BF-109 Messerschmitt ARF Electric

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Adam70

#211 Příspěvek od Adam70 »

šel jsem to přeměřit,mám to 5,5 to těžiště jo :)
xxx
corsair
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od corsair »

Díky moc jdu posouvat accu,furt se to stavělo na vrtuli,tak vím už proč.
Adam70

#213 Příspěvek od Adam70 »

corsair píše:Díky moc jdu posouvat accu,furt se to stavělo na vrtuli,tak vím už proč.

první tři "lety" byly spíše boj o přistání v celku :roll: ,ale po posunutí baterky
dopředu se s toho stalo pohodový éro 8)

letu zdar :wink:
xxx
corsair
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od corsair »

Adam70 píše:
corsair píše:Díky moc jdu posouvat accu,furt se to stavělo na vrtuli,tak vím už proč.

první tři "lety" byly spíše boj o přistání v celku :roll: ,ale po posunutí baterky
dopředu se s toho stalo pohodový éro 8)

letu zdar :wink:
Tak tak, taky tři a taky boj.Zatím je vcelku
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od pavelnisser »

Tak jem konečně do messra namontoval nový motor..TGY 3542 1000KV, regl TGY Plush 40 A s původní třílistou lopatou, batery mám Flightmax 2200 30C 3s

V neděli proběhl zálet a dojmy?...naprostá paráda. Letadlo je svižný. dostatek výkonu, přemety a výkruty na jedničku..maximální spokojenost.
Letadlo poslouchá jak beránek. Jen jsem musel trochu trimnout křidýlka. Klopilo se to nalevo... to bude asi tou lopatou.
:D
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od pavelnisser »

motor je SK.
Kovboj

#217 Příspěvek od Kovboj »

Možná někoho zaujme, že BF-109 ARF se už dá na českém trhu koupit pod 2500 8)
Murderface

prosim o pomoc

#218 Příspěvek od Murderface »

Ahoj, zacinam s litanim (dve sezony nalitano s modlely od parkzonu: Spit a FW) a chtel bych va poprosit o pomoc. Poridil jsem si jsem si tuhle BF-109 a moc si nevim rady.
1.s uchycenim vrtule (chtel bych pouzit original 3 list + unasec) a doporuceny motor: TGY 3542 1000KV, ale koukal jsem že hridel je 4mm a unasec je na 5mm, je mozno pouzit do motoru 5mm hridel nabizenou na HK "Turnigy AerodriveXp 42-50 SK Series Shaft"? nebo delsi 42-60?
2.co znamena u motoru Turnigy oznaceni "SK"?
3.jak mate vyreseno pripevneni motoru? predpokladam ze jsou jinak velke oproti orig. resi se to jen delkou hridele nebo je pod nej potreba dat preklizku, (nema prosim nekdo foto abych mel predstavu jak postupovat?)
4.jaky regl aby BEC utahl prip. i klapky a orig vrtule? staci TGY Plush 40?
Diky moc za trpelivost a pripadnou pomoc
tester1
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od tester1 »

Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
otass

Re: prosim o pomoc

#220 Příspěvek od otass »

Murderface píše:....1.s uchycenim vrtule (chtel bych pouzit original 3 list + unasec) a doporuceny motor: TGY 3542 1000KV, ale koukal jsem že hridel je 4mm a unasec je na 5mm, je mozno pouzit do motoru 5mm hridel nabizenou na HK "Turnigy AerodriveXp 42-50 SK Series Shaft"? nebo delsi 42-60?....

Nezbude ti než koupit unašeč na hřídel 4 mm. Třeba tento

Murderface píše:...2.co znamena u motoru Turnigy oznaceni "SK"?
.......

Většinou jsou motory s přívlastkem SK osazeny kvalitnějšími ložisky ( z Japonska )
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
corsair
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od corsair »

hup dvojklik :lol:
Naposledy upravil(a) corsair dne stř 02.06.2010 19:22, celkem upraveno 1 x.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od corsair »

Mám tam stejný motor, ale se zadní montáží, v tomto případě jsou tam ještě
10mm špalíky aby motor měl správnou délku, ta 40 "SNAD" bude stačit, mě to s origo lopatou třílist bralo 35A a přitom se stejně velkou MAS 10x5 pouze 18-20 A se stejným odpohledu výkonem. Nakonec jsem stejně přešel na dvojlist, protože starty s podvozkem stojí za houby,protože se musí držet buďto plně přitažená VOP a pak se to najednou odlepí a postaví na vrtuli a jde to na čumák nebo musí být dost neesteticky ohnutý podvozek HODNĚ dopředu a nebo jsem levej. Tudíž nyní dvolist a odhod z ploutve.
Při zadní montáži nepotřebuješ jiný unašeč, ta superober matice kuželu sedí na "unašeč" ze zadní montáže.

PS:Koupím kužel na dvoulist pro toho Mezka-stačí kužel nemusí být podstavec. U AStry mě odrazuje nepoměr ceny kužele a poštovného 170 x120 Kč.
tester1
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od tester1 »

Levej nejseš. Mně to většinou ihned po startu z podvozku jde po levém křídle do "hvězdy". Chtělo by to nejdříve dost rozjet a pak teprve v rychlosti odlepit. Na to my nemáme bohužel dost dlouhou a kvalitní dráhu. Než abych riskoval, radši ho odhodím. Je zajímavé, že skutečná BF 109 dělala to samé (proto také přezdívka Mezek)
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od corsair »

tester1 píše:Levej nejseš. Mně to většinou ihned po startu z podvozku jde po levém křídle do "hvězdy". Chtělo by to nejdříve dost rozjet a pak teprve v rychlosti odlepit. Na to my nemáme bohužel dost dlouhou a kvalitní dráhu. Než abych riskoval, radši ho odhodím. Je zajímavé, že skutečná BF 109 dělala to samé (proto také přezdívka Mezek)

Jo přesně levá prudká do hvězdy, mám k dispozici dráhu s trávou, Corsair tam v pohodě odstartuje s plně přitaženou VOP, bohužel tenhle Mezek je Mezek a chtělo by to asfalt, dráha je dost dlouhá ,ale pacholek se odlepí na pár metrech a tak rychle, že nestačím povolovat VOP.
Murderface

#225 Příspěvek od Murderface »

Diky moc za odpovedi, jestli jsem to spravne pochopil tak mas tento motor a pouzil jsi unasec v prislusenstvi motoru na origo vrtuli z bf-109 (teda nez jsi tam dal dvoulist).
Ty spaliky jsi vytvoril a pripevnil jak? Vim ze se ptam hloupe, ale hodne tezko se me to predstavuje a budu vdecny za jakoukoliv radu nebo obrazek.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“