na začátek..ale to je věc názoru :)

Je to věc názoru.. Osobne sem taky zacal na plastove verzi. Jen je treba brat v uvahu vsechny okolnosti pri pocátecním rozhodování.. Koukám ze už to máš to slozený.. :))))
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“