Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

#256 Příspěvek od AR1 »

Kadel píše:ar1: tak snad to taky vyreklamuju,jen je pruser,ze mam zlomenou lyzinu,tak snad me neposlou do hajzlu.zkousel jsem to slepit vterinakem,ale vubec to nechytlo,jeste to zkusim epoxidem.jinak pak uz nevim.

Lyže jsou jen nasunuté na čepech, není problém aby ti na novém vrtulníčku nechali ty tvoje staré a rovnou si kup nové jako náhradní díl.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
pns

#257 Příspěvek od pns »

AR1 píše:Lyže jsou jen nasunuté na čepech, není problém aby ti na novém vrtulníčku nechali ty tvoje staré a rovnou si kup nové jako náhradní díl.

to si myslim, ze trosku problem je, protoze na podvozku jsou uchyceny dratky a ty jsou natvrdo priletovany k elekt. vrtulnicku, takze menit podvozek neni zrovna nejjednodussi vec...
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od RimmerCZ »

Mam colibri taktez a ac se mi s nim venku lita dobre a je s tim sranda, tak mam jeden problem a nevim, zda je to vlastnosti nebo spatnym nastavenim. Pokud heli zavesim a chci se na miste zacit otacet, tak pri otaceni doprava helikoptera zacne otacet ale zaroven jde i dopredu, takze vysledkem je klouzavy let ve smeru hodinovych rucicek a pri prudsim zatoceni se heli rozleti dopredu a udela tak oblouk v prumeru nekolika metru. Pri zataceni vlevo jde mirne dozadu. Oboje se da s jistou mirou korigovat pri zataceni vprave drzenim vzad a pri zataceni vlevo mirnym drzenim paky vpred. Bohuzel vyse zmineny problem cini letani v mistnosti dost obtizne. Kolega ma Blade MSR a toto se mu vubec nedeje -tj. pri otaceni vrtulniku na miste vrtulnik stoji a nikam se nehybe, pouze se toci.

Je to nejaka chyba v nastaveni cykliky nebo vam to dela taky ?
BTW: podvozek stoji za prd, opravdu se hned ulomi, staci ale kapka tavneho v danem miste a drzi to. Nema ani nejak cenu kupovat podvozek novy
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
pns

#259 Příspěvek od pns »

jo jo delaji to vsici a trosku se divim, ze by to msr nedelala, ale bud "rad" protoze te to aspon nauci na velkou heli, ze to stale musis dorovnavat a korigovat :)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od AR1 »

pns píše:
AR1 píše:Lyže jsou jen nasunuté na čepech, není problém aby ti na novém vrtulníčku nechali ty tvoje staré a rovnou si kup nové jako náhradní díl.

to si myslim, ze trosku problem je, protoze na podvozku jsou uchyceny dratky a ty jsou natvrdo priletovany k elekt. vrtulnicku, takze menit podvozek neni zrovna nejjednodussi vec...

Aha. Tož to je blbý.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od RimmerCZ »

pns píše:jo jo delaji to vsici a trosku se divim, ze by to msr nedelala, ale bud "rad" protoze te to aspon nauci na velkou heli, ze to stale musis dorovnavat a korigovat :)

to nejsem moc poteseny, ono je blbe, ze to dela fakt hodne :( cim je to zpusobene ? dival jsem se a s tahlama na cykliku to nehyba, takze jakto ze se helikoptera zacne posunovat dopredu kdyz tocim doprava ? A na velke opravdu nechci presedlat ;) tohle mam jen ze srandy, jezdim auta a tam uz jsem utopil dost :)
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
pns

#262 Příspěvek od pns »

RimmerCZ píše:to nejsem moc poteseny, ono je blbe, ze to dela fakt hodne :( cim je to zpusobene ? dival jsem se a s tahlama na cykliku to nehyba, takze jakto ze se helikoptera zacne posunovat dopredu kdyz tocim doprava ? A na velke opravdu nechci presedlat ;) tohle mam jen ze srandy, jezdim auta a tam uz jsem utopil dost :)

no ja bych to napsal asi takhle, protoze je to jednorotor a protoze je to colibrik 4.5... a o tom presedlani no uvidis za cas :)
cevepe

#263 Příspěvek od cevepe »

Dneska vynikajici pocasi. Foukal velice slabounky vetricek, tak ze jsem jel na pole a zkousel jsem colibrika naostro venku.

No libi...to byla parada. Jen me stval trosku jizni vetrik, ktery blokoval letani kupredu, ale tak slo to.

Zkousel jsem vyletet co to dalo a odhadem to mohlo byt....noo i 20-30metru nad zemi, tedy na polem.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=kuBi6C_PJZo
Muj prvni vrtulnik: LAMA 400D od Walkera
vylizplech

#264 Příspěvek od vylizplech »

tak jsem si taky koupil včera tohoto malýho ďáblíka a je stím fakt sranda,jen si myslím,že pro úplnýho začátečníka bych to neviděl,hlavně to korigování v těch zatáčkách dělá problémy i mě,ale jednorotor jsem ještě neměl,měl jsem Walkera lama 2 a to je proti tomuto naprostý lenoch.A hlavně simulátor je potřeba,já mám phoenix a bez něj bych byl v pr... Už dneska jsem si vzal kolibru ven a fouknul tam plné klopení,je to rychlost a mám stím plné ruky práce,ale zatím bez pádu(klepu na dřevo).Volil jsem mezi kolibříkem a blade msr,ale ta cena je někde jinde a nelíbil se mi tam ten vysílač,ten bych spíš volil k nějaké hrací konzoli,než na vysílačku :).Jinak kolibřík se mi líbí a doporučuji,ale hlavně ze začátku opatrně,já to skoušel ve stodole v seně,tak to šlo :)a jiné věci by se tam daly taky provozovat,ale to patří zase někamo jinamo,zatím čau nadšenci.
Bacon

#265 Příspěvek od Bacon »

Zdravím pánové,

jsem asi dva dny majitelem tohoto RC vrtulníku. Po jednom večeru jsem ztratil 2 táhla, koupil jsem náhradní od RCking.eu, jenže teď při sebemenším nárazu se ta nová táhla odpojí od stabilizátoru.

Neví někdo, jak tomu předejít? (Kromě nenarážení, což je pro mě zatím problém).
AR1
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od AR1 »

pns píše:

Tak jsem na kouknul a není to tak, je tam malý konektor, takže výměna lyžin no problem.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od arda1 »

Mám 4ku a je to tam fakt naletovaný- ty máš na 4.5 konektor? Kde? Nemůžeš nafotit? Ale co vidím tady- http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=41041 - tak taky na naletování. Konektory jsou na motorech.:wink:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od AR1 »

Hele, kdybych tam neměl konektor, tak to nepíšu. Mám ližiny volně na stole. Vrtulníček mám od Robbe, asi to dělají jinak.

Mám to takto:

Obrázek
Váhy
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od Váhy »

V náhradních dílech na Miracle Mart
http://www.miracle-mart.com/store/index ... 1aebbb59ad
prodávají starší typ lyžin bez konektoru i novější typ s konektorem.

Mají zde také novější typy baterií, nabíječek a řídicích jednotek.

Novější baterie a nabíječky mají na bakelitu místo dvou malých vodicích drážek jen jednu větší drážku. A tak novější baterie jdou špatně zasunout do starších lyžin a nabíječky - chce to trošku (ne moc) tu velkou drážku obrousit.

Novější řídicí jednotka obsahuje ten konektor pro spojení s lyžinami a dále má nová odlehčená serva.
.
Přehled vrtulníků: http://www.ajgl.cz/vrtulniky
AR1
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od AR1 »

Já si je dnes koupil od Pecky, jsou od "Scorpia" a konektor nemají.

EDIT tak zrada, v tom prostoru pro baterie chybí u těchto ližin vodící drážka pro baterie a baterie tam nejde nasunout. Musel jsem z baterie odříznout ten protikus.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“