OSPREY X-28 Hacker vs. stříďák

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
HERRI
Kontaktovat uživatele:

OSPREY X-28 Hacker vs. stříďák

#1 Příspěvek od HERRI »

plánuji něco na zimu a uvažuji o tomto letadle na lítání (nejen) na sněhu...
Máte někdo již zkušenosti s tímto érem ? Otázkou v případě použití stříďáku bude zřejmě vrtule - nevím jak je motorová gondola vysoko nad křídlem, ale podle mě 10" vrtule nevyhoví, snad hledat nějakou 3 listou vrtuli ? Motor dát tažně nebo tlačně ? Nikdy jsem neprovozoval letadlo této koncepce :cry:
mmmichal

#2 Příspěvek od mmmichal »

Osobně bych ti doporučil, aby sis vybral jiné éro. Přemluvit toto letadlo k letu není vůbec jednoduché. Viděl jsem v akci dvě a obě po několika pokusech skončily v bazarech.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od HERRI »

mmmichal píše:Osobně bych ti doporučil, aby sis vybral jiné éro. Přemluvit toto letadlo k letu není vůbec jednoduché. Viděl jsem v akci dvě a obě po několika pokusech skončily v bazarech.

ja vim, pusobi bizardne....v cem je problem ? ve vysoko umistenem motoru v gondole ?
mmmichal

#4 Příspěvek od mmmichal »

Nevím ale prostě to nelítá. Musíš hodně laborovat s těžištěm a když už to letí tak nic moc. Možná by pomohlo postavit nová křídla s jiným profilem a větším rozpětím. Pylon je dost nízko a mám pocit, že víc než 8 palců vrtule se tam nevleze. Z toho ti plyne i pohon.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HERRI »

mmmichal píše:Nevím ale prostě to nelítá. Musíš hodně laborovat s těžištěm a když už to letí tak nic moc. Možná by pomohlo postavit nová křídla s jiným profilem a větším rozpětím. Pylon je dost nízko a mám pocit, že víc než 8 palců vrtule se tam nevleze. Z toho ti plyne i pohon.

hmmm tak to je skoda, podobny model v tyhle cenovy kategorii na trhu jsem nenasel...se divim ze to furt nabizej kdyz je to takovy kladivo..
asi se vratim k Minimagovi na lyzich...8" je hodne malo na vrtuli pro stridak 4 listou ze 2 vrtuli delat nehodlam kdyz to teda nelita
mmmichal

#6 Příspěvek od mmmichal »

Já mám pro zimní a vodní účely Cessnu 177 od Obagu. V Megou Mini 8E a osmičlánkem létá moc pěkně. S Irvinem 4,5 je to naprostá pohoda. Na vodu a sníh mám originál plováky, jinak normální podvozek. V obou konfiguracích létá dobře.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od HERRI »

mmmichal píše:Já mám pro zimní a vodní účely Cessnu 177 od Obagu. V Megou Mini 8E a osmičlánkem létá moc pěkně. S Irvinem 4,5 je to naprostá pohoda. Na vodu a sníh mám originál plováky, jinak normální podvozek. V obou konfiguracích létá dobře.

ma Obag nejaky www ? mrknul bych na to....
mmmichal

#8 Příspěvek od mmmichal »

Zkus tohle http://obag.vyrobce.cz/ tak už se proklikáš.
mmmichal

#9 Příspěvek od mmmichal »

A pokud bys trval na amfíbii, tak tam najdeš i Donalda a to je osvědčená značka v této kategorii.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od HERRI »

mmmichal píše:A pokud bys trval na amfíbii, tak tam najdeš i Donalda a to je osvědčená značka v této kategorii.

no ted na to koukam: co ten 2motorovej Donald ? ten lita dobre ? libi se mi... :P
mmmichal

#11 Příspěvek od mmmichal »

To nevím, ale ten jednomotorovej lítá dobře. Viděl jsem ho s 600 a osmičlánkem a byl v pohodě. Se stříďákem a lipolkama by to nemělo chybu. Není důvod, proč by ten dvoumotorák neměl také létat dobře.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od HERRI »

uz jsem psal do Obagu o cenu stavebnice....diky moc za typ...jednoho z Donaldu bych rad zkusil 8)
mmmichal

#13 Příspěvek od mmmichal »

Přeji ti mnoho úspěchů a spokojenosti s novým letadlem.
Arab
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Arab »

mmmichal píše:Nevím ale prostě to nelítá. Musíš hodně laborovat s těžištěm a když už to letí tak nic moc. Možná by pomohlo postavit nová křídla s jiným profilem a větším rozpětím. Pylon je dost nízko a mám pocit, že víc než 8 palců vrtule se tam nevleze. Z toho ti plyne i pohon.

tam je problém v profilu křídla na tento typ letadla se používá trochu jiný profil musí být víc nosný. to éro lítá jen na maximálce a ještě blbě
Arrow 3D 350W Dualsky (3D akrobat)
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od HERRI »

mmmichal píše:Přeji ti mnoho úspěchů a spokojenosti s novým letadlem.

tak bohužel u Obagu mi sdělili, že Donald už se víc jak rok nevyrábí...tak to je veliká škoda, to jsem zase na začátku :cry: :cry: :cry: :cry:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“