PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
strahlung

#3061 Příspěvek od strahlung »

Nojo, těch 1500mAh je asi nějaké novinka. Papírově je stejně dlouhá a jinak dokonce menší než 1300mAh. Trochu těžší, ale ne o moc. Poměr cena/kapacita je srovnatelný a OK, když si odmyslím, že 2200mAh stojí o dolar méně. Pokud papírové údaje sedí, tak je to dnes už lepší volba.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
sigi123

cessna

#3062 Příspěvek od sigi123 »

Mám ji od loni,pravda s trošku jiným obalem ale rozměry shodné.Je trošku delší než original od pelikána,v koši sedí trochu šikmo ale to nevadí.
strahlung

#3063 Příspěvek od strahlung »

Na HC u ní píšou, že je to novinka. Papírově je stejně dlouhá jako 1300mAh, takže by průchodem měla projít sice trochu fest, ale bez problémů, a uvnitř by měla mít dost místa.
Ale i ta 1300mAh je perfektní, i její kapacita mi naprosto stačí.
sigi123

cessna

#3064 Příspěvek od sigi123 »

Asi jo,pardon,možná je to flighmax,mám to přelepený ale vypadá ůplně stejně i když rozměry jsou rozdílné asi o 2mm.
mrsairus

#3065 Příspěvek od mrsairus »

8) ja mam 2200mAh a v pohode, povodny kryt som zalepil a vsuvam ju cez kryt motora, a trci cca 1,5cm do vnutra motoroveho krytu kvoli dovazeniu..... dava sa tam dlhsie ako povodna, no ale ja sa neponahlam :)
coro

#3066 Příspěvek od coro »

Už som lietal aj s 3s A123 2300mAh, uvezie to v pohode (ale treba inak naladiť pohon, napätie je výrazne nižšie než u dobrých lipol..).

Platí na jednej strane to, že čím menšia hmotnosť tým lepšie (do určitej hranice, ktorá sa ale s PC Cessnou dosiahnuť asi nedá).
Na druhej strane, čím menej sa lipolky vybíjajú, tým dlhšie môžu vydržať - takže čím majú väčšiu kapacitu, tým lepšie. A ešte to aj znižuje pomer prúdového zaťaženia.
Aj keď mnohým najviac starnú kalendárnym vekom - no tomu zase môže pomôcť nabíjanie až pred letom, chladnička, prípadne nabíjanie len na 4,1V režimom LiIon. No a nakoniec je zas fakt že ak to niekto rozflákne o zem po 30 cykloch, môže mu byť úplne jedno či by vydržali 50 alebo 500 letov....

Pred nejakým časom sa objavili ako novinka supertvrdé lipolky Hyperion G3 (VX) a aj skúsenosti po dlhšom čase sú vynikajúce - je na zváženie, či striedať lacné sady alebo použiť jednu poriadnu a nabíjať ju rýchlo medzi letmi. Aj to chce ale výkonný nabíjač.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3067 Příspěvek od cassiopeus »

coro píše: Aj keď mnohým najviac starnú kalendárnym vekom

Nebo mechanicky po haváriích :lol:
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3068 Příspěvek od cassiopeus »

mrsairus píše:8) ja mam 2200mAh a v pohode, povodny kryt som zalepil a vsuvam ju cez kryt motora, a trci cca 1,5cm do vnutra motoroveho krytu kvoli dovazeniu..... dava sa tam dlhsie ako povodna, no ale ja sa neponahlam :)

Jak to máš udělané? Přesně na toto se chystám taky, jen vymýšlím, jak to tam dostat oůvodním otvorem.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3069 Příspěvek od cassiopeus »

Včera jsem vyzkoušel drobnou úpravu (našel jsem na rcmanii, nevím, jestli na tomto vlákně). Zalepil jsem páskou škvíry mezi křidélky a křídly. A musím říct, že se obratnost zvýšila, až jsem koukal. Žádný výkrut s pětimetrovým propadem a na konci střemhlavý let (bez korekcí výškovkou), ale hezky rychle, jen s minimálním propadem.
mrsairus

#3070 Příspěvek od mrsairus »

cassiopeus píše:
Jak to máš udělané? Přesně na toto se chystám taky, jen vymýšlím, jak to tam dostat oůvodním otvorem.
nesom momentalne doma takze to skusim opisat, cez povodnu dieru to nepojde, tu som zalepil, dal aom dole motorovy kryt a vyrezal som obdlznik na baterku rovno pod motorove loze, akurat je tam presna medzera na to, cize baterku strkam tadeto, dalej som vyuzil srubky, ktore drzali ten plastovy drziak na baterku, ten som zamozrejme dal prec, a tymi srubkami som .....
mrsairus

#3071 Příspěvek od mrsairus »

(pokracovanie).... prichytil 2hranolceky, ktore sluzia ako bocne steny, aby baterka nelietala, a na tie hranolceky som este spravil take U-cko z drotu, aby baterku drzal proti vertikalnemu posunutiu.
Sorry, ze 2 prispevky, neslo mi viac napisat na telefone, ked budem doma hodim foto :-)
sigi123

cesna

#3072 Příspěvek od sigi123 »

Já to dělal jednoduše-polovinu spodku koše jsem nastřihl,zapalovačem nahřál a vyhnul směrem dovnitř trupu.Baterka tam vlezla šikmo,opřela se o polistyren na servech,pro jistotu jsem tam vlepil ještě jednu kostku poliše.Ale byla pak moc těžká,nešlo akrobatit,ideální je ta baterka 1300 - 1500mA,co se týká váhy a výkonu.Lehka cesna je živá a hbytá,těžká je pro maketové polítání s delším časem.
strahlung

#3073 Příspěvek od strahlung »

Mám už dva přijímače Corona s originálními sadami krystalů a na cestě je jeden další. Proto jsem v místním modeláku zkoušel do vysílače naladěného na originální krystal z Cessny jediný krystal, co tam měli s kanálem obsaženým v sadě. Byl to Hitec a nechytal se. Zkoušel jsem ho i v noname vysílači k vrtulníku a také se nechytl. Riskl jsem to a objednal jsem v modeláku po 132Kč hned 3 krystaly "Futaba" Hradec - Pelikán, oni to už totiž v sortimentu ruší a je to doprodej zásob. Byl jsem teď v Praze a mám tam rozestavěný čítač, kterým už lze velice přesně měřit frekvenci. Při odpojeném modulátoru jsem to ladil a proměřoval a ukázalo ze, že setový TX krystal k Cessně se od Futaby liší jen asi o 200Hz směrem dolů. Je asi trochu "masivnější", má na stejně nastaveném vysílači nepatrně menší hloubku modulace, tak o 5%. Ale ony se i ty Futaby vzájemně liší téměr ve srovnatelné míře a odchylku střední frekvence mají kolem 50Hz. Celkově bych řekl, že setový krystal TX k Cessně je zaměnitelný s Futabou. Takže až budete kupovat přijímač se sadou krystalů, nemusíte tápat při objednání krystalu do setového vysílače, Futaba by měla fungovat.

Doplněno dodatečně:
Ukázalo se, že můj setový vysílač k Cessně (který nepoužívám) je z výroby nejspíš tak ujetý, že ta další nepatrná odchylka frekvence navíc už stačí, aby to s normálním přijímačem a s krystaly Futaba už nefungovalo. Ve vysílači, který používám a který je přesně nastavený podle čítače, fungují Futaba i setový krystal bez problémů. Takže předchozí text tak trochu beru zpět - setový vysílač s krystalem Futaba případně fungovat nemusí. Se setovým přijímačem by to asi fungovalo, protože byl ujetý víceméně stejně jako vysílač. Přijímač Corona se podle jeho specifikace prý jemně dolaďuje, ale asi ne tak moc.
Naposledy upravil(a) strahlung dne pát 04.06.2010 22:41, celkem upraveno 1 x.
sigi123

cessna

#3074 Příspěvek od sigi123 »

Zajímavé. I když to sem nepatří....Já když jsem se synem před asi 3.5 rokem začínaly s rc setem Belanka,tak v original přijímači normálně fungovaly hradecké krystaly.Ale ty rx dlouho nevydržely.Od té doby jsem k původnímu tx nokoupil celkem 5 rx hitec 6 ch,hradecké krystaly,+ mám od loni tx ze setu Focus pelikán ,ponechal jsem si to do lodiček a vše zatím bezchybně funguje.Kamarádi co maj orig. sety cessna taky používaj rx hitec s hradeckými krystaly a bez závad.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#3075 Příspěvek od ZIPP »

Asi strhnu ozdobné polepy z křídla...stále se vlivem teploty krabatí a narušuje to tvar profilu.... :?
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“